Visszavágtunk a Nyíregyházának!

Kiváló játékkal simán győztük le az MK-címvédőt.

Vasárnap – akárcsak négy nappal ezelőtt, ismét – a Magyar Kupa-címvédő Fatum Nyíregyháza várt ránk, ezúttal hazai környezetben.

Vezetőedzőnk, Jakub Gluszak csapatába visszatért a center Ayshan Abdulazimova, ugyanakkor a szerdai összecsapáson megsérült Villám Lilla csak a pálya széléről nézte társait. Átlónk bokasérülése szerencsére nem bizonyult nagyon súlyosnak, de néhány hétig így is nélkülöznie kell őt a szakmai stábnak.

Gluszak nem változtatott a nyíregyházi kezdőcsapatán, azaz ezúttal is Török Kata, Dékány Bernadett, Ana Tiemi, Trine Kjelstrup, Sanja Kalicanin és Gyimes Zsófia játszott, a liberó Juhár Dalma volt.

Ezúttal szokásunktól eltérően nem ragadtunk be a kezdésnél, Dékány jó támadásokkal és blokokkal is jelezte, vissza szeretnénk vágni az idegenbeli fiaskóért (5-2). Hollósy László időkérése után is őriztük előnyünket, a csarnokra pedig szép lassan ki lehetett tenni a megtelt táblát (10-6). Dékány újabb eredményes támadásbefejezése után ismét jelzett a vendégek szakvezetője (13-7), de csapata sok hibával röplabdázott, így hamarosan a bolgár Vasziljevát küldte be Limarjeva helyett (20-12). Ana Tiemi áttett labdájával tízre nőtt a különbség (23-13), ami már nem is változott (25-15, 1-0).

A második szettet jobban kezdte vendégünk, de hamar kezünkbe vettük az irányítást, és egy csodálatos blokk után Hollósy Lászlónak megint időt kellett kérni (8-5). Ellenfelünk hátsó soros támadásai – ellentétben a szerdai összecsapással – ezúttal szinte egyáltalán nem működtek, és nyitásaink fogadásában is sokat bizonytalankodtak a rivális játékosai (12-6). Három labdamenet múlva Gluszaknak volt mondanivalója, mert ütői elbizonytalanodtak (12-10). Dékány javított, majd Kjelstrup blokkolt, és amikor ismét előbbi volt eredményes, újabb játékmegszakítás következett (17-13). Változatosan alakult a játék, egyre is felzárkózott a Fatum, de Ana Tiemi sáncával ennek ellenére viszonylag kényelmes helyzetből várhattuk a hajrát (20-17), amely nem tartogatott különösebb izgalmakat (25-19, 2-0).

A harmadik felvonást is koncentráltan kezdtük, két egymást követő játékvezetői ítéletnél előbb a nyírségiek, majd mi vitattuk annak helyességét, de így is nálunk volt az előny (8-5). Továbbra is kontroll alatt tartottuk az egyébként végig magas hőfokú mérkőzést, amellett, hogy rendkívül stabilan támadtunk, kevés hibával játszottunk, a többi játékelemben is mindig volt valaki, aki beletette az egy egy szükséges extrát (15-9). Mezőnymunkánk félelmetes volt, talán ebben a játékelemben javultunk legtöbbet szerda óta (17-13). Szinte minden sikerült, a nyírségiek láthatóan már talán maguk sem hitték el, hogy van keresnivalójuk, mi pedig magabiztos előnyünkből már nem kiengedve gyűjtöttük be mindössze 73 perc alatt a három pontot, ismét nyílttá téve az alapszakasz első két helyéért folyó küzdelmet (25-16, 3-0).

Együttesünkre szerdán az egyik legfontosabb januári mérkőzés, az UTE elleni Magyar Kupa-elődöntő első találkozója vár 19 órai kezdettel, ismét a Folyondárban.

—————————————————————————————-

NŐI EXTARLIGA, 11. FORDULÓ
Vasas Óbuda – Fatum Nyíregyháza 3-0 (15, 19, 16)
Folyondár utca, 600
néző. Vezette: Adler, Ujházi

Vasas: Török 12, Kalicanin 5, Kjelstrup 13, Dékány 13, Gyimes 6, Ana Tiemi 7. Csere: Juhár (liberó). Vezetőedző: Jakub Głuszak

Nyíregyháza: Francesco, Limarjeva 7, Lohman 7, Varga E. 7, Pilar 5, Pintér 3. Csere: Tóth F. (liberó), Vasziljeva 4, Szabó L. Vezetőedző: Hollósy László

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Głuszak: – Talán az eredményjelző mást mutat, de egyáltalán nem volt könnyű meccs. Rengeteg energiát fektettünk a mérkőzésbe, ahogyan a mentális és fizikai felkészülésbe. Nagyon elégedett vagyok, a lányok megmutatták, milyen jól tudnak harcolni védekezésben. Remélem, hogy a folytatásban is képesek leszünk ilyen jó játékot produkálni.

Hollósy László: – Ahogy mondani szokták, a Jóisten x-re játszik. A meccs előtti napon mindkét magyar centerem megsérült, szóval örülünk, hogy sikerült túlélni az összecsapást, és legalább az egyiküket össze tudtuk drótozni. Ahogyan otthon mi, most a Vasas védekezett jól, nem volt olyan játékosom, aki összefogta volna a csapatot.

Az Extraliga állása: 1. Kaposvár 30 pont, 2. Nyíregyháza 27, 3. VASAS 24, 4. Békéscsaba 20, 5. UTE 15, 6. Jászberény 8, 7. MTK Budapest 6, 8. Haladás 2

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató