Gluszak: szeretnénk megnehezíteni a címvédő dolgát

Szakvezetőnk mellett Villám Lilla képviselte a csapatot a magyar szövetség MK-sajtótájékoztatóján.

Csütörtökön jön a szezon eddigi legfontosabb mérkőzése: együttesünk Nyíregyházán a címvédő és ezúttal házigazda Fatum ellen a K&H női röplabda Magyar Kupa döntőjében szerepel.

Vasas mércével mérve viszonylag régen, 2017-ben jártunk utoljára ilyen magasságban ebben a sorozatban, azonban azt a finálét is szívesen kitörölnénk az emlékezetünkből: akkor Érden a harmadik szettet 25-6-ra nyerte a Békéscsaba… Azóta a viharsarkiak és a nyírségiek csatáztak az aranyért, mi kétszer is bronzérmet szereztünk, most azonban a Haladás, az MTK és az Újpest testén keresztülverekedve magunkat ismét a fináléban bizonyíthatunk.

Legutóbb öt éve fordult elő, hogy a Vasas neve került fel az MK-trófeára, de amit azt Villám Lilla az esemény hétfői felvezető sajtótájékoztatóján elmondta, nagyon szeretné ugyanazt az örömöt átélni, amit öt évvel ezelőtt.

"A Bajnokok Ligája főtábláján nagyszerű élményeket szereztünk, hatalmas megtiszteltetés, hogy ilyen nagynevű ellenfelekkel játszhatunk. Sokat tanulunk az ottani mérkőzésekből, remélem, az ott begyűjtött tapasztalatokat tudjuk majd hasznosítani már most csütörtökön is" – fogalmazott a Magyar Röplabda Szövetség tárgyalójában válogatott ütőjátékosunk.

"Szeretnénk a lehető legjobb játékunkkal előrukkolni a fináléban, ahol két hasonló képességű csapat találkozik, így valószínűleg a napi forma lesz a döntő" – tette hozzá Villám, aki két éve épp a nyírségiek röplabdázójaként örülhetett MK-aranyéremnek.

Vezetőedzőnk, Jakub Gluszak kiemelte, együttesének ez már a 31. (!) tétmérkőzése lesz a szezonban – és még nincs vége a februárnak.

"Nyilván emiatt nem vagyunk a legfrissebbek, de az elmúlt másfél hétben már erre az összecsapásra készültünk a legjobb tudásunk szerint. Ismerjük a csarnokot, ismerjük az ellenfelet, tudjuk, hogy a Nyíregyháza jó csapat. Igyekszünk megtalálni a legjobb taktikát" – fogalmazott a lengyel szakember. Hozzátette, csapatának már a döntőbe jutás is nagy siker, de igyekezni fognak, hogy megnehezítsék a címvédő dolgát.

"A tabellán elfoglalt helyezésből az látszik, hogy a Nyíregyháza jobb csapat nálunk. Tiszteljük őket, a célunk, hogy jó és közönségszórakoztató röplabdával rukkoljunk elő" – fogalmazott szakvezetőnk, aki ugyanakkor a találkozó előtt mindkét csapat győzelmére ötven százalék esélyt ad. Kiemelte, a Vasasnak ebben a döntőben nincs veszíteni valója, és bízik abban, hogy nemcsak a finálé, hanem a bronzmérkőzés is színvonalas találkozót hoz majd, ez a nap jó reklámja lesz a röplabdának.

"Annak pedig külön örülök, hogy lesz challenge-re lehetőség, így talán mi a kispad mellett egy fokkal nyugodtabbak tudunk maradni" – mondta mosolyogva Gluszak a videobírós rendszer használatáról.

Az ellenfél oldaláról Hollósy László vezetőedző kijelentette, szerinte a Vasas rendelkezik a legerősebb játékoskerettel az Extraligában, kollégája nagy rotációs lehetőséggel rendelkezik.

"Nem szeretnék hangzatos ígéreteket tenni, majd a meccsnapon kiderül, hogy sikerült a felkészülésünk. Én a csapaton azt látom, hogy jól" – mondta a szakember, aki reméli, csapata a maximális teljesítményt fogja nyújtani a pályán. Kiemelte, bizonyos szempontból egyszerűbb a helyzetük azáltal, hogy Nyíregyházán lesz a finálé, de így is csak a saját játékukra szeretnének koncentrálni.

"A bajnokságban bebizonyosodott, hogy az adott napi forma rengeteget számít, remélem, mi leszünk azok, akik rá tudják kényszeríteni az akaratukat az ellenfélre" – tekintett előre Hollósy László, akinek együttese múlt héten drámai körülmények között, öt mérkőzéslabdáról esett ki a CEV Kupa nyolcaddöntőjében a Mladost Zagrebbel szemben.

A döntő 19.30 órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetít. Az UTE-Jászberény bronzmérkőzésre is érvényes napijegyek 1200 és 2000 forintba kerülnek.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató