Szoros vereség Békéscsabán

Jól szolgálta felkészülésünket a pénteki edzőmérkőzés

Csütörtökön közös edzést vezényelt Békéscsabán a két csapatnak Tóth Gábor és Krystian Pachlinski, pénteken délelőtt azonban már rendes mérkőzést vívtak a felek. Tőlünk Sanja Gamma, és Török Kata hiányzott, míg Jakub Głuszak vezetőedző családi okok miatt volt távol a békési megyeszékhelytől.

Szörnyen kezdtünk, alig 5 perc játék után 10-1-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző, Krystian Pachlinski megbízott vezetőedző 13-2-nél már másodszor kért időt, lányaink pedig jobbára csak kóvályogtak a pályán, így az első szett villámgyorsan véget ért. A második felvonásra mi is „megérkeztünk”, ekkor már olajozottabban működött a gépezet, jobban nyitottunk és a támadójátékunk is feljavult – volt honnan –, és bár hétpontos előnyünkből a végére nem sok maradt, egyenlítettünk.

A harmadik etap az első forgatókönyve szerint alakult, 13-4-nél kértünk időt először, de 16-13-as hazai előnynél Tóthnak kellett már másodszor magához rendelni lányait, akik elbizonytalanodtak feljavuló védekezésünk hatására. A végjátékban többször is egy pontra zárkóztunk, és bár volt rá lehetőségünk, de egyenlíteni nem sikerült. A negyedik szettre csak Ema Strunjak maradt a légiósok közül nálunk, a túloldalon Drpa és Bezsonova képvislete a külföldieket. Szorosan alakult az eredmény, de Windisch Kinga jó nyitássorozata eldöntötte a játékrészt.

A rövidített játszmára a BRSE ismét legjobbjait vetette be, a szett derekára pedig – elsősorban buta hibáink miatt – négypontos hátrányban voltunk. A hazaiak előnye a végéig kitartott, így ők zárták győzelemmel a találkozót.

———————————————————————————————–

Swietelsky-BRSE – Vasas Óbuda 3-2 (13, -22, 23, -18, 10)

BRSE: Bezsanova 17, Zólyomi 13, Kosekova, van der Weide 13, Pekárik 13, Drpa 12. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók), Glemboczki 6, Cicic 3, Szűcs G. 1. Vezetőedző: Tóth Gábor

Vasas: Zernovic 15, Ambrosio 2, Windisch 10, Takács D. 18, Strunjak 8, Nogueras. Csere: Juhár, Mihály (liberók), Kalicanin 12, Kiss G. 11, Fábián 1, Tettamanti 1. Megbízott vezetőedző: Krystian Pachlinski

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató