Nagy meccsen csabai siker

Egy pontot szereztünk a fordulatos szezonnyitó rangadón

Vasárnap a szezon első bajnoki mérkőzésén a Swietelsky-BRSE együttese volt a vendégünk a Folyondár utcai új csarnokban.

A két együttes az előszezonban kétszer is találkozott egymással, Békéscsabán 3-2-re, Kaposváron 3-1-re nyertek a viharsarkiak.

Mindkét klubnál sok változás volt a nyáron, vendégeink a játékoskeret nagy részének kicserélése mellett vezetőedzőt is váltottak: a szlovén Vasja Samec Lipicer helyét a korábban az MTK-nál dolgozó Tóth Gábor vette át.

A mi oldalunkon a harmadik idényét kezdő Jakub Głuszak vezetőedző nem számíthatott az újak közül Fábián Fannyra, feladónkat az U17-es válogatott Märcz Mira volt hivatott pótolni, aki most debütált a felnőttek között.

A túloldalon Rády Boglárka hiányzott, őt a fiatal Kertész Petra pótolta.

A változások jegyében nálunk és a BRSE-nél is négy nyáron szerződtetett játékos volt a kezdőcsapatban: Głuszak Mária Zernovicot, Török Katát, Jennifer Noguerast, Sanja Popovic-Gammát, Ema Strunjakot és Abrosio Melanit nevezte a kezdőhatosba, a liberó Juhár Dalma volt.

A találkozó elején a BRSE-nél volt az előny, mert nem tudtuk ponttal befejezni az akcióinkat (3-7). Lindsey Vander Weide blokkja után időt kértünk, Török pedig jó támadással majd sorozatban három ásszal jelentkezett (9-7). Megint a viharsarkiak percei következtek (11-14), de a csapatkapitánynak kinevezett Sanja Popovic-Gamma pontjaival felzárkóztunk, majd Mária Zernovic támadásával egalizáltunk (18-18). Utóbbi akciójával húsznál a vezetést is átvettük, és két külföldi ütőnk vezérletével előnybe kerültünk (25-21, 1-0).

A második szettben is a vendégek kezdtek jobban (2-5), Vander Weide jó támadását követően megint Głuszaknak kellett elsőként időt kérnie, mondandója után össze is kaptunk magunkat és Strunjak eredményes blokkjával egalizáltunk (10-10). Nogueras igyekezett változatosan szervezni a játékunkat, próbálta minden támadóját bevonni az akciókba, ám a BRSE ennek ellenére megint hárompontos előnyt épített ki (12-15). Nálunk Török, odaát a szerb Marta Drpa járt élen a pontszerzésben, utóbbi jó támadása után, mínusz négynél kértünk másodszor is időt (16-20). Kiss Gréta jött nyitni, Popovic-Gamma támadásával egyre visszajöttünk, de egy hosszú labdamenet elvesztése után elveszni látszott a játszma (20-23). Nogueras a legjobbkor sáncolt (22-23), de ezt követően már csak a BRSE szerzett pontot, ezzel egyenlítve (22-25, 1-1).

Előbb egyik, majd másik, majd megint egyik csapat szerzett sorozatban három pontot a harmadik etap elején (3-6), ezt Głuszak unta meg előbb (5-9). A támadójátékunk ezekben a percekben rendkívül gyenge volt, vezetőedzőnk hatpontos hátrányban üvöltve kérte számon játékosaitól a történteket (6-12). Szinte minden labdánk visszajött a csabai blokkról, Zernovicot Kiss váltotta, majd jött Sajna Kalicanin is Ambrosio helyett. Újabb két ponttal később Popovic-Gamma helyén Windisch Kinga lépett pályára, de a BRSE így is megnyugtató előnyt épített ki (8-16). Głuszak bedobta a mély vízbe Märcz Mirát is, Windisch ászaival pedig ötre, majd Strunjak támadásával négyre is visszajöttünk (17-21). A továbbiak sok örömöt nem tartogattak számunkra (19-25, 1-2).

A negyedik szettre maradt Kiss és Kalicanin, és űdítő volt, hogy ezúttal nem kellett rögtön az elejétől futnunk riválisunk után (5-3). Tóth Gábor Anasztaszija Bezsonovával és Cicic Marijával frissített csapatán, de Kalicanin becserélésével blokkteljesítményünk és centerjátékunk is jelentősen feljavult, amire ekkor nem volt válasza a BRSE-nek (11-6).  Kiss is remekül szállt be, ráadásul Popovic-Gamma is ismét az első szett végjátékát idézte teljesítményével, így Tóthnak második időkérését is el kellett lőnie (15-10). Ez sem zavarta meg a mieinket, magabiztos játékkal harcoltuk ki a döntő játszmát (25-16, 2-2).

A záró felvonásra feltámadt és villámrajtot vett a vendégcsapat (1-4), a támadójátékunk megint dadogott, Głuszaknak hét labdamenet után nem maradt játékmegszakítási lehetősége. A térfélcseréig mindössze egyetlen pontot szereztünk, Takács Doroti váltotta Törököt, majd Głuszak kettős cserével próbálkozott, de az ötödik szettet és ezzel a két bajnoki pontot simán vitte el a BRSE (4-15, 2-3).

Bajnoki és Magyar Kupa-címvédő csapatunk legközelebb jövő szombaton újabb tévés rangadón fogadja a Fatum Nyíregyházát. A 19.45 órakor kezdődő mérkőzés ismét zárt kapus lesz.

——————————————————————

EXTRALIGA, 1. FORDULÓ
Vasas Óbuda – Swietelsky-BRSE 2-3 (21, -22, -19, 16, -4)
Folyondár utca
, zárt kapu. Vezette: Ujházi, Bátkai-Katona

Vasas: Zernovic 6, Ambrosio 2, Popovic-Gamma 21, Török 13, Strunjak 8, Nogueras 2. Csere: Juhár (liberó) , Kiss G. 4, Kalicanin 13, Märcz, Windisch 3. Vezetőedző: Jakub Głuszak

BRSE: Vander Weide 16, Pekárik 6, Drpa 24, Glemboczki 13, Grudina 7, Kosekova 7. Csere: Molcsányi (liberó), Cicic, Bezsonova 1, Zólyomi 3. Vezetőedző: Tóth Gábor

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Gluszak: – Ilyen mérkőzésre számítottam, még a szezon elején vagyunk, egyik csapat sincs csúcsformában. Nem kezdtünk jól, de az első szettben sikerült ráerőltetnünk az akaratunkat a Békéscsabára. A második játszmában túl későn kezdtünk el röplabdázni, ilyen csapatok ellen az elejétől a végéig magas színvonalon kell játszani, ha sikeres szeretnél lenni. A negyedik szettre cseréltünk, ettől megint olyan lett a játékunk, amit vártam, az ötödik játszmáról ugyanakkor nem tudok semmit mondani. Gratulálok a Békéscsabának, megérdemelten nyertek, jó mérkőzést vívtunk, remélem, az idegenbeli mérkőzésen vissza tudunk nekik vágni!

Tóth Gábor: – Egy végletekig kiélezett csata végén tudtuk megszerezni a két pontot! Örülök a győzelemnek, de még hosszú út áll előttünk.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató