Kikaptunk Nyíregyházán

A hazaiak megérdemelten nyertek 3-0-ra a rangadón.

Szerdán az újév első meccse igazi rangadót hozott, ugyanis a tabellán második, Magyar Kupa-címvédő Fatum Nyíregyháza otthonában vendégszerepeltünk.

Vezetőedzőnk, Jakub Gluszak nem számíthatott a center Ayshan Abdulazimovára, aki jelenleg az azeri nemzeti csapattal a hollandiai Apeldoornban küzd az olimpiai szereplésért. Másodedzőnk, Kőnig Gábor is igazoltan volt távol, ő az U17-es válogatott szövetségi kapitányaként Európa-bajnoki selejtezőre készül.

A hazaiaknál ugyanakkor nem utazott el hazája olimpiai kvalifikációs tornájára a Puerto Ricó-i Victoria Pilar, így a nyírségiek legerősebb kezdőhatosukat nevezték.

Nálunk Török Kata, Dékány Bernadett, Ana Tiemi, Trine Kjelstrup, Sanja Kalicanin és Gyimes Zsófia játszott, a liberó Juhár Dalma volt.

A Nyíregyháza két Lohman-ásszal kettővel vezetett (4-2), de Ana Tiemi parádés mezőnyözése után fordítottunk. Szoros volt a mérkőzés, de amikor egyes állásba megint beragadtunk, Gluszak időt kért (10-8). Mindkét csapat sokat rontott, de amikor mi egymás után háromszor is hibáztunk, vezetőedzőnk megint jelezte, mondanivalója van (16-12). A folytatásban ugyan kettőre zárkóztunk, de a hazaiak – elsősorban nyitásfogadásban – stabilabb teljesítményt nyújtottak, így nagy hajránk ellenére behúzták az első szettet (25-23, 1-0).

A második játszmát is rengeteg buta hibával kezdtük, így egyáltalán nem volt meglepetés Gluszak ismételt időkérése (5-2). A nyitásfogadás stabilizálására érkezett Mihály Dorka, ennek ellenére újabb rontások, és lengyel szakvezetőnk ismételt játékmegszakítása következett (8-2). Bejött Villám Lilla, majd 12-7-nél rosszul fogott talajt és megsérült, így érkezett vissza Kjelstrup. A hazaiaknak minden bejött, mi pedig remek alanyok voltunk mindehhez (16-7), ugyanis nagyon távol voltunk legjobb teljesítményünktől. Amikor közelítettünk ahhoz, ötre zárkóztunk (17-12), sőt, Gyimes jó támadása után már belátható közelségbe kerültünk vendéglátónkhoz (18-16). A hazaiak hatos helyről nagyszerű hatékonysággal támadtak, ennek ellenére Kalicanin sánca után egy volt a különbség (21-20). Az egyenlítést érő labda is a kezünkben volt, ennek ellenére 54 perc után a hazaiak 2-0-s előnyben voltak (25-22, 2-0).

A harmadik felvonás az előzőhöz hasonlóan indult (5-2), a nyírségiek tizedik pontja Gluszaknak megint már a második időkérését kellett elhasználnia. Ismét viszonylag nagy hátrányból kellett röplabdáznunk, és bár a játszma közepéig minimálisan közelebb zárkóztunk, Pilar sánca után megint négy volt közte (15-11). Pár ponttal később Hollósy László rendelte magához tanítványait (17-16), ennek ellenére ezúttal egyenlíteni is sikerült. A hajrá ismét a hazaiak szája íze szerint alakult, akik 80 perc alatt győztek (25-21, 3-0).

A két csapat négy nap múlva ismét találkozik, vasárnap 17 órától a Folyondár utca lesz a helyszín.

————————————————————————————–

NŐI EXTARLIGA, A 4. FORDULÓBÓL ELALASZTOTT MÉRKŐZÉS
Fatum Nyíregyháza – Vasas Óbuda 3-0 (23, 22, 21)
Continental Aréna, 1000
néző. Vezette: Horváth M., Tillmann

Nyíregyháza: Francesco 6, Limarjeva 11, Lohman 12, Varga E. 13, Pilar 13, Pintér 8. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Szabó L. Vezetőedző: Hollósy László

Vasas: Török 10, Kalicanin 10, Kjelstrup 11, Dékány 11, Gyimes 3, Ana Tiemi 4. Csere: Juhár, Mihály (liberók), Villám L. Vezetőedző: Jakub Głuszak

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Hollósy László: – Örülök, hogy ilyen szépen sikerült elindítani az új évet. Jól tudjuk, a Vasas nem a teljes felállásában tudott játszani, de legyen ez most az ő gondjuk. Ki tudtuk használni az adódó lehetőséget, stabil és fegyelmezett játékkal tudtuk itthon tartani a három pontot.

Jakub Gluszak: – Voltak hiányzóink, és jobban is játszott a Nyíregyháza. A játékunkat tudtuk játszani, csak épp sokat hibáztunk. Ez most így sikerült, mindez a meccs másnapjára már csak történelem, csináljuk tovább a dolgunk, haladunk tovább a megkezdett úton.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató