Ambrosio Melani is hű marad nevelőegyesületéhez

Még mindig csak 20 éves centerünk nehéz válaszút előtt állt, de a Vasas mellett döntött

Ambrosio Melani a 2018-2019-es, bajnoki címet hozó szezonban a vártnál talán több lehetőséget kapott, amit jó játékkal, megbízható teljesítménnyel hálált meg. Ezek után nagy reményekkel várta a magunk mögött hagyott évadot, de mostani szerződéshosszabbítása kapcsán elmondta, nem minden pillanatban volt biztos abban, hogy maradni fog.

"Nyolc éve itt vagyok, de annak ellenére is nehéz volt most a döntés, hogy imádom Kubát, a közösséget és a Vasast is. Sokat gondolkodtam, de a szívem azt súgta, ilyen szezonnal nem szabad itthagynom a nevelőegyesületemet, így végül hosszas mérlegelés után úgy döntöttem, maradok” – fogalmazott Melani. Hozzátette, természetesen „az eszére hallgatva is így döntött volna”, ezt pedig onnan tudja, hogy amikor Sarlós Márton ügyvezetővel aláírták az új szerződést, nagy kő esett le a szívéről.

"Azóta egyre boldogabb vagyok és egyre inkább várom az új szezont” – nyilatkozta centerünk.

A járványhelyzettel kapcsolatban kiemelte, nehezen éli meg a mindennapokat, a bezártságot, de a lehetőségekhez mérten igyekszik formában tartani magát: vett súlyzókat, napi 70 percet kondizik, emellett fut, biciklizik, sőt az egykoron ugyancsak röplabdázó édesanyjával közösen végzett edzések alkalmával még a labda is előkerült.

A mögöttünk hagyott szezonnal kapcsolatban kiemelte, a centerek közül – akikkel a legtöbb időt töltötte a közös kondi és posztspecifikus edzések miatt – az újonnan érkezett, és ugyancsak a napokban hosszabbító Sanja Kalicaninnal hamar megtalálta a közös hangot, végig sokat segített neki, főleg blokkban.

"Alapvetően a többiekkel is jól kijöttem, de ő volt az, akivel meccsek előtt is átbeszéltük, mit és hogyan kéne csinálni. Örülök, hogy ő is marad” – egészítette ki Mela.

A maradásának egyéb okait firtató kérdésre elsősorban Jakub Gluszakot emelte ki, akivel továbbra is nagyon szeret együtt dolgozni, megbízik benne, szakmailag és emberileg is nagyra tartja, és tudja, hogy a fejlődése az ő iránymutatásával a következő szezonban is biztosított.

Kijelentette, büszke arra, hogy a Vasassal a Bajnokok Ligájában szerepelhetett, magas színvonalú meccseken, remek ellenfelekkel szemben játszhatott. A kupadöntőről elmondta, hogy bár a cseresarokból nézte végig az összecsapást, soha korábban nem érezte olyan jól magát még ott sem, mint azon a találkozón: az utolsó játszmában már alig bírtak a helyükön maradni, így nem is lehet más cél a következő idényben sem, mint megismételni a sikereket.

"Nagyon szeretném, ha jövőre összejönne a hazai dupla, emellett továbbra is szeretnék napról napra fejlődni. Remélem, minél többet játszom majd és jó lenne megint ott lenni a Bajnokok Ligája csoportkörében is. Személy szerint a gyorsaságomon szeretnék sokat javítani a következő idényben, illetve a most még olykor tapasztalható, meccsek előtti izgulást szeretném teljesen levetkőzni, mert jó lenne az első pillanattól fogva mindig felszabadultan játszani. Ebben a meccsrutin sokat segíthet” – hangsúlyozta Ambrosio Melani.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató