Kikaptunk a Nantes-tól Érden

A franciák három szettben győzték le lányainkat.

Kedden, Érden a francia Nantes volt a vendégünk a Bajnokok Ligája második fordulójában, a D csoportban. Vezetőedzőnk, Jakub Gluszak ugyanazzal a kezdővel állt fel, mint egy hete Trevisóban a Conegliano vendégeként.

Szörnyen kezdtünk, Gluszaknak alig három perc játék után időt kellett kérnie (0-4). Ayshan Abdulazimova két blokkal jelezte, ez a meccs szeretné, ha más lenne, mint a szombati, Kaposvár elleni fiaskó (6-8). Kostelanská is beköszönt, majd két nantes-i hiba után már mi vezettünk (11-10). Több hosszú labdamenet és színesítette a találkozót, melyekből rendre mi kerültünk ki győztesen, ráadásul blokkjaink is ültek, így a vendégek mestere hamarosan már másodszor kért időt (16-13). A folytatásban is tartottuk az előnyünket, a végjátékot Lauren Schad hálóba szállló nyitása vezette fel (20-18). Mihály Dorka fantasztikus mentése után néggyel is vezettünk (22-18), de mivel a következő három labdamenetet a Nantes nyerte, Gluszak jelzett. Egyenlítettek, majd fordítottak a vendégek, és végül el is „lopták” a nyitófelvonást (23-25, 0-1).

A második szett ugyanúgy indult, mint az első (0-4), a franciák ebben a periódusban sokkal összeszedettebben röplabdáztak, mint a mieink (2-7). A gyengén játszó Trine Kjelstrupöt Villám Lilla váltotta, és amikor kicsit jobban odafigyeltünk, máris visszazárkóztunk (8-10). Ana Tiemi nyitássorozata után Abdulazimova egyenlített, de a szerencsével sem hadilábon álló francia rivális hamar megint hárompontos előnybe került (12-15). Mária Kostelanská nyitásfogadásból (!) szerzett pontot, Dékány Bernadett ásza után pedig egyenlített nagyot küzdő csapatunk (16-16). A hajrá is szoros állásról kezdődött (18-19), a vendégek sokadik egykezes mentése hullott közvetlenül a feladó kezébe, így amikor Gicquel ejtése leesett, kettő volt a hátrányunk (21-23). Az utolsó pontok már nem hoztak változást, szűk egy óra után kétszettes volt a hátrányunk (22-25, 0-2).

A harmadik etapot kezdtük mind közül a legjobban (4-6), noha csapatunk kívülről nézve elég enerváltnak tűnt. Két labdamenettel később Bleicher Réka váltott Ana Tiemit, de játékosaink rengeteget rontottak, így a Nantes fokozatosan növelte előnyét (4-10). Folyamatosan nyílt az olló a csapatok között, noha vezetőedzőnk Töröl Kata bevetésével is megpróbálkozott (6-14). A vendégek mezőnyben elképesztő munkát végeztek, és támadásban is sokkal jobban teljesítettek, jó játékkal vitték el mindhárom pontot Magyarországról (11-25, 0-3).

Folytatás vasárnap, amikor hazai pályán, a Folyondár utcában 17 órától fogadjuk a bajnokságban a Jászberényt.

——————————————————————————————-

BAJNOKOK LIGÁJA, D CSOPORT, 2. FORDULÓ
Vasas Óbuda – Nantes VB (francia) 0-3 (-23, -22, -11)
Érd Aréna, 700
néző. Vezette: Kovalcsuk (ukrán), Paskevics (orosz)

Vasas: Ana Tiemi 1, Kostelanská 11, Kalicanin 4, Kjelstrup 3, Dékány 8, Abdulazimova 11. Csere: Mihály (liberó), Villám L. 1, Török 2, Gyimes, Bleicher R. Vezetőedző: Jakub Głuszak

Nantes:  Alanko 6, Vander Weide 17, Sylves 2, Gicquel 14, Schwabe 9, Schad 14. Csere: Burmazovic (liberó). Vezetőedző: Cyril Ong Vathanara

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató