Sanja Kaličanin: maradok!

Szerb centerünk jól érzi magát a Vasasban és újabb egy szezonra írt alá

A magyar útlevéllel is rendelkező szerb Sanja Kaličanin tavaly nyáron viszonylag későn, a később kupagyőztes csapatból utolsóként írt alá a Vasas Óbudához azok után, hogy előtte két idényen át a nagy rivális Fatum Nyíregyházát erősítette.

"Egy évvel ezelőtt nagyon csalódott voltam amiatt, ahogy a német klub bánt velem – utalt Sanja a tavaly nyáron történtekre. – Ennek ellenére boldogan és nagy várakozással szerződtem a Vasashoz, mert nagyon tetszett Kuba munkája, illetve a Bajnokok Ligája lehetősége. A személyes célom annyi volt, mint minden egyes idény előtt: a lehető legtöbb sikert elérni.”

Utóbbiakkal kapcsolatban a három, csapattal közös célból kettőt kipipálhattak, hiszen összejött a BL-főtábla és a kupagyőzelem is – Sanjának sorozatban a harmadik –, ugyanakkor a koronavírus-járvány miatt a bajnoki cím nem jöhetett össze.

"Kihívás volt egy nagy rivális csapattól ideigazolni, volt is bennem némi félsz, hogyan fogadnak majd a csapattársak és a szurkolók, de semmi probléma nem volt. Mindig minden kezdet nehéz, hiszen meg kell ismerned az edződet, a csapattársaidat, de nem volt különösebb problémám Kuba rendszerével. A legnagyobb gondot az okozta, hogy folyamatosan játszottunk, alig edzettünk, ha mégis, akkor sem magunkkal foglalkoztunk, hanem az ellenfelekre készültünk. Így utólag visszatekintve ugyanakkor elképesztően jól kezeltük a helyzetet, nagyon büszke vagyok az egész csapatra” – magyarázta centerünk.

A maga teljesítményére visszatekintve kiemelte, hullámzó volt a játéka, sokszor nem tudta azt nyújtani, amit szeretett volna – mondta ezt annak ellenére, hogy 47 blokkjával – szettenként 0,96-os átlaggal – az Extraliga legjobbja volt ebben a mutatóban. Hozzátette, ahogy teltek a hónapok, egyre otthonosabban érezte magát a pályán új csapatában, így a szezon második felét jobban is élvezte.

——————————————————————————————————————————–

Ezzel kapcsolatban Jakub Gluszak, csapatunk vezetőedzője érdeklődésünkre elmondta, Sanja gyorsan hozzászokott az általa alkalmazott játékrendszerhez, de ezt is várta tőle, hiszen tapasztalt, jó technikai képességű röplabdázóról van szó.

"Az Extraliga egyik legjobb centere volt, sokat fejlődött a szezon során, de még képes előrelépni. Elégedett vagyok a munkájával és a mérkőzéseken mutatott teljesítményével is, mindig száz százalékot nyújtott” – fogalmazott vezetőedzőnk.

——————————————————————————————————————————–

"Egy fontos célomat nem sikerült megvalósítani: továbbra sincs bajnoki aranyérmem… Nyilván a mostani helyzetben ez másodlagos, a fő hogy mindenki egészséges legyen és másokat se sodorjunk veszélybe. Rengetegen veszítik el az állásukat, sokan meghalnak, szóval hálás vagyok azért is, amit eddig elértünk” – nyilatkozta a világban tomboló vírusról Sanja.

A szezon legemlékezetesebb mérkőzésének a Conegliano elleni idegenbeli BL-nyitányt nevezte meg, ami után „két napig nem tudta abbahagyni a mosolygást”. A szerződéshosszabbítására könnyű döntésként hivatkozott, ugyanis nagyon tetszik neki, ahogy a klubnál mennek a dolgok.

"Mindenki maximálisan tiszteli a másikat, jó egy ilyen közösségbe tartozni. Kijelenthetem, soha korábban nem volt ilyen jó a viszonyom a centertársaimmal. Kevesen értik meg a posztunkkal járó kihívásokat és nehézségeket, itt nagyon egy hullámhosszon voltunk. A fő tervem, hogy továbbra is élvezzem a röplabdát, mert ha ez nincs meg, akkor nem lesz értelme folytatni” – nyilatkozta Sanja, aki Budapesttel kapcsolatban azt mondta, bár korábban nem élt még ekkora városban, első látásra beleszeretett, és nagyon hálás a sorsnak, hogy minden nap itt ébredhet fel.

——————————————————————————————————————————–

"A következő szezonban könnyebb lesz együtt dolgoznunk, hiszen egy év alatt megismertük egymást. Biztos vagyok abban, hogy tovább fog folytatódni a fejlődése, ráadásul van egy fogadásunk, aminek a rám eső részét még teljesítenem kell. De ehhez szükségem lesz az ő jó formájára is” – utalt titokzatosan a következő idényre Jakub Gluszak.

——————————————————————————————————————————–

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató