Továbbjutás a kupában, de…

Nem túl jó teljesítménnyel győztük le az MTK-t a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján.

Kedden a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóját vívtuk az MTK Budapest ellen a Folyondár utcában.

Vezetőedzőnk, Jakub Gluszak ezúttal csak magyar röplabdázókat nevezett a kezdőcsapatba: Gyimes Zsófia, Ambrosio Melani, Bleicher Réka, Villám Lilla, Török Kata és Dékány Bernadett játszott, a liberó ezúttal Juhár Dalma volt.

Első három pontunkat Villám szerezte, de hiába a hamar kialakított előny, néhány hibánk után az MTK egyre zárkózott (6-5), sőt Takács Doroti támadásával a vezetést is átvette. Néhány labdamenettel később Gluszaknak időt is kellett kérnie (8-11), de csapata szörnyű nyitásfogadása ettől sem javult (9-14). Hattal mentek a vendégek, mire végre el tudtunk forogni, négypontos hátránynál pedig kettős cserére szánta el magát lengyel szakvezetőnk: Ana Tiemi és Trine Kjelstrup érkezett. A különbség ezt követően sem változott, mert rendkívül dekoncentráltan játszottunk, a csereként beállt Mária Kostelanská jó támadása után azonban Kjelstrup két jó nyitással közelebb hozott minket riválisunkhoz (19-21). Ennél jobban már nem tudtunk felzárkózni, így az MTK nyerte az első szettet (21-25, 0-1).

A másodikra maradt Ana Tiemi, Kostelanská és Kjelstrup is, utóbbi két „takarót” kapott egymás után (1-4). Gluszak megint nagyon hamar időt kellett, hogy kérjen, mert egyedül Kostelanská játszott bajnokcsapat játékosára emlékeztetően (4-7). Szlovák válogatottunk pontjaival beindult a szekér, Gyimes, majd Ana Tiemi nyitott ászt, közte Ambrosio blokkolt eredményesen, így hamarosan kettővel mentünk (11-9). Török támadott kétszer egymás után pontot érően, az MTK ennek ellenére is utolért bennünket (16-16). Fej fej mellett haladt a két együttes, a jól játszó városmajoriak kétpontos előnyben voltak, amikor Gluszak másodszor is megnyomta a jelzőcsengőt (18-20). Kiegyenlítettünk, majd a visszatérő Villám pazar nyitásaival kiszenvedtük az egyenlítést (25-21, 1-1).

Török támadásai vezették fel a harmadik etapot (3-0), majd az ő bravúros mentése után Ambrosio blokkjával már öttel vezettünk (6-1). Szerváink ekkor „ültek”, így egyre nagyobbra nőtt a különbség a csapatok között (11-4). Gyimes egymás után kétszer is eredményesen támadott, egy MTK rontással alakult ki a tízpontos differencia (15-5), Tóth Gábor pedig gyakorlatilag egész csapatát lecserélte. Szép lassan Gluszak is visszaküldte azokat, akikkel nekivágott az összecsapásnak, továbbjutásiunk ekkor már nem forgott veszélyben (25-10, 2-1).

A negyedik felvonásra visszajött a kezdőcsapat, ebben az összeállításban ugyanakkor továbbra is dadogott a játékunk (3-6). Gluszaknak hamarosan a második időkérését kellett elhasználnia (6-11), de lányai a szép megoldások mellett továbbra is sokszor rossz irányt választottak támadásban, amit az egyébként ismét az első két szettben mutatott teljesítményüket hozó vendégek ki is használtak (10-17). A hajrá ötpontos MTK-fórról indult (14-19), ezt követően pedig már csak egyetlen csapat volt a pályán – nem a Vasas… (15-25, 2-2).

A rövidített szett elején Ambrosio nyitotta ki a vendégeket (4-1), a térfélcseréhez Kostelanská bombája után jutottunk el (8-4). A hajrában elsősorban Török és Villám szállítota a pontokat, vezérletükkel kínkeserves győzelmet arattunk (15-10, 3-2).

Folytatás pénteken, ugyancsak az MTK elleni a Folyondár utcában, 19 órától, de már az Extraliga aktuális fordulójában.

—————————————————————————–

MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Vasas Óbuda – MTK Budapest 3-2 (-21, 21, 8, -15, 10)
Folyondár utca, 100
néző. Vezette: Árpás, Mezőffy

Vasas: Török 19, Ambrosio 14, Villám L. 12, Dékány 5, Gyimes 9, Bleicher R. 1. Csere: Juhár (liberó), Ana Tiemi 3, Kjelstrup 4, Kostelanská 14. Vezetőedző: Jakub Głuszak

MTK: Durst 4, Takács D. 19, Zólyomi 11, Vezsenyi 3, Kiss G. 14, Király 8. Csere: Nagy F., Szalai (liberók), Petőváry 9, Lesi 1, Szatmári, Godó, Kökény N. Vezetőedző: Tóth Gábor

Továbbjutott: a Vasas Óbuda, kettős győzelemmel.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató