Rangadót nyertünk Békéscsabán!

Fontos három pontot szereztünk!

Szombaton a nagy rivális Békéscsaba otthonában volt jelenésünk az Extraliga 9. fordulójában. A két csapat első, budapesti összecsapásán a BRSE 3-2-re győzött a Folyondár utcában, így volt miért visszavágni.

Vezetőedzőnk, Jakub Gluszak az MTK ellen jól játszó Villám Lillát kezdette átló poszton, a magyarok közül még Török Kata és Mihály Dorka szerepelt. A hazaiaknál a kezdőcsapat tagja volt az klub új szerzeménye, a veterán horvát ütőjátékos, Mia Jerkov.

Villám jó szerváival hamar hárompontos előnyt alakítottunk ki (2-5), Vasja Samec Lipicer időkérése után pedig Ayshan Abdualizomva blokkolt majd támadott eredményesen (2-7). A hazai vezetőedző következő játékmegszakításáig minden játékosunk feliratkozott a pontszerzők közé (6-12), jól nyitottunk, Ana Tiemi pedig remekül szervezte támadójátékunkat. Amikor egymás után két labdamenetben is hibáztunk, Gluszak azonnal időt kért (10-14). Török Kata remek ütőszázalékkal dolgozott, de a hazaiak nem adták könnyen magukat, és hatpontos hátrányukat háromra csökkentették, mielőtt Abdulazimova megint beköszönt. Tapadt ránk a viharsarki együttes, de hol egy jó blokkal, hol egy eredményes támadással három pontnál közelebb nem engedtük őket (18-21). Mia Jerkov sorozatban hatot nyitott, jó szerváival a BRSE egalizált (21-21), Gluszak pedig Török helyére Dékány Bernadettet cserélte be. Sanja Kalicanin sáncával elforogtunk, egy hazai hálóérintés után pedig két szettlabdához jutottunk, amiből a másodikat Villám kihasználta (23-25, 0-1).

A második játszmára visszatért Török, Gluszaknak azonban két perc után időt kellett kérnie (4-0). A Békéscsaba pontosabban röplabdázott, mint az első játékrészben, nekünk pedig a játék minden elemében akadtak problémáink (8-2). Török nehezen kezelhető szerváival visszakapcsolódtunk a mérkőzésbe (8-5), majd szépen lassan, pontról pontra lopóztunk közelebb a BRSE-hez (13-11). A hazaiak megint ritmust váltottak, Ana Tiemi másodikra ledobott labdája kellett, hogy elmozduljunk 12-ről. Abdulazimova ásza után már csak egy volt a különbség (17-16), Kostelanská bombájával pedig egalizáltunk. Jerkov szélesre szálló ütése után vezettünk először a szettben (19-20), és mivel a hazaiak a következő labdamenetekbe is belehibáztak, hárompontos előnnyel várhattuk az utolsó pontokat (19-22). A békésiek egyre zárkóztak (22-23), de Török támadásaival szemben nem volt ellenszerük: utolsó három pontunkat válogatott ütőnk szerezte (23-25, 0-2).

Fordulatosan indult a harmadik felvonás, de Jerkov okos támadásbefejezése után Gluszak rendelte magához övéit (7-4). Tartotta előnyét a hazai együttes, a mieinknél Kalicaninról szóltak ezek a percek, majd ismét Török pillanatai következtek, így egy pontra megközelítettük ellenfelünket (13-12). Ezt két hiba követte, így Gluszaknak emelt hangon kellett játékosait jobb teljesítményre sarkallnia. Pár labdamenettel később Bleicher Réka és Trine Kjelstrup érkezett (17-13), de így is zavar támadt a térfelünkön, amin a játszma végéig – bár küzdöttünk becsülettel – már nem is sikerült úrrá lenni, szépített a BRSE (25-20, 1-2).

A negyedik etap első pontjainál megint Török húzta a szekerünket, Abdulazimova három egymás utáni pontjával vezettünk először kettő egységgel (6-8). Lipicer Villám támadása után kért időt először, majd Kostelanská keresztütése után még egyszer (7-12). A következő három labdamenetet a hazaiak nyerték, nem is váratott magára lengyel mesterünk játékmegszakítása sem, mi után ismét Török Kata volt a főszereplő (11-15). Abdualzimova „szedte le” Dapicot, majd Bodovicsot, így belátható közelségbe került a győzelem (11-17). A BRSE nem adta könnyen magát, visszajött mínusz háromra (16-19), Villám viszont a következő labdamenetben három bravúros mezőnyözést is bemutatott, mielőtt Kostelanská szétbombázta az ellenfél térfelét (17-22). Az utolsó labdamenetekben már nem tudott újítani a hazai csapat, így megérdemelt győzelmet arattunk Békéscsabán (21-25, 1-3).

Folytatás kedden, az MTK elleni Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóján a Folyondár utcában, 19 órától.

———————————————————————–

EXTRALIGA, 9. FORDULÓ
Békéscsabai RSE – Vasas Óbuda 1-3 (-23, -23, 20, -21)
Békéscsaba, 500
néző. Vezette: Árpás, Adler

BRSE: Jerkov 11, Pekárik 11, Dapic 15, Klaric 14, Bodnár 1, Evans 3. Csere: Molcsányi (liberó), Szedmák, Fábián, Bodovics 4. Vezetőedző: Vasja Samec Lipicer

Vasas: Kostelanská 13, Kalicanin 19, Villám L. 9, Török 17,  Abdulazimova 17, Ana Tiemi 3. Csere: Mihály (liberó), Gyimes, Dékány, Bleicher R., Kjelstrup. Vezetőedző: Jakub Głuszak

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Gluszak: – Jól védekeztünk és blokkoltunk, végig hideg fejjel játszottunk egy olyan meccset, mint amire számítottunk. A blokkvédekezésünk volt a döntő faktor, jó munkát végeztünk, gratulálok a lányoknak.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató