Köszönünk mindent, lányok!

A kupagyőztes csapatból hét játékossal nem hosszabbított szerződést csapatunk vezetősége.

A 2019/2020-as keretből összesen hét röplabdázó, Ana Tiemi, Bleicher Réka, Dékány Bernadett, Gyimes Zsófia, Hajós Aliz, Trine Kjelstrup és Villám Lilla sem lesz tagja a következő szezon Vasas Óbuájának.

Az okokról először Sarlós Márton ügyvezető beszélt honlapunknak.

"Tavaly nyáron öt helyen módosult az akkor bajnoki címet szerző játékoskeretünk, ehhez képest most több változás várható, hiszen a már bejelentett hét szerződést hosszabbító röplabdázónkhoz ugyanennyi új csatlakozik. Jakub Głuszakkal egyetértettünk abban, hogy a remek eredmények ellenére is szükség van a keret frissítésére ahhoz, hogy augusztusban újfent sikeréhesen és maximális motivációval vághassunk neki az új szezonnak. A távozók között vannak olyan játékosok, akikkel számoltunk volna a jövő évi keretben, ám tanulmányi vagy magánéleti okok miatt más utat választottak. Az elmúlt hetekben, hónapokban azon dolgoztunk, hogy versenyképes csapatot alakítsunk ki, ez véleményem szerint sikerült. Az előttünk álló időszakban szurkolóink is megismerhetik majd az új érkezőket.

Ez előtt azonban szeretnék köszönetet mondani a távozó játékosoknak, hiszen példás hozzáállással és kiváló teljesítménnyel járultak hozzá az elmúlt évek sikereihez. Ana Tiemi személyében a Vasas Óbuda történetének egyik legprofibb és legjobb játékosát ismertük meg, igazi vezére volt csapatunknak az elmúlt két szezon során és biztos vagyok benne, hogy erőssége lesz következő együttesének is. Dékány Bernadett másfél szezont töltött itthon, ezalatt két aranyéremhez segített hozzá bennünket, és bízom benne, hogy néhány sikeres cannes-i évet követően lesz még csapatunk játékosa.

Villám Lilla szeptembertől tanulmányaira szeretne koncentrálni, amihez nagyon sok sikert kívánunk neki és külön öröm számomra, hogy a Magyar Kupa döntőjében nyújtott kiváló játékával feltette a pontot az i-re, már ami Vasasos éveit illeti. Gyimes Zsófia sokat fejlődött a mögöttünk hagyott szezon során, Lillához hasonlóan szívesen dolgoztunk volna vele tovább, ám magánéleti okok miatt külföldön folytatja pályafutását. Bleicher Rékával is elégedettek voltunk, emberileg és játékosként is illett az elképzeléseinkbe, de több játéklehetőség reményében a csapatváltás mellett döntött, amit természetesen megértettünk és elfogadtunk. Hajós Aliz hatalmas szorgalommal dolgozta végig az egész szezont, a keret talán legtöbbet fejlődött játékosa volt, ám egyetértettünk abban, hogy a következő idény a játékpercekről kell, hogy szóljon számára. Végül, de nem utolsó sorban Trine Kjelstrup is távozik, és szívből kívánom neki, hogy új állomáshelyén állandósítani tudja azt a formáját, melyet például coneglianói pontszerzésünk során nyújtott.”

Csapatunk vezetőedzője, Jakub Głuszak a következőket mondta.

"Nem minden esetben azért váltottunk, mert váltani szerettünk volna, volt jó néhány játékos, aki maga döntött úgy, hogy új helyen, új csapatban vagy éppen új élethelyzetben szeretné kipróbálni magát. Ez a profi sportban teljesen normális, bízom abban, hogy mindenki elégedetten tekint majd vissza a Vasasnál töltött időszakára. Nagy megtiszteltetés volt dolgozni minden távozóval, sokat fejlődtek, maximális erőbedobással edzettek és játszottak, biztos vagyok abban, hogy következő csapatuknál is helyt fognak állni, ehhez sok sikert kívánok.

Mi a magunk részéről megpróbálunk még egy szinttel feljebb lépni, ennek fényében történt az új játékosok kiválasztása. Nagyon remélem, hogy jól sikerült a távozók pótlása, és a következő szezonban is sok közös sikernek örülhetünk majd. Amikor idejöttem, számomra mindenki új volt, így nekem nem jelent majd gondot az, hogy a keret fele lecserélődik. Akkor jól szerepeltünk, bízom abban, hogy a ránk jellemző alázatos, szerény és kemény munkával a következő szezonban is el fogjuk tudni érni kitűzött céljainkat.”

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató