Könnyed siker

Csak a harmadik szettben tudta megnehezíteni dolgunkat a Haladás.

Vasárnap az utolsó fronton, az Extraligában folytattuk, a Haladás vendégeskedett a Folyondár utcában.

Vezetőedzőnk, Jakub Gluszak ezúttal öt magyar játékosnak adott lehetőséget a kezdőcsapatban, amelyet így Mária Kostelanská, Dékány Bernadett, Bleicher Réka, Villám Lilla, Ambrosio Melani és Sanja Kalicanin alkotott, a liberó Juhár Dalma volt.

A két csapat eddigi mérkőzésein 3-0-s Vasas-siker született. Ayshan Abdulazimova kisebb térdpanasza miatt csak a pálya végében ülve követte az eseményeket.

A találkozó az előttünk lévő U15-ös bajnoki forduló miatt félórás késéssel kezdődött.

A meccs előtt a szurkolók hazai pályán is köszöntötték a Magyar Kupa serleget és a vándortrófeát, míg az előző, Jászberény elleni hazai összecsapás legjobbjának Juhár Dalmát választották a szurkolók.

Rengeteg rontással kezdtük a mérkőzést, Gluszak legtöbbször ezeket kérte számon játékosaitól. Elsősorban ennek volt köszönhető, hogy 18 labdamenet után még egyenlő volt az állás. Amikor lecsökkentettük hibáink számát, egyből tetemes előnyt építettünk ki (16-10), így a vendégeket irányító Leiszt Máté kétszer is időt kért. A folytatásban már csak a különbség volt a kérdéses, végül 20 perc alatt kerültünk előnybe (25-16, 1-0).

A második szettet sokkal pontosabb játékkal kezdtük, Bleicher Réka jól szolgálta ki társait, akik – mind a centerek, mind az ütők – remekül éltek az adódó lehetőségekkel (11-3). Dékány bal kézzel is pontot szerzett, Gyimes Zsófia sorozatban nyolcat szervált, így hamarosan Hajós Aliz is érkezett (17-3). Teljesen kinyitottuk a Haladást, hatalmas különbséggel dupláztuk meg előnyünket (25-5, 2-0).

A harmadik felvonásra maradt Gyimes és Mihály Dorka, a szombathelyiek pedig alaposan összekapták magukat (6-6). ­­­­­Leiszt csapata ötpontos hátrányánál kért ezúttal időt, a Haladás pedig nemsokára ismét kiegyenlített (12-12). Hullámzott a játék, a mérkőzés során először Gluszaknak időt kellett kérnie, majd a vendégek a vezetést is megszerezték (15-17). Hárompontos hátrányunknál Dékány volt kétszer egymás után eredményes, majd Bleicher önfeláldozó mezőnyözése után Kostelanská egalizált (20-20). Nagy nehezen átvettük a vezetést, és végül Ambrosio blokkjával lezártuk a kicsit több mint egyórás összecsapást (25-22, 3-0).

Bajnoki címvédő, Magyar Kupa-győztes csapatunk csütörtökön Kaposváron szerepel, a listavezető somogyiak ellen tévés meccset játszunk 19 órai kezdettel.

——————————————————

EXTRALIGA, 16. FRODULÓ
Vasas Óbuda – Hungast Haladás 3-0 (16, 5, 22)
Folyondár utca, 150
néző. Vezette: Soltész, Kiss Z.

Vasas: Kostelanská 14, Ambrosio 7, Villám L. 9, Dékány 10, Kalicanin 4, Bleicher R. 5. Csere: Juhár, Mihály (liberók), Gyimes 2, Hajós. Vezetőedző: Jakub Głuszak

Haladás: Wallner, Vacsi 6, Cicic 3, Császár 10, Lescay 2, Palánkai-Omoshebi 4. Csere: Lojen, Zoltán A. (liberók), Péteri, Pickering , Szendrődi 4. Vezetőedző: Leiszt Máté

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Gluszak: – Az volt a célunk, hogy mindhárom bajnoki pontot megszerezzük, ez pedig sikerült, így örülnünk kell. Próbáltam mindenkinek lehetőséget adni, örülök, hogy éltek vele. Mostantól a Kaposvárra koncentrálunk.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató