Előny a negyeddöntőben!

Magabiztos előnyből várhatjuk az MTK elleni MK-visszavágót.

Kedden, alig 48 órával az előző összecsapásunk után már Budaörsön volt jelenésünk, ahol az MTK ellen léptünk pályára a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Vezetőedzőnk, Jakub Gluszak ezúttal a kezdőcsapatban szavazott bizalmat Bleicher Rékának és Ambrosio Melaninak.

Jó szervákkal kezdtük a találkozót, a hazaiak mestere, Tóth Gábor ötpontos Vasas-előnynél jelzett először (3-8). Ayshan Abdulazimova folytatta vasárnap is látott remek játékát, majd amikor Ambrosio kétszer egymás után „beköszönt”, Tóth ismét időt kért (6-13). Egymás után többször is hibáztunk, így hamarosan Gluszak nyomta meg a gombot (10-14). A folytatásban tovább közelített az MTK (16-18), elsősorban azért, mert négyes helyről rendkívül gyengén támadtunk. A hajrát ennek ellenére viszonylag biztos előnyből kezdhettük, de amikor a házigazda kettőre zárkózott, Gluszak megint időt kért (20-22). Az utolsó labdamenetek már a mi szánk íze szerint alakultak, a csereként beállt Villám Lilla támadása zárta le a szettet (21-25, 0-1).

A második felvonást – amelyre maradt a pályán Villám – rengeteg rontással indítottuk (3-4), így a hazaiak a meccs folyamán először vezettek is (6-5). Villám jól játszott, az ő pontjai után volt mondanivalója Tóthnak (7-10). Ambrosio is jó teljesítményt nyújtott, és amikor Török Kata is eredményesen támadott, második időkérési lehetőségével is élt a hazaiak szakvezetője (9-14). A folytatásban elsősorban az ászainknak köszönhetően tudtuk növelni az előnyünket (12-20), de nem sokkal később egymás után három pontot szerzett az MTK, így időt kértünk (17-21), sőt, két labdamenettel később ismét (19-21). Villám támadásával nagy nehezen elforogtunk, ez pedig elég nagy lökést adott ahhoz, hogy záros határidőn belül rövidre zárjuk a szettet (20-25, 0-2).

A harmadik etapot a házigazda kezdte jobban (4-0), de jó mezőnymunkánknak hála ennél nagyobbra nem nőtt a differencia. Hétnél egyenlítettünk, Mária Kostelanská bombájával pedig átvettük a vezetést. Tóth játékmegszakítása után jó nyitásainkkal ziláltuk szét az MTK állásait, így vezetőedzőjük nem sokkal később ismét időt kért (9-14). A folytatásban sem sokat változott a mérkőzés képe, egyértelműen a mi akaratunk szerint zajlottak a pályán az események, Villám pedig – Kostelanská mögött – szép lassan a második legeredményesebb játékos lett (12-19). Az utolsó periódusban is mi irányítottunk, így összességében sima sikert arattunk, és kényelmes helyzetből várhatjuk a jövő keddi, Folyondár utcai visszavágót (17-25, 0-3).

Folytatás szombaton, „hatpontos” rangadón a Békéscsaba otthonában este 19.30-tól.

——————————————————————————

MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
MTK Budapest – Vasas Óbuda 0-3 (-21, -20, -17)
Aramis Sportcsarnok, 50
néző. Vezette: Szarka, Varga A.

MTK: Durst A. 4, Takács D. 16, Zólyomi 5, Petőváry 5, Kiss G. 5, Király 8. Csere: Szalai A., Nagy F. (liberók), Lesi, Vezsenyi 1, Godó 1. Vezetőedző: Tóth Gábor

Vasas: Kostelanská 15, Ambrosio 9, Kjelstrup 2, Török 9,  Abdulazimova 9, Bleicher 4. Csere: Mihály (liberó), Villám L. 12. Vezetőedző: Jakub Głuszak

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Tóth Gábor: – A Vasas az első pillanattól kezdve komoly nyomást helyezett ránk a nyitásaival, illetve egyes állásban nem tudtunk mit kezdeni azokkal a sima irányokkal, amiket Ambrosio Melani ütött. Gratulálok a Vasasnak, nekünk ki lehet kapni egy ilyen csapattól, ugyanakkor a mi oldalunkon voltak bosszantó hibák, amiket minél előbb ki kell javítanunk.

Jakub Głuszak: – Elégedett vagyok, jól játszottunk, a mérkőzés elejétől fogva megfelelő színvonalon röplabdáztunk. Olyan játékosoknak is lehetőséget adtam, akik eddig kevesebb időt töltöttek a pályán, közülük Melával különösen elégedett vagyok. Mindenki bizonyította, lehet rá számítani akármikor. Az első lépést megtettük az elődöntő felé, de a párharc még nem dőlt el, nekünk azonban előbb még Békéscsabán lesz dolgunk szombaton…

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató