Fontos siker Kaposváron

Idegenben győztük le a listavezető somogyiakat.

Csütörtökön az Extraliga 17. fordulójában a listavezető Kaposvár otthonában játszottunk tévés mérkőzést.

Vezetőedzőnk, Jakub Gluszak térdpanaszai miatt ezúttal sem számíthatott Ayshan Abdulazimovára, így a Mária Kostelanská, Török Kata, Ana Tiemi, Trine Kjelstrup, Sanja Kalicanin, Gyimes Zsófia kezdővel léptünk pályára, a liberó Juhár Dalma volt.

A két csapat budapesti mérkőzésén 3-0-ra, a kaposvárin 3-1-re győztek a somogyiak.

Szörnyen kezdtük a találkozót, gyakorlatilag egyetlen játékelemben sem teljesítettünk elfogadhatóan a mérkőzés első hat pontja során (5-1). Indiszponált játékunk Gluszak időkérése után is folytatódott (8-2), némi életjelet Kostelanská támadásával és blokkjával mutattunk (11-6). Gyimes, majd csapatkapitányunk Ana Tiemi is nyitott egy ászt (12-9), de amikor kettőre zárkóztunk, két támadási hibát vétettünk, így ismét megléptek a hazaiak a nem túl magas színvonalú találkozón. A mikor egyre zárkózhattunk volna, ismét nem sikerült befejeznünk egy támadást potyalabdából sem, így hamarosan ismét négy lett közte (17-13). Kjelstrupot Villám Lilla váltotta, aki hamarosan egy remek mezőnyözéssel vétette magát észre. Nem tudtunk közelebb zárkózni a listavezetőhöz, mert amikor erre lehetőségünk volt, mindig becsúszott valami hiba (20-17). Támadásban Kostelanská vitte hátán csapatunkat (21-20), nagy nehézségek árán az ő ászával egyenlítettünk (22-22), majd Villám blokkjával először vezettünk. Innentől csak mi szereztünk pontot, így – ki tudja, hogyan – előnybe kerültünk (22-25, 0-1).

A második szettre a hazaiaknál érkezett Tatjana Matic, Villám támadásbefejezése pedig egy maratoni labdamenet végére tett pontot. Megint sok hiba csúszott a játékunkba, így Gluszak ingerülten kért időt (7-3). A következő pontoknál a somogyiak rontottak, 8-6-nál pedig egy kitámasztás során megsérült legjobbjuk, Sara Klisura. Török ütése után nálunk volt az előny (8-10), Gyimes pedig egy ásszal növelte azt. A somogyiakat láthatóan megzavarta szerb légiósuk kiesése (9-14), nyitásainkkal és támadásainkkal is alaposan meggyűlt a bajuk. Folyamatosan nőtt a különbség a csapatok között (10-17), simán söpörtük be a második felvonást (13-25, 0-2).

A harmadik etapot jobban kezdtük, mint a korábbiakat, de mivel három technikai hibát vétettük egymás után, a kaposváriakhoz került a vezetés (8-5). Gluszak játékmegszakítása után mínusz egyre visszajöttünk, Török ejtésével pedig egalizáltunk (12-12). Ebben a szettben volt a legszorosabb az állás, fej fej mellett haladt a két csapat, de amikor a somogyiak meglógtak kettővel, lengyel vezetőedzőnk ismét időt kért (17-15). A következő pontot is a Diamant szerezte, mi teljesen elvesztettük a fonalat, és mire felocsúdtunk, szépítettek a hazaiak (25-18, 1-2).

A negyedik felvonás eleje is kiélezett küzdelmet hozott (6-6), Gyimes jó megoldásaival vezettünk mi először kettővel (9-11). Nagyon beragadt egy állásba a Kaposvár, Török mezőnyözése is lehullott az ellenfél térfelén, négypontos előnyünknél kért másodszor időz a hazaiakat irányító Sasa Nedeljkovic (9-13). Több vitatott bírói ítélet is borzolta a kedélyeket, ezek ellenére tartottuk a különbséget. A végjátékot Török bombája vezette fel (15-19), 21-nél pedig már öttel vezettünk és közel kerültünk a győzelemhez. A somogyiak nem adták fel, mínusz kettőre jöttek vissza (19-21), de Gluszak jó ütemű időkérése után ismét átvettük az irányítást és fontos három pontot szereztünk (20-25, 1-3).

Bajnoki címvédő, Magyar Kupa-győztes csapatunk legközelebb jövő szombaton az Újpest otthonában vendégszerepel.

EXTRALIGA, 17. FORDULÓ
1. MCM-Diamant Kaposvár – Vasas Óbuda1-3 (-22, -13, 18, -20)
Kaposvár Aréna, 300
néző. Vezette: Mezőffy, Vári.

Kaposvár: Tálas 4, Szűcs K. 8, Sipic 3, Szerencsés-Miklai 12, Klisura 6,  Djuric 7. Csere: Szpin (liberó), Oblad 7, Matic 11, Tóth J., Kalmár. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic

Vasas: Kostelanská 24, Kalicanin 8, Kjelstrup, Török 20, Gyimes 6, Ana Tiemi 5. Csere: Juhár (liberó) , Villám L. 8, Dékány. Vezetőedző: Jakub Głuszak

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató