Győztes kupabemutatkozás

A jól játszó Haladást sikerült saját otthonában két vállra fektetnünk.

Kedd este a harmadik sorozatban, a Magyar Kupában is bemutatkozott: lányaink a nyolcaddöntőben, a Hungast Haladás vendégeként kezdték meg a szereplést.

Jakub Głuszak vezetőedző Mária Kostelanská helyett Dékány Bernadettel kezdett, és a csapaton az elmúlt napokban végigsöprő hasmenéses-hányós vírus ellenére mindenki vállalta a játékot.

Az első labdamenetek sok hibát hoztak, a lelkesen játszó hazaiak hamar elhúztak, mivel az első nyolc labdamenetben nem sikerült saját magunktól pontot szereznünk (6-2). A következő percekben sem változott sokat a találkozó képe, támadásaink továbbra sem ültek, de Sanja Kalicanin jó blokkja, majd pár hazai hiba segítségével közelebb zárkóztunk (12-10). A hazaiakat irányító Leiszt Máté időkérése után Trine Kjelstrup pontjaival tartottuk a lépést, de épp az ő outra szálló ütése után kellett másodszor is időt kérnie lengyel szakvezetőnknek (18-15). Továbbra sem játszottunk jól, a szombathelyiek viszont – elsősorban kiváló mezőnymunkájukra alapozva – igen, így közel kerültek a részsikerhez (22-18). Zsinórban két Vasas-pont után Leiszt állította meg a játékot, de Török Kata és Kjelstrup támadásaival így is kiegyenlítettünk (22-22). A következő pontot ugyan a Hali szerezte, szettlabdához először mi jutottunk, de miután a hazaiak ezt hárították, második esélyüket kihasználva előnybe kerültek (27-25, 1-0).

A második szettet jobban kezdtük (4-6), de a Haladás játékosainak támadásbefejezési hatékonysága hamar megnőtt, így fordítottak a hazaiak (8-6). Ismét fordult a mérkőzés képe, Kjelstrup sánca után néggyel mentünk, de Császár Norinával nem igazán bírtunk, így jobban nem tudtuk leszakítani vendéglátónkat, sőt, egy rossz támadásbefejezésünk után Gluszaknak kellett magához rendelnie a lányokat (14-14). Szorosan alakult a folytatás, a Haladás egyenrangú partnere volt csapatunknak, de a hajráig őriztük néhány pontos előnyünket (19-22). Sorozatban három labdamenetet nyert a házigazda, de Dékány blokkájval ennek ellenére két játszmalabdához jutottunk, amelyeket azonban hárított a Hali. A szerencsénk valószínűleg az volt, hogy a következő négy szettlabdát is mi harcoltuk ki, az utolsót Török ejtésével végül sikerült kihasználni, így kínkeservesen, de egyenlítettünk (27-29, 1-1).

A harmadik felvonás is hasonló forgatókönyv szerint alakult, kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, jobbára hazai előnnyel (8-6). Juhár Dalmát Mihály Dorka váltotta, de mivel a hibáink száma ebben a periódusban igen magas volt, Gluszaknak hamarosan kiabálnia kellett tanítványaival (13-11). A Haladás tartotta a különbséget, Török jó megoldásaival csak 16-nál sikerült utolérni a riválist. Az ő nyitássorozatával összejött a fordítás is, a Haladás játékosai – fejben – fáradni látszottak, sok hibát vétettek, így végül ez a szett hozta a legnagyobb különbséget (19-25, 1-2).

A negyedik etap elején ott folytattuk, ahol az előző végén abbahagytuk, a hazaiak továbbra is dekoncentráltnak tűntek, mi pedig ezt kihasználva folyamatosan növeltük előnyünket (2-9). Szélsőink ekkor már támadásaik nagy részéből pontot szereztek, így az utolsónak bizonyuló szett már hamar véget ért, csapatunk pedig kényelmes előnyből várhatja a jövő keddi, Folyondár utcai visszavágót (10-25, 1-3).

Folytatás pénteken hazai pályán, ahol az UTE vendégszerepel majd 19 órától.

—————————————————————————————–

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Hungast Haladás – Vasas Óbuda 1-3 (26, -27, -19, -10)
Szombathely, 100
néző. Vezette: Mezőffy, Nagy L.

Haladás: Csóka 2, Császár 13, Lescay 6, Wallner 12, Miranda 13, Vacsi 13. Csere: Lojen, Zoltán (liberók), Pickering, Marton, Petri. Vezetőedző: Leiszt Máté

Vasas: Ana Tiemi 3, Dékány 18, Kalicanin 7, Kjelstrup 21, Török 18, Abdulazimova 10. Csere: Juhár, Mihály (liberók), Gyimes, Bleicher, Ambrosio 1. Vezetőedző: Jakub Głuszak

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Leiszt Máté: – Amíg bírtuk fejben és fizikálisan a lépést a Vasassal, addig egyenrangú partnerei voltunk ellenfelünknek. Gratulálok nekik a győzelemhez, tudom, milyen sorozatban vannak, és milyen nehéz mindig a topon játszani. A  saját csapatommal is elégedett vagyok, szép dolgokat csináltunk, nagy fejlődésen mentünk át az utóbbi időben. Ezeket a jó periódusokat kell kitolni, és még tovább csökkenteni a hibák számát.

Jakub Głuszak: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, főleg a Bajnokok Ligája után, ami sok energiát és időt elvett. Persze ezt nem kifogáskeresésként mondom, mert az egész szezon ilyen lesz, erre készen kell állnunk. A szombathelyi csapat nagyszerűen játszott, mezőnyben sokszor egészen extra labdákat fogott meg, mi pedig ettől sokszor türelmetlenné váltunk. Összességében elégedett vagyok, mert sokszor voltunk nagy bajban, de kimásztunk belőle, ráadásul nyertünk is, ami most a legfontosabb volt.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató