Juhár Dalma is a Vasasban folytatja

A következő idénynek is saját nevelésű liberópárosunkkal vágunk neki

A 20 éves Juhár Dalma a mögöttünk hagyott szezonban egyértelműen szintet lépett: két, jobbára a cseresarokban töltött, elsősorban az edzéseken pallérozódó idényt követően Jakub Gluszak vezetőedző úgy döntött, megérett arra, hogy a bajnokcsapat első számú liberója legyen. Fiatal játékosunk – mint arról élő Instagram-interjúnkban ő maga is beszélt – első „kezdő” idénye ugyan nem volt zökkenőmentes, de a novemberi nehezebb időszak után magára talált, és nagyszerű, rendkívül stabil játékkal mutatta meg a benne rejlő potenciált. Kulcsszereplő volt csapatunk menetelésében és Magyar Kupa-diadalában is, így nagy öröm mindenki számára, hogy úgy döntött, a 2020-2021-es szezonban is a Vasas mezét ölti magára.

"Aki ismer, tudja: amellett, hogy Vasas nevelésű vagyok, a Vasasnak szurkolok is, így számomra továbbra is nagy megtiszteltetés ebbe a közösségbe tartozni. Éppen ezért én egyetlen pillanatig sem gondolkodtam a váltáson, 12 éve szinte minden nap a Folyondárban vagyok, így amikor Sarlós Márton ügyvezető megkeresett, hogy folytassuk a közös munkát, nem volt kérdés, hol a helyem” – mondta szerződéshosszabbítása kapcsán honlapunknak Dalma.

Hozzátette, az elmúlt bő évtizedben rengeteget kapott a Vasas-családtól, az itteni edzőknek köszönheti, hogy Bajnokok Ligája-főtáblás együttesben szerepelhet, és az itt kialakult kötelékek nemcsak a röplabdában, hanem a hétköznapokban is rengeteg erőt adnak neki.

"Most is könnyen megállapodtunk, noha ez a szezon teljesen más volt, mint a korábbiak. Nagy megtiszteltetés volt már tavaly is, hogy kezdőként vettek számításba, én pedig fiatal korom ellenére igyekeztem felnőni a feladathoz. Sok új szituációval találkoztam, és szerintem fontos volt, hogy ezekhez a lehető leggyorsabban alkalmazkodjak. Ez persze nem mindig sikerült, de ezekből rengeteget tanultam” – elemezte kicsit az idő előtt lezárult szezont Juhár.

Posztjával kapcsolatban kiemelte, Kuba folyamatosan azt sulykolta, neki a magabiztosság és a pozitív energia sugárzása az egyik legfontosabb feladata a mérkőzéseken, fontos, hogy kiegyensúlyozott legyen, mert ezzel tudja a csapatnak megadni az eredményes támadójátékhoz a kellő támogatást.

"Ezekben szerintem nagyon sokat fejlődtem, ráadásul a BL-ben volt lehetőségem az ellenfelek liberóinak a játékát is megfigyelni. A tévés meccseket mindig felvesszük, szeretem őket visszanézni, és nem csak magam miatt. Nagyon sokat lehet tanulni másoktól is. Amiben előre szeretnék lépni a következő szezonban, az a nyitásfogadás, illetve annak irányítása. Mentálisan és technikailag is van még mit fejlődnöm” – jelentette ki Dalma, aki tavalyi érettségije után fontos döntést hozott, ugyanis csak a röplabdának szentelte az életét.

"Ez a jövőben is így lesz, mert nagyon jó volt, hogy minden edzésen részt tudtam venni. Most, amikor a szezon legfontosabb időszakához értünk, éreztem magamon, hogy mentálisan és fizikálisan is a csúcson vagyok, ezért nagyon fájó, hogy nem tudtuk befejezni az idényt. Fontos visszajelzés volt számomra az is, hogy Kuba jelezte, a nyári válogatott program során is számít rám” – látta el honlapunkat exkluzív információval is liberónk.

Amikor arra kértük, a mögöttünk hagyott szezont hasonlítsa össze a korábbival, megjegyezte: úgy érezte, a sok utazás és mérkőzés miatt most kicsit később állt össze a csapat játéka, mint egy évvel korábban, de amikor igazán fontos volt a győzelem, azokat a mérkőzéseket mind hozni tudták.

"Februárban már igazán jó teljesítményt tudtunk nyújtani, ami a Magyar Kupa megnyerésében csúcsosodott ki" – zárta gondolatait Juhár Dalma.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató