Jobb volt a Kaposvár

Csak fellángolásai voltak foghíjas csapatunknak a somogyiak ellen csütörtökön

Lejátszotta első, ha nem is klasszikus edzőmérkőzését nyáron alaposan átalakult röplabdacsapatunk. Együttesünkben elővigyázatosságból nem lépett pályára a feladó Jennifer Nogueras, aki hét közben húzta meg a hátát, illetve Sanja Popovic-Gamma sem, akinek pedig személyes okok miatt haza kellett térnie Horvátországba.

Így aztán az új érkezők közül Takács Doroti mellett Fábián Fanny és Windisch Kinga is egyből a kezdőben találta magát, ám ezen az estén ez szinte semmit nem jelentett, ugyanis Jakub Głuszak vezetőedző hét labdameneteként szinte teljesen sort cserélt, így nagyjából mindenki azonos játéklehetőséghez jutott a tizenkét ittlévőből.

Ezzel szemben Sasa Nedeljkovic, a somogyiak mestere végig kezdőcsapatát szerepeltette, aminek meg is lett az eredménye: az első játszmában ugyan 6-8-nál még közel voltunk riválisunkhoz, akik azonban ezt követően magabiztos, pontos játékkal simán kerültek előnybe.

A második szettre maradt az előzőekben látott forgatókönyv, annyi különbséggel, hogy kevesebbet hibáztunk, ám így is csak megközelíteni tudtuk a somogyiakat. A harmadik játszmában a nyitásokkal és a támadásokkal is meggyűlt a bajunk, összesen kilenc önhibát vétettünk, meglehetősen indiszponáltan röplabdáztunk, amit a Kaposvár ki is használt, és ezt a szettet is simán „elvitte”.

A negyedik felvonásban Mária Zernovic váltotta átlóposzton az addig végig pályán lévő Windisch-t, és bár az etap derekán vezettünk is az ekkora már több cserejátékosát is pályára küldő Nedeljkovic-csapat ellen, a vége megint nem sikerült, így sikerélmény nélkül maradtunk.

Azt azonban fontos kiemelni, hogy az eredmény egyelőre másodlagos, egy jól felkészített, erős ellenféllel szemben felmérhettük, hol tartunk, ráadásul pénteken adott lesz a javítási lehetőség, hiszen ismét megmérkőzünk riválisunkkal.

—————————————————————————————————–

Vasas Óbuda – 1. MCM-Diamant Kaposvár 0-4 (-14, -19, -16, -21)

Vasas: Fábián, Török 9, Ambrosio 4, Windisch 8, Takács 3, Kalicanin 5. Csere: Juhár, Mihály (liberók), Zernovic 11, Kiss G. 7, Strunjak 7, Tettamanti 1. Vezetőedző: Jakub Głuszak

Kaposvár: Király-Tálas 3, Szűcs K. 15, Bodovics 5, Helic 13, Klisura 16, Djuric 12. Csere: Szpin, Hegyi, Szerencsés (liberók), Kump 3, Szedmák 8, Matic 1. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic

Fotó: Vasas Attila

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató