Háromszettes diadal az UTE ellen

Csapatunk szoros játszmákban győzte le fővárosi riválisát

Péntek este a bajnokságban volt jelenésünk: az Újpest látogatott a Folyondár utcai csarnokba.

Jakub Głuszak vezetőedző a kezdőcsapatba nevezte a center Gyimes Zsófiát, ütőposzton pedig Mária Kostelanská és Dékány Bernadett szerepelt.

Az előző hazai bajnoki mérkőzés (BRSE) legjobbjának Villám Lillát választották meg a szurkolók.

Az UTE kezdte jobban a találkozót (3-6), de Kostelanská bombáival hamar egyenlítettünk (9-9). Mindkét csapat hatékonyan támadott, de a cseh Petra Kojdova pontjai után Jakub Gluszaknak kellett időt kérnie (10-13). Ekkorra már minden játékosunk feliratkozott a pontszerzők közé, Dékány jó szerváival pedig ismét egalizáltunk (15-15), majd egy vendég hiba után átvettük a vezetést. Dékány vonalütése után kettő volt az előnyünk (21-19), nem sokkal később pedig két szettlabdánk volt, amelyek közül Ana Tiemi használta ki a másodikat (25-23, 1-0).

Gyimes kiváló nyitásaival nem tudott mit kezdeni az UTE a második felvonás elején (7-1), így Kántor Sándor vezetőedző öt perc alatt elhasználta mindkét időkérési lehetőségét. Dékány továbbra is a leghatékonyabb támadófegyverünk volt, majd a mérkőzés 10-4-nél gyakorlatilag véget ért, ugyanis Kántor elcserélte magát: az Újpestnél egyszerre csak egy magyar volt a pályán, így a versenybizottság vélhetően 3-0-val, 75-0-s pontaránnyal hoz majd ki minket győztesnek. Hogy ettől, vagy mástól, nem tudni, mindenesetre látványosan leeresztettünk, a lila-fehérek pillanatok alatt eltűntették hatpontos hátrányukat (12-11). Pár labdamenettel később Mihály Dorka váltotta Juhár Dalmát, de így is átvette a vezetést az Újpest (14-15). Ezúttal Trine Kjelstrup nyitott jól, a hálónál Kostelanská vette hátára a csapatot, így Kántor harmadszor is időt kért, ami miatt sárga lapot kapott (19-16). A hajrá egy kétes játékvezetői ítélettel indult – nem először tévedtek a mi kárunkra –, az UTE egyre zárkózott, itt azonban elfogyott a tudomány, Kjelstrup hamarosan lezárta a szettet (25-20, 2-0).

A harmadik etap eleje szoros küzdelmet hozott, de Ayshan Abdulazimova támadásai után Kántor gyűjtötte maga köré tanítványait (8-6). Ennek ellenére tovább nőtt együttese hátránya, mert játékosai nyitásfogadása alaposan visszaesett (13-8). Néhány hiba nálunk, menetrendszerűen jött is Gluszak időkérése (14-12). Ennek ellenére az UTE kiegyenlített (16-16), mert nálunk is akadozott a fogadás. A hajrá is egálról indult, Kjelstrupot Villám Lilla váltotta, Sarah Chase hálóról lecsorgó ásza után viszont már három volt a hátrányunk (18-21), mert elvesztettük a koncentrációt. Dékány remek sánccal és támadással fújt riadót (21-21), majd Gyimes is nyitott egy hálóról leeső ászt, és végül az ő szervasorozata zárta le a találkozót (25-22, 3-0).

Folytatás jövő kedden megint hazai pályán, a Haladás elleni Magyar Kupa nyolcaddöntő visszavágóján.

——————————————————————————————————

EXTRALIGA, 5. FORDULÓ
Vasas Óbuda – UTE 3-0 (23, 20, 22)
Folyondár utca, 250
néző. Vezette: Tillmann, Mezőffy

Vasas: Kostelanská 11, Gyimes 8, Kjelstrup 6, Dékány 17, Abdulazimova 9, Ana Tiemi 5. Csere: Juhár, Mihály (liberók), Villám L. 2, Török. Vezetőedző: Jakub Głuszak

UTE: Chase 8, Nagy V. 2, Sánchez 15, Kojdova 13, Carabali 4, Bagyinka 1. Csere: Maurer, Yurtsever (liberók), Nikic 1, Ancsin, Lacombe, Kovács L. 2. Vezetőedző: Kántor Sándor

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Gluszak: – Nem volt rossz meccs, mindkét csapat jól játszott és mindkettőnek voltak hullámvölgyei is. Összességében elégedett vagyok, a cserékkel is, akik pályára léptek mind sok pluszt tettek hozzá, ami nekem nagyon fontos. Mindenkire nagy szükségünk van, főleg egy ilyen hosszú menetelés során, ami vár ránk.

Kántor Sándor: – A tapasztalat ezen a meccsen a túloldalon volt, de az alapjátékunk sokat stabilizálódott.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató