Tisztes helytállás a Moszkva ellen

Az első szettet leszámítva alaposan megnehezítettük a Dinamo dolgát.

Szerdán az új idény első tétmérkőzésén a Bajnokok Ligája selejtezőjében a Dinamo Moszkvát fogadtuk a Fáy utcai Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban.

Vezetőedzőnk, Jakub Gluszak Sanja Popovic-Gammára, Fábián Fannyra és Takács Dorotira sem számíthatott, a kezdőcsapatba így Mária Kostelanskát, Török Katát, Jennifer Noguerast, Windisch Kingát, Sanja Kalicanint és Ema Strunjakot nevezte, a liberó Juhár Dalma volt.

A mérkőzés kezdetére közel 400 néző gyűlt össze a Fáy utcában, közte a teljes Vasas-utánpótlás.

Nem kezdtünk megilletődötten, ennek ellenére a világbajnok Natalija Goncsarova és az olimpiai bajnok Natália Pereira pontjaival hamar meglépett hárommal a rivális (3-6). A most debütáló Ema Strunjak két ponttal jelentkezett, egyre zárkóztunk, ám amikor egy rontásunk után megint három lett közte, Jakub Głuszak megint időt kért. Sok volt a ki nem kényszerített hiba a játékunkba, a Dinamo pedig annál sokkal jobb csapat, minthogy ebből bármennyi is beleférjen (11-20), így hamarosan hátrányba kerültünk (13-25, 0-1).

A második felvonás Török Kata remek támadásaival indult, és egy ideig vezettünk is (5-4). A folytatásban is tartottuk a lépést a Dinamóval, így edzőjük, a szerb Zeljko Bulatovic is felemelte a hangját (12-12). Egy rossz megoldásunk után az egypontos előnyből kétpontos hátrány lett (15-17), és bár a hajrában hárommal is ment a Moszkva, Bulatovicnak ki kellett kérnie első idejét (22-23). Ennek ellenére egyenlítettünk, de utána egy blokkal és egy Goncsarova-támadással lezárták a szettet a vendégek (23-25, 0-2).

A harmadik játszmát a vendégek kezdték ponterősebben, Goncsarova ekkor jobban játszott, mint korábban, nálunk pedig megint több hiba is becsúszott (7-11). Érkezett Kiss Gréta – ezúttal nem csak nyitni –, de erőnkből csak arra futotta, hogy nem kerültünk tetemes hátrányba (12-17). A hajrában a küzdőszellemre semmi panaszunk nem lehetett, lányaink mindent megtettek, hogy megnehezítsék a világ egyik legjobb csapatának dolgát és amennyire lehet, kiszolgálják a szurkolóikat: végül ez egy tisztes vereségre volt ezúttal elég úgy, hogy Głusztak a hajrában minden játékosának lehetőséget adott (17-25, 0-3).

Bajnoki és Magyar Kupa-címvédő csapatunk legközelebb jövő vasárnap a szezon első bajnokiján a Békéscsabát fogadja a Folyondár utcában.

——————————————————————————–

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
Vasas Óbuda-Dinamo Moszkva (orosz) 0-3 (-13, -23, -17)
Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok, 400
néző. Vezette: Michlic (lengyel), Kuculasz (görög)

Vasas: Török 10, Strunjak 6, Nogueras 2, Zernovic 9, Kalicanin 4, Windisch 5. Csere: Juhár (liberó), Kiss G. 1, Ambrosio, Tettamanti. Vezetőedző: Jakub Głuszak

Dinamo: Natália 10, Fetyiszova 9, Goncsarova 13, Krotkova 9, Jenyina 9, Romanova 5. Csere: Bibina (liberó). Vezetőedző: Zeljko Bulatovic

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Gluszak: – Azzal a céllal jöttünk ide, hogy élvezzük a mérkőzést, de megítélésem szerint így is túl sokat hibáztunk. A Dinamo megmutatta, hogyan kell végig koncentráltan röplabdázni, nem volt könnyű dolgunk az első tétmeccsünkön. A második szettre átvariáltuk a játékunkat, más hozzáállással léptünk parkettre, de nagyon magas blokkok ellen kellett dolgoznunk, ami nem volt könnyű. A tapasztalat és a kiemelt labdákból való támadások döntöttek.

Zeljko Bulatovic: – Tisztában voltunk a Vasas játékerejével, alaposan felkészültünk belőlük. A második szettben nem tudtuk kihasználni a kínálkozó lehetőségeinket,  a Vasas pedig nagyon jól teljesített. Örülünk a továbbjutásnak.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató