Nyolc között a Magyar Kupában

Nem a legszebb mérkőzésen ejtettük ki a Haladást.

Kedden folytatódott csapatunk erőltetett menete, Jakub Gluszak tanítványaira ezúttal a Hungast Haladás elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntő visszavágója várt.

A lengyel szakember ismét a kezdőcsapatba nevezte az előző, UTE elleni találkozó legjobbjának megválasztott center Gyimes Zsófiát, ütőposzton pedig Mária Kostelanská és Török Kata szerepelt.

Az első meccset egy hete 3-1-re nyertük idegenben, így nyugodtan várhattuk a visszavágót.

Álmosan kezdtük az összecsapást, így Gluszaknak kevesebb mint öt perc után időt kellett kérnie (3-7). Kostelanská ászával egyenlítettünk (11-11), de az összecsapás hangulata hagyott kívánni valót maga után. Sorozatban három pontot szereztek ismét a vendégek, amikor szakvezetőnk megint jelezte, mondanivalója van (13-16). A Haladás játékosai – akik szombaton megszerezték első győzelmüket a bajnokságban – többször is túljártak az eszünkön, lelkesedésüknek, és jó játékuknak köszönhetően pedig a hajrához érve is ők vezettek (16-19). A csereként beszálló Bleicher Réka két remek nyitással jelentkezett (19-20), majd Dékány Bernadett is érkezett Kostelanská helyére. Sanja Kalicanin ászával vezettünk a játszma során először (23-22), de hiába volt két szettlabdánk, a Hali mindkettőt hárította, majd nekik is jutott összesen négy ebből a műfajból, mielőtt nagy nehezen lezártuk a játékrészt (32-30, 1-0).

A második felvonást kiválóan kezdtük (4-0), de a szombathelyiek hamar egalizáltak (9-9). Néhány jó megoldással ismét magabiztosabb előnyt alakítottunk ki (14-10), és Leiszt Máté időkérése után is mi  voltunk eredményesek kétszer is: előbb Kalicanin, majd Trine Kjelstrup dolgozott jól a hálónál (17-10). Az ekkor kialakított előnyünket már nem tékozoltuk el, így egy óra után ünnepelhettük a továbbjutást (25-15, 2-0).

 A harmadik etapra Gluszak sort cserélt, Gyimes Zsófia és Török maradt a kezdőből. Jó nyitásokkal és lelkes játékkal rukkoltak elő a pályán lévők, de amikor két ászt kaptunk egymás után, Gluszak időt kért (4-7), majd három ponttal később ismét (4-10). Bleicher két jó blokkjával indultunk meg, de nem tartott sokáig a lendület, 8-16-nál Török helyére Kostelanská jött vissza. A folytatásban nagyjából felváltva estek a pontok, így konstatálhattuk, hogy ismét elveszítettünk egy szettet a vasiak ellen (16-25, 2-1).

A negyedik játszma elejét váltott pontszerzés jellemezte, amikor mínusz háromról visszajöttünk, Leiszt Máté kért időt (8-8). Megint meglépett csapata, de Bleicher szerváival fordítottunk (12-10). A Haladás fejben ismét elfáradt, így fokozatosan nőtt az előnyünk (18-12). Villám Lilla egyre inkább bemelegedett, ennek ellenére kicsit beragadtunk, így Gluszak elhasználta első időkérését (18-15). Genesis Miranda ászával egyre jött fel a rivális (20-19), ezt követően azonban már csak két pontot szerzett (25-21, 3-1).

Folytatás szombaton, ismét a Haladás ellen, ezúttal idegenben, az Extraligában. Ott ennél biztosan jobb teljesítményre lesz szükségünk a három pont megszerzéséhez.

——————————————————————————–

MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Vasas Óbuda – Hungast Haladás 3-1 (30, 15, -16, 21)
Folyondár utca, 100
néző. Vezette: Tillmann, Barabás

Vasas: Ana Tiemi 2, Kostelanská 18, Kalicanin 8, Kjelstrup 6, Török 12, Gyimes 3. Csere: Juhár, Mihály (liberók), Bleicher R. 4, Dékány 7, Villám L. 5, Ambrosio 5. Vezetőedző: Jakub Głuszak

Haladás: Csóka 1, Császár 16, Lescay, Wallner 9, Miranda 25, Vacsi 10. Csere: Lojen, Zoltán (liberók), Pickering 8, Osbáth. Vezetőedző: Leiszt Máté

Továbbjutott: a Vasas, kettős győzelemmel.

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Gluszak: – A győzelemnek és a továbbjutásnak örülhetünk.

Leiszt Máté: – Gratulálok a Vasasnak a továbbjutáshoz és sok sikert kívánok nekik a Magyar Kupában. Ismételten jó mérkőzést játszottunk, az első szettben közel voltunk a szakaszgyőzelemhez, meg kell még tanulnunk ezeket a helyzeteket befejezni. A harmadik játszmától is próbáltuk ugyanúgy komolyan venni a találkozót, szépen haltunk meg.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató