Fiatal, tehetséges centert szerződtettünk

A 18 éves Tettamanti Virág a Gödöllő csapatától érkezik hozzánk.

Fiatal, tehetséges, utánpótlás-válogatott, junior bajnoki ezüstérmes centerrel erősítette meg keretét női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda. A dallamos nevű Tettamanti Virág a Gödöllői RC együttesétől szerződik a fővárosba.

"Tizenegy éve kezdtem röplabdázni, Ó Nagy Miklós és Szabados István voltak az edzőim. Előtte kosaraztam is, de mivel nem vagyok harcias típus, a röplabdában meg nincs fizikai kontaktus, így végül emellett maradtam” – mondta szerződése aláírását követően honlapunknak Virág.

Visszaemlékezéséből kiderült, bár feladó szeretett volna lenni – és most is nagyon szeret feladni, ha a közelébe megy a labda –, egyből center lett, mert már akkor is magas volt. Azóta persze megszerette a posztot, mint viccesen mondta, "jó, hogy olykor meccs közben lehet pihenni is”, meg a csapattársakkal beszélni, mi történt addig a mérkőzésen.

"A legbüszkébb arra vagyok, hogy az utánpótlás-válogatott tagjaként ott lehettem a 2017-es győri ifjúsági olimpián, illetve hogy tavaly országos juniordöntőt játszhattam a Gödöllővel. Előbbin nagyon tetszett az egész olimpia-fílingje, az egyenmelegítők, az olimpiai falu, a hangulat, utóbbi pedig azért marad emlékezetes, mert az volt életem első döntője. Annak ellenére is szép emlék, hogy az UTE elleni finálét 2-0-s vezetésről veszítettük el. Szerencsére olyan típus vagyok, aki hamar túl tud lépni a vereségen, és utána már csak arra emlékszik, hogy milyen jó kis meccset játszottunk. Nagyon élvezetes volt az a finálé” – emlékezett vissza a tavaly Kaposváron történtekre Tettamanti.

A fiatal center eddig két szezont játszott a gödöllői felnőttcsapatban: az elsőben kiegészítőember volt, a másodikban ugyanakkor szinte végig pályán volt.

"Mindkét idényből sokat tanultam, az elsőből azt, hogy milyen, ha csak pár labdameneted van bizonyítani. Teljesen átértékeltem akkor, milyen az, amikor rendszeresen játéklehetőséget kapok, még úgy is, hogy edzésmunkában, utazásban és minden másban nagy váltás volt az utánpótlásból az NB I-be kerülni. Szerencsés voltam, mert öten egyszerre kerültünk fel a felnőttbe, így együtt élhettük meg ezeket az időket. A második idényre szinte teljesen szétszéledt a korábbi brigád, csak mi, fiatalok maradtunk, így aztán bár sokat játszottam, sokáig szinte minden meccsünket elveszítettük. A szezon második felére elkezdtünk összeállni, sok tapasztalatot gyűjtöttünk, ennek köszönhetően a szoros meccseket már meg tudtuk nyerni, de igazából nem is ezt, hanem az ifi és a juniordöntőt sajnálom, mert nagyon jó csapatunk volt” – összegezte az elmúlt szezonokat Virág.

A Vasasba szerződésével kapcsolatban elmondta, megtisztelő volt, hogy a bajnokcsapatnál gondoltak rá, és bár kicsit izgul a váltás miatt, magát nyitott személyiségnek gondolja, így bízik abban, hogy nem lesz gondja a beilleszkedéssel.

"Szerencsére a stábból és a lányok közül is ismerek több embert is, illetve a mostani közös edzések is segítenek abban, hogy már az edzőtábor előtt megismerjem kicsit a többieket” – utalt Virág a Kőnig Gábor vezette edzésekre, amin nem is volt kérdés, hogy részt vesz, miután eddigi klubja, a Gödöllő erre áldását adta.

"Sok változást hoz majd ez a nyár, hiszen beköltözöm Pestre, a középiskolát egyetemre cserélem, így annak ellenére is izgulok kicsit, hogy szeretek új embereket megismerni” – tette hozzá legújabb játékosunk.

Kérdésre elmondta, sok jót hallott Jakub Głuszak vezetőedző mellett a Vasason belüli remek öltözői hangulatról és a nagyszerű összetartásról, így a fejlődés lehetősége mellett ezt is vonzónak találta.

"A jó center ismérve a robbanékonyság, hogy blokkban jól zár ki, nem jön át a kezei között a labda, el tudja forgatni az ütéseket, jól ad fel és védekezik, valamint jól nyit. Ezek közül nekem talán a mezőnymunkám a legjobb jelenleg, meg az, hogy a lehetőségekhez mérten mindent megpróbálok hiba nélkül megoldani, igyekszem okosan játszani” – mondta Virág, aki ugyanakkor a gyorsaságán és az ütőerején mindenképpen szeretne javítani.

A Vasas jelenlegi centerei közül Ambrosio Melani régóta nagyon jó barátnője, Ayshan és Sanja közül pedig nem igazán tudna választani, mindkettőt a posztja egyik magyarországi legjobbjának tartja.

"Úgy éreztem, most jött el az ideje a váltásnak, és az sem zavar, hogy tudom, várhatóan sokkal kevesebb játéklehetőségem lesz, mint az előző szezonban. Igyekszem az edzéseken sokat tanulni, mindent ellesni, amit csak lehet, mert ez a szezon erről kell, hogy szóljon. A szüleim egyébként mindig mindenben támogatnak, ők a legnagyobb szurkolóim, a külföldi meccseimre is elkísérnek. Azt mondják, addig csináljam, amíg élvezem és bírom. Nagyon örültek, hogy a Vasasba igazolok, bár igaz, izgulnak is a váltás miatt. Én mindenesetre alig várom, hogy augusztus legyen és elkezdjük a munkát” – zárta szavait Virág.

"Virág pályafutását évek óta figyelemmel követtük, kiváló adottságai és tehetsége mellett a sporthoz való alázatos hozzáállása és szorgalma is a szerződtetése mellett szólt. Egyelőre egyéves szerződést írtunk alá, de a közös munkát mindkét fél hosszabb távra tervezi. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokat fog fejlődni Jakub Głuszak mellett és egyre fontosabb játékosa lesz csapatunknak. Remek hozzáállását bizonyítja, hogy bár csak augusztustól lép életbe a szerződése, már most csatlakozott csapatunk önkéntes edzéseihez, hogy a lehető legjobb formában kezdhesse meg az új szezont. Ennek kapcsán a Gödöllői Röplabda Clubnak is szeretnék köszönetet mondani, hiszen amellett, hogy egy újabb tehetséges röplabdázót neveltek fel, ahhoz is hozzájárultak, hogy Virág már idejekorán csatlakozzon a csapatunknál folyó munkához” – mondta Sarlós Márton, a Vasas Röplabda Kft. ügyvezetője.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató