Fontos információk a BL-selejtező előtt

Sarlós Márton ügyvezető nyílt levele a jövő szerdai találkozó kapcsán

Kedves Szurkolóink,

A jövő hét szerda esti, Dinamo Moszkva elleni Bajnokok Ligája-selejtező mérkőzés kapcsán a járványügyi helyzet alakulását és az aktuális rendelkezéseket figyelembe véve az alábbi döntést hoztuk meg.

Csapatunk a világ élvonalához tartozó alakulat ellen lép pályára, tisztában vagyunk vele, hogy sokan már pusztán amiatt is szeretnének kilátogatni a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokba, hogy élőben láthassák a Dinamo sztárjait. Még többen vagytok talán, akik hosszú hónapok óta várnak rá, hogy újra pályára lépjenek a mieink, a Vasas Óbuda, és a helyszínen szurkolhassatok régi és új játékosainknak egyaránt.

Azonban a világon – és sajnos az elmúlt hetekben Magyarországon is  – rohamosan terjed a koronavírus és úgy gondolom közös felelősségünk az esetszámok csökkentése, a fertőzés lelassítása, hogy mielőbb visszatérhessünk mindannyian a COVID-19 előtti kerékvágásba.

A fentiek figyelembevételével az a döntés született, hogy a találkozót nézők előtt rendezzük meg, de rendkívül szigorú járványügyi intézkedések mellett. Ezúton kérném a kilátogatást tervező szurkolókat, hozzátartozókat és érdeklődőket, hogy kizárólag akkor induljanak el egy hét múlva a Fáy utcába, ha az alábbi intézkedések mindegyikét betartják és az ezekkel járó esetleges kellemetlenségekre is felkészülnek. A helyzet számunkra is rengeteg nehézséget tartogat, ám jelenleg játékosaink, stábtagjaink és szurkolóink egészsége a legfontosabb.

Természetesen mi is nagyon várjuk, hogy maszk nélkül, teli torokból szurkolhassatok ismét a lányoknak, ám a jelenlegi helyzetben a jelenlétetek mellett a szabályok betartásával segíthetitek leginkább a csapat munkáját.

Amennyiben a mérkőzés kezdéséig Magyarország Kormánya új korlátozó intézkedést nem vezet be, úgy a Vasas Óbuda – Dinamo Moszkva találkozó legfőbb szabályai a következők:  

 

– A Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban a tartózkodás teljes ideje alatt kötelező az orrot és a szájat egyaránt eltakaró maszk viselése. Annak levétele a találkozó alatt nem engedélyezett, a maszkot nem viselő látogatókat a biztonsági szolgálat a csarnokból kivezeti. Az előtérben található büfénél étel és italfogyasztás idejére a maszk levehető, ekkor a kellő távolságot szükséges tartani egymástól

 

– Belépőjegy vásárlása előtt a látogatók kötelező, érintésmentes testhőmérséklet mérésen esnek át. Amennyiben a testhőmérséklet a 37,3 fokot meghaladja, a biztonsági szolgálat a belépést megtagadja, jegyet a látogató számára nem értékesíthet.

 

– A kötelező testhőmérséklet mérés a várható beléptetési időt megnöveli, kérjük, hogy az előtér helyett a csarnok területén kívül várakozzanak, míg sorra kerülnek.

 

– A csarnok több pontján fertőtlenítő folyadékot és eszközöket helyezünk ki, ezek folyamatos használatát kérjük, kiváltképpen: érkezéskor, mosdóhasználat után, büféfogyasztás után.

 

– A játékosokkal és stábtagokkal a közvetett (pl. átadott ajándék, aláírás kérése) és a közvetlen (mérkőzés előtti vagy utáni üdvözlés) érintkezés tilos.

 

– A lelátón a másfél méteres távolság betartása (nézők között legalább egy kihagyott szék) erősen ajánlott.

 

– Az egyéb, már megszokott járványügyi ajánlások betartása, pl. kézfogás, ölelés mellőzése.

 

A járványügyi helyzetet és az aktuális jogszabályokat folyamatosan figyeljük, a találkozó kezdetéig bekövetkező esetleges változásokról online felületeinken azonnal beszámolunk. Megértéseteket és együttműködéseteket előre is köszönöm!

Sarlós Márton
Ügyvezető
Vasas Óbuda

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató