A világ egyik legjobb csapata érkezik

A Dinamo Moszkva kerete hemzseg a világsztároktól

Februárban a világ jelenlegi legjobb csapata, az olasz Conegliano volt a vendégünk, fél évvel később pedig a világ egyik legjobb együttese, a Dinamo Moszkva látogat Budapestre, hogy összemérje erejét a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Vasas Óbudával.

A moszkvaiak keretében megtaláljuk az orosz válogatott jó részét a világ egyik legjobb átlója, Natalija Goncsarova vezérletével: a 31 éves, ukrajnai születésű 195 centiméter magas sztárjátékos 2010-ben világbajnok lett az orosz csapattal, emellett kétszeres Európa-bajnoknak és olimpiai ötödiknek is mondhatja magát.

A másik legnagyobb név Natália Zilio Pereira: a brazilok ütője Londonban olimpiai aranyérmet szerzett, világbajnokságokról egy ezüst- és egy bronzérme van, egyéb világversenyeken további 14 alkalommal akasztották a nyakába a legfényesebb medált.

Mellette a csapat másik idegenlégiósa a mindössze 22 éves fehérorosz Hanna Klimec, akinek képességeit nem kell bemutatni, ha ilyen fiatalon „elvitte” a Dinamo a két légióshely egyikére.

„Hosszú szünet után vagyunk, és egyből a világ egyik legjobb csapata vár ránk. Több tétmérkőzést is játszottak már ebben a szezonban, így ebben is előrébb tartanak, ugyanakkor a mi lányaink egy része is tudja, milyen az atmoszférája egy BL-mérkőzésnek. Nincs mit veszítenünk” – mondta a találkozó előestéjén tartott utolsó videózást követően Jakub Gluszak, csapatunk mestere.

A szakember megjegyezte, azt várja, hogy játékosai tegyék oda a szívüket a pályára, hozzák ki magukból a legjobbat, élvezzék a mérkőzést, mert ki tudja, mikor szerepelhetnek ismét ilyen kaliberű röplabdázók ellen.

„Szeretnénk megmutatni a szurkolóknak, hogy küzdünk, csúszunk, mászunk, felszántjuk a pályát, nem ismerünk elveszett labdát. Kielemeztük a rivális játékát, próbáljuk kihasználni a gyenge pontjaikat. Minden percben maximális koncentrációra lesz szükségünk, mert erős, magas játékosaik vannak. Teljesen más röplabdát játszanak, mint amivel eddig találkoztunk, a mérkőzés kulcsa az lesz, mezőnyben mennyire tudjuk megfogni őket, és abból milyenek lesznek a visszatámadásaink” – adott némi betekintést a taktikai elképzelésébe Kuba­.

A találkozó 18 órakor kezdődik a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban, a mérkőzést – melyen a szigorú járványügyi előírások betartása mellett lehet csak részt venni – a DigiSport közvetíti.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató