Világsztárokra várva

Csapatunk szerencsésen megérkezett Trevisóba

Bajnokcsapatunk vasárnap reggel kerekedett fel, hogy megtegye a Szombathelytől Trevisóig tartó mintegy 500 kilométeres távot. Utóbbi nem elírás: az olasz bajnok ugyan névileg Coneglianóban székel, ám meccseit a Treviso melletti, 5500 férőhelyes Palaverdében játssza.

Az út jobbára eseménytelenül, de végig jó hangulatban telt, a legnagyobb izgalmat az olasz helyzet okozta: a Velencét elöntő iszonyatos mennyiségű víz az autópálya melletti tájat sem kímélte, a szántóföldeken sirályok és hattyúk vertek tanyát, a folyók nagy része pedig jócskán a medrükön kívül hömpölygött.

A minden igényt kielégítő hotelszobák elfoglalása és a remek vacsora között videózással kezdték el a lányok az ismerkedést az ellenféllel – akinek játékosait persze senkinek nem kell bemutatni, a játékrendszerükről ugyanakkor nem árt tudni -, ám jó néhányan már szombat este barátkoztak a riválissal: a csapat nagy része közösen nézte meg az olasz Szuperkupa döntőjét, ahol a Conegliano simán, 3-0-val intézte el a BL-címvédő Novarát.

„Veretlenül vezetik az olasz bajnokságot, friss szuperkupa-győztesek nekünk ugyanakkor minden tőlünk telhetőt meg kell tenni, hogy szoros meccset játszunk velük. Szívünket-lelkünket oda fogjuk tenni a pályára, meg akarjuk mutatni, hogy nem véletlenül jutottunk fel a főtáblára” – fogalmazta meg honlapunknak várakozásait Mihály Dorka, együttesünk liberója, aki a Haladás ellen először kapott kezdőként lehetőséget.

"Bevallom, a meccs előtt azért volt bennem egy egészséges drukk így, hogy tudtam, kezdő leszek, de azt hiszem, amit Kuba kért tőlem, azt sikerült jól megcsinálnom” – emlékezett vissza a számára történelmi mérkőzésre Dorka, aki kedden újabb, ilyen összecsapásra készülhet.

"A Conegliano teljesen más szintet képvisel, mint amit eddig megtapasztaltunk, gyors játékot játszanak, hatalmas ütőerejük van, de szeretnénk a lehető legjobban megszorongatni őket. Fontos, hogy ne stresszeljünk, még úgy sem, hogy erre a fajta játékra nagyon nehéz felkészülni, hiszen még nem találkoztunk ilyen szintű játékosokkal” – mondta liberónk.

Dorka szerint fontos volt, hogy szombaton szettveszteség nélkül tudták le a Haladás elleni összecsapást, mert így jobb volt készülni a BL-re, mintha egy ki-ki meccset kellett volna vívni.

"A keddi derbi mindenki számára tanulságos lesz, a világ legjobbjai ellen játszhatunk, nagyon sokat lehet tanulni tőlük még azoknak is, akik esetleg nem lépnek pályára” – fogalmazott a 18 éves védekező-specialista, aki ugyanakkor hozzátette, a meccs előtt mindkét csapatnak ötven százalék esélye van a győzelemre.

"Nyilván ez a szint, hogy ha bárki ütését sikerül kivédekezni, az remek lenne, de nyilván Egonu támadásának vagy nyitásának megszelídítése extra motiváció mindenkinek” – tette hozzá Dorka, aki nagyon várja, milyen lesz 5000 néző előtt pályára lépni.

Vezetőedzőnk, Jakub Gluszak ismerősként tért vissza Coneglianóba, ugyanis korábbi csapatával, a Chemik Policéval nemcsak járt itt, hanem győztesként is távozott.

"Izgatott vagyok én is, hogy megint Bajnokok Ligája-mérkőzésre készíthetem fel a csapatomat, mert tudom, mennyire nagy dolog részt venni ebben a ligában” – jelentette ki a szakember.

"A Conegliano a világ egyik legjobb csapata, ott lesz a klub-vb-n is, nagyon jó röplabdát játszanak, posztokra lebontva is a világ legjobbjait foglalkoztatják, biztos vagyok abban, hogy csapatomnak nagy élmény lesz a pályán megélni az itteni hangulatot” – mondta honlapunknak Kuba.

Csapatával kapcsolatban kiemelte, lesznek célok a mérkőzésen belül, de számára az a legfontosabb, hogy játékosai az általa elvárt hozzáállással, attitűddel lépjenek pályára, élvezzék, hogy nincs vesztenivalójuk, de amikor kell, akkor egy-egy pont után „őrüljenek meg”.

"Szeretném, ha ki tudnánk használni a gyengeségeiket, és amiben csak tudjuk, megállítanánk őket. Meg akarjuk mutatni, hogy tudunk jól röplabdázni, meglesz a kellő taktikánk, felkészülünk belőlük. Nyilván azt már csak a pályán fogjuk megtapasztalni, milyen tempóban röplabdáznak, teljesen más lesz, mint a tévén nézni őket” – mondta Gluszak.

Meglátása szerint a csoportunk nehéz, de nem is lehetett volna könnyű sorsolást kapni.

"Minden országot a legjobb csapatok képviselnek: az olasz bajnokkal, a román listavezetővel és a jelenleg francia harmadikkal csapunk majd össze. Három különböző stílusban röplabdázó együttes van a csoportban, aminek én nagyon örülök, mert így jobban megismerjük ezeket a röplabdakultúrákat is. Meglátjuk, a többi mérkőzés mit hoz majd, de egyelőre csak a Coneglianóval foglalkozunk, szeretnénk minél jobb eredményt elérni, nemcsak magunk miatt, hanem a szurkolóink miatt is” – mondta várakozásairül vezetőedzőnk.

A Conegliano elleni találkozó kedden 20.30 órakor kezdődik, a DigiSport élőben közvetíti az összecsapást.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató