Három pont: kipipálva

Fontos bajnokit nyertünk a Jászberény ellen.

Vasárnap a Folyondár utcában a Jászberény csapatát fogadtuk. A két együttes első találkozásakor, a bajnokság első fordulójában 3-2-re nyertünk vendégként.

Vezetőedzőnk, Jakub Gluszak a magyarok közül Török Katával, Dékány Bernadettel és Mihály Dorkával kezdett.

A Kaposvár elleni előző hazai összecsapás legjobbjának Ayshan Abdulazimovát választották a szurkolók.

Az első labdamenetekben fej fej mellett haladtak a felek, de amikor tanítványai egymás után hármat rontottak, Makai Péter időt kért (9-5). A vendégek csúnyán beragadtak egy állásba (14-5), így mesterük ismét jelzett. Abdulazimova szerváival nem tudtak mit kezdeni a berényiek, azeri válogatott centerünk egészen 21-ig nyitott – a szett nem sokkal később, egy berényi hibával 16 perc alatt ért véget (25-9, 1-0).

A második felvonást stabilabb nyitásfogadással és erőteljesebb támadásokkal kezdte a Jászberény, amely vezetett is. (8-9). Ana Tiemi kétszer is átdobta a labdát második érintésre, Abdulazimova pedig elemében volt, így a sima első játszma után jó mérkőzés kerekedett a találkozóból (13-13). Szilcsenkova egymás után három pontot szerzett, Gluszak azonnal időt kért (16-18). Trine Kjelstrup támadásával kiegyenlítettünk (20-20), majd a helyére érkező Villám Lilla jó nyitása után egy maratoni labdamenetet nyertünk Abdulazimova blokkjával (21-20). A sáncmunkánk egész mérkőzésen remek volt, és bár 23-22-re még vezettünk, egy kommunikációs hiba miatt a jászságiak jutottak szettlabdához (23-24), amiből hiába hárítottunk ötöt is – egy lehetőségünk nekünk is akadt –, a vendégek egyenlítettek (29-31, 1-1).

A harmadik etapot rosszul kezdtük (3-6), de egy vitatott bírói döntés kellően felpaprikázta a hangulatot ahhoz, hogy pillanatok alatt kiegyenlítsünk. Két hiba következett nálunk, egyből érkezett Gluszak időkérése (6-9). Megmaradt a meccs hullámzása, ezúttal mi szereztünk sorozatban négy pontot, mielőtt vendégünk el tudott forogni. Pár pillanattal később megint nekünk kellett egyenlíteni Török ászával, majd Sanja Kalicanin blokkjával és kiváló nyitásával megint kettő volt a fórunk (15-13). A végjáték is Vasas-előnnyel kezdődött (20-17), Kalicanin révén összejött a tizedik blokkpontunk is, hamarosan pedig a játszmát is behúztuk (25-18, 2-1).

A negyedik felvonásban ott folytattuk, ahol előtte abbahagytuk, így Török bombája után Makai Péternek volt mondandója (7-3). Megint szinte minden bejött csapatunknak, így gyorsan hatalmasra nőtt a különbség (14-3). A hajrára érkezett Bleicher Réka, Villám Lilla, Ambrosio Melani és Hajós Aliz is, de ez sem változtatott a tényen: a meccs nagy részében jól játszva tartottuk otthon a három pontot (25-13, 3-1)!

Folytatás kevesebb, mint 48 óra múlva, kedden, Budaörsön, ahol az MTK-val találkozunk a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán.

——————————————————————————-

EXTRALIGA, 8. FORDULÓ
Vasas Óbuda – Jászberény VT 3-1 (9, -29, 18, 13)
Folyondár utca, 150
néző. Vezette: Tillmann, Mezőffy

Vasas: Kostelanská, Kalicanin 16, Kjelstrup 11, Dékány 9,  Abdulazimova 24, Ana Tiemi 7. Csere: Mihály (liberó), Török 16, Villám L. 1, Bleicher R. 1, Ambrosio 1, Hajós. Vezetőedző: Jakub Głuszak

Jászberény: Alishanova 2, Szilcsenkova 17, Szerényi, Tóth E. 10, Ventura 13, Bulajic 5. Csere: Radomszki (liberó), Borsos 5, Mészáros, Piatek. Vezetőedző: Makai Péter

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Głuszak: – Jól, nagyon agresszívan kezdtünk, minden játékelemben jók voltunk, főleg a nyitásokban. A második szett végjátékában túl sok hibát követtünk el, amit az akkor már sokkal jobban védekező Jászberény kihasznált. A harmadik szettől kontrolláltuk a történéseket, boldogok vagyunk, fontos három pontot szereztünk, de azonnal el is felejtjük, mert kedden már Magyar Kupa-mérkőzést játszunk.

Makai Péter: – Ez a realitás a két csapat között, de az első és a negyedik szettért így is kár. Küzdöttünk, hajtottunk, de az előző mérkőzésekhez képest több technikai elemben gyengébben teljesítettünk. Készülünk az UTE ellen.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató