Sikeres bajnoki évzáró

Ezúttal simábban vertük meg az MTK-t.

Péntken az Extraliga újabb, szám szerint tizedik fordulója várt ránk. Az ellenfél ismerős volt, ugyanis másfél hét alatt harmadszor találkoztunk az MTK Budapesttel.

A beteg Mihály Dorka csak otthonról nézte az összecsapást.

Vezetőedzőnk, Jakub Gluszak ezúttal a Török Kata, Mária Kostelanská, Ana Tiemi, Villám Lilla, Ambrosio Melani, Ayshan Abdulazimova hatosnak szavazott bizalmat, a liberó értelemszerűen Juhár Dalma volt.

Az első felvonást a szokásainktól eltérően jól kezdtük (5-0), igaz, jobbára az MTK hibáiból értük el ekkor pontjainkat. Abdulazimova menetrendszerű támadása után Tóth Gábor, a vendégek mestere már második idejét kérte ki (7-2), de a különbség Kostelanská bombáival tovább nőtt a csapatok között (12-6). Az egykori Vasas-játékos Kiss Gréta hátsó soros támadásával háromra zárkózott az MTK, Gluszak pedig megnyomta a jelzőberendezést. Hullámzott a játék, de három hibánk után egyenlítettek a vendégek (14-14). A vezetést nem tudták átvenni, elsősorban azért, mert a rengeteg hiba ellenére amikor nagyon kellett, valaki mindig szerzett nálunk egy pontot (20-18). A hajrában jobbára már csak mi szereztünk pontokat, így előnybe kerültünk (25-21, 1-0).

A második etapban is jól rajtoltunk (7-2), Tóthnak megint hamar időt kellett kérnie, mert több eredményes blokkot is bemutattunk. Villám remekül teljesített, a vendégek vezetőedzője hamarosan megint jelezte, mondandója van (10-4). Az ejtéseink és a pörgetéseink szinte kivétel nélkül leestek a rivális térfelén (15-6), előnyünk Abdulazimova szervasorozatával hamarosan tetemesre nőtt (20-7), és simán húztuk be a szettet (25-8, 2-0).

A harmadik játékrész is sok hibával tarkítva indult (6-4), Kostelanská sorozatban három ászt szervált, így Tóth időt kért (12-7). Ütőink továbbra is eredményesen támadtak, támadásban ők vitték hátukon csapatunkat, míg Abdulazimova ezúttal elsősorban blokkokkal vétette magát észre (15-10). Bár a játszma maradék részében is foggal-körömmel küzdöttek a városmajoriak, és a hajrá előtt kettőre zárkóztak (20-18), ez ezúttal kevésnek bizonyult számukra a részsikerhez, így győzelemmel zártuk 2019-ben a bajnokságot (25-21, 3-0).

Folytatás csütörtökön a naptári év utolsó mérkőzésén: Érden fogadjuk a Bajnokok Ligájában a tavalyi döntős román C.S.M. Volei Alba Blaj együttesét. Jegyek már kaphatók az Érd Aréna honlapján, a találkozóra 17 órakor szurkolói busz indul a Fáy utcától.

—————————————————————————————————

EXTRALIGA, 10. FORDULÓ
Vasas Óbuda – MTK Budapest 3-0 (21, 8, 21)
Folyondár utca, 100
néző. Vezette: Kiss Z., Tillmann

Vasas: Kostelanská 13, Ambrosio 2, Villám L. 12, Török 14, Abdulazimova 10, Ana Tiemi 3. Csere: Juhár (liberó), Bleicher R. Vezetőedző: Jakub Głuszak

MTK: Durst, Takács D. 13, Zólyomi 2, Vezsenyi 1, Kiss G. 10, Király 4. Csere: Nagy F., Szalai (liberók), Petőváry 4, Lesi, Godó. Vezetőedző: Tóth Gábor

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Gluszak: – Összességében elégedett vagyok, hiszen az volt a célunk, hogy három játszmában lezárjuk a találkozót, mivel a jövő héten nagyon fontos mérkőzés vár ránk a Bajnokok Ligájában. A játék is tetszett, megérdemelten nyertük a találkozót.
 

Tóth Gábor: – Ahogyan azt várni lehetett, most a legjobb összeállításában lépett pályára a Vasas, hiszen nagyon kiegyensúlyozott a bajnokság. Az első és a harmadik szettben jól játszottunk, de összességében kijött a reális különbség a két csapat között. Nekünk még sok a heti két mérkőzés egy ilyen jó csapat ellen.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató