Török: nagy álmom az újabb MK-döntő

Válogatott röplabdázónk szurkolóink segítségére is számít a szerdai kuapvisszavágón!

Vitán felül legfontosabb januári mérkőzésére készül csapatunk, a Vasas Óbuda: lányaink szerdán (ma) 19 órától Újpesten játsszák a Magyar Kupa elődöntő visszavágóját.

Az első mérkőzésen két hete a Folyondár utcában 3-2-es Vasas-győzelem született, ugyanakkor három nappal később a bajnokságban saját közönsége előtt az UTE tudott diadalmaskodni 3-1-re. Ez a végeredmény most lila-fehér döntőbe jutást érne, de csapatunk nem titkolt szándéka, hogy három év után visszatérjen a sorozat döntőjébe.

"Az UTE ellen lejátszott bajnoki óta eltelt két mérkőzésünk azt gondolom, jól sikerült, de azt nagyon sajnálom, hogy Nantes-ban nem sikerült a még nagyobb bravúr – árulta el honlapunk érdeklődésére Török Kata. – Jól játszottunk, végig küzdöttünk, nagyon kellett az a találkozó az önbizalmunknak. Az volt a cél, hogy magabiztosan játsszunk, és szerdán is ez lesz a legfontosabb."

A kupavisszavágóval kapcsolatban elmondta, felkészültek ugyan az UTE játékából, de a legfontosabb az lesz, hogy ők maguk azt a stabil teljesítményt nyújtsák, amint a Nantes és a Haladás ellen.

"A legutóbbi Újpest elleni meccsen másfél szett után teljesen elvesztettük az irányítást, ők pedig ezt szépen kihasználták, az történt, amit ők szerettek volna. Tanultunk ebből és nem szabad hagynunk, hogy ez ismét megtörténjen!" – jelentette ki 21 éves válogatott játékosunk.

Azzal kapcsolatban, hogy a szerdai MK-derbin valószínűleg telt ház lesz, úgy fogalmazott: ennek személy szerint örül, mert ha tele van nézőkkel a lelátó, az mindig megalapozza a jó hangulatot. Ugyanakkor amikor elkezdődik az összecsapás, ki tudja zárni a külső hangokat, sokszor szinte semmit nem hall a hangzavarból.

"Persze az, hogy a szurkolóink mindenhol ott vannak, rengeteg erőt tud adni, így remélem, most is sokan eljönnek, mi pedig igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a lefújás után együtt örülhessünk majd" – tette hozzá Török Kata, aki jelenleg keretünk egyetlen olyan játékosa, akinek megadatott már a kupadöntős szereplés.

"Hatalmas plusz motiváció a holnapi meccs célja, mert bár pályafutásom egyetlen MK-fináléja nem a legszebb emlék (3-0-s vereség a Békéscsaba ellen – a szerk.), a hangulat és maga az érzés, valamint a döntő hangulata hihetetlen volt! Nagyon szeretném ezt megint átélni, nagy álmom válna valóra, ha a bajnoki cím után a Magyar Kupa-serleget is megszereznénk" – zárta a szélső ütő.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató