Gluszak: elvégeztük, amit terveztünk

Vezetőedzőnk a nehézségek ellenére elégedett a nyolchetes felkészülési időszakkal

Véget ért az alapozás, szerdán – több mint fél év elteltével – ismét tétmérkőzést játszik csapatunk. Az ellenfél szinte alig lehetne nehezebb, a világsztárokkal teletűzdelt Dinamo Moszkva látogat Budapestre.

A kispadon harmadik szezonját megkezdő Jakub Głuszak az eddig nyolchetes felkészülési időszakról elmondta, ugyan közel sem volt ideális, az eltervezett munkát elvégezték, a játékosok becsületesen dolgoztak, legjobb tudásuk szerint teljesítették a rájuk kiszabott feladatot.

"Ez nem szabad ugyanakkor, hogy elégedetté tegyen bennünket. Új csapatunk van, sok új játékossal, akiknek meg kell tanulniuk a játékrendszeremet, ehhez pedig ezután is rengeteg munkára van szükség” – adta ki egyértelműen a következő hetek feladatát a lengyel szakember.

Vezetőedzőnk kiemelte, az első két hét lazábban telt, fokozatosan igyekeztek visszaszoktatni a játékosokat a röplabdához, a munka érdemi része ezt követően kezdődött.

"A különböző játékkapcsolatok tökéletesítéséhez természetesen még időre van szükségünk, de ezzel meglátásom szerint minden együttes így van. Az új igazolások eddig kivétel nélkül azt hozzák, amit vártam tőlük, éhesek az újdonságokra, tanulni szeretnének mind technikailag, mind taktikailag” – mondta Głuszak.

Kijelentette, idén egy kicsit más típusú röplabdát szeretne játszatni csapatával, a korábbinál több támadási variációval, ezek elsajátításán dolgoznak hetek óta.

"Jó, modern és a szemnek is szép röplabdát szeretnék viszontlátni a pályán. Nagy szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan fejlődjünk, ugyanis a magyar bajnokság még a korábbinál is erősebb lesz, rengeteg tapasztalt röplabdázó szerződött az Extraligába. Minden meccs fontos lesz, egy pillanatra sem csökkenhet a koncentrációnk, mert könnyen lehet, hogy az alapszakasz végén egyetlen pont dönt majd az első hely sorsáról. Minden pontért maximálisan meg kell majd küzdeni a mérkőzéseken belül is, azt várom a játékosaimtól, hogy ne ismerjenek elveszett labdát, a végsőkig küzdjenek” – fogalmazott szakvezetőnk.

A Jakub Głuszakkal készült interjú folytatását, melyben a Dinamo Moszkva elleni várakozásairól beszél, kedden közöljük.

Az orosz együttessel szerdán 18 órától csapunk össze, a szokásoktól eltérően a Fáy utcai Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató