Magabiztos győzelem

Jó játékkal szereztük meg a három pontot a Hungast Haladás ellen

Vasárnap délután a sereghajtó Hungast Haladás látogatott a Folyondár utcába az Extraliga 13. fordulójában.

A mérkőzés kezdete előtt Gyimes Zsófia vehette át az UTE elleni Magyar Kupa elődöntő legjobbjának járó díjat. Villám Lilla továbbra is bokasérülésből lábadozik, Ambrosio Melani pedig betegség miatt nem lehetett ott társaival.

Vezetőedzőnk, Jakub Głuszak nyitásfogadóink közül ezúttal Török Katának és Dékány Bernadettnek, centerben Ayshan Abdulazimovának és Sanja Kalicaninnak, átlóban Trine Kjelstrupnak szavazott bizalmat, a feladó Ana Tiemi, a liberó pedig Juhár Dalma volt. 

A Haladással vívott korábbi találkozókkal ellentétben ezúttal kimondottan koncentráltan kezdtek a lányok, Kalicanin vezérletével hamar elléptünk, majd magabiztosan őriztük az előnyt. Kjelstrup ihletett formában játszott, támadásaira nem talált ellenszert Leiszt Máté csapata, könnyedén szereztük meg a vezetést (25:17, 1:0).

A második játszmában ott folytattuk, ahol az elsőben abbahagytuk, Kjelstrup fantasztikus nyitássorozatokkal és életerős támadásokkal vezette csapatát, de Török is beszállt a pontgyártásba. A szett második felében már Bleicher Réka irányította csapatunkat, a játszma végére Abdulazimova szép támadásával tettünk pontot (25:9, 2:0).

A harmadik felvonás sem hozott nagy fordulatot a hazai szurkolók legnagyobb örömére, a Haladás szépen tartotta a tempót a játszma derekáig, ám Kjelstrup újabb nyitássorozatával minden lényegi kérdést eldöntött. A mérkőzés végén már csak a különbség volt kérdéses, végül tíz pontos előnnyel zártuk le a játszmát (25:15, 3:0).

Folytatás szerdán az UTE ellen, a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján. 

———————————————————————————–

NŐI EXTARLIGA, 13. FORDULÓ
Vasas Óbuda – Hungast Haladás 3-0 (17, 9, 15)
Folyondár utca, 300 
néző. Vezette: Kiss, Szabó Zs. 

Vasas: Török 11, Kalicanin 7, Kjelstrup 16, Dékány 8, Abdulazimova 7, Ana Tiemi 2. Csere: Juhár (liberó), Hajós, Bleicher 1. Vezetőedző: Jakub Głuszak

Haladás: Wallner 4, Vacsi 4, Cicic 1, Császár 7, Lescay 5, Palánkai-Omoshebi 4. Csere: Lojen, Zoltán (liberók), Szendrődi, Péteri 1  Vezetőedző: Leiszt Máté

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Głuszak: – Elégedett vagyok, teljesítettük a mai célkitűzést és jó játékkal szereztük meg a három pontot. Fontos volt, hogy három szettben le tudjuk zárni a meccset, hiszen minden energiánkra szükség lesz szerdán az UTE elleni kupavisszavágón.

Leiszt Máté: – Gratulálok a Vasasnak! Hibáinkkal megkönnyítettük a dolgukat.

Az Extraliga állása: 1. Kaposvár 33 pont, 2. Nyíregyháza 33, 3. VASAS 27, 4. Békéscsaba 26, 5. UTE 18, 6. MTK Budapest 9, 7. Jászberény 8, 8. Haladás 2.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató