BL-főtábla, jövünk!

Szenzációs játékkal jutottunk be Európa 20 legjobb csapata közé!

Csütörtökön a klub történetének egyik legfontosabb mérkőzését, a Partizani Tirana elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóját vívta női röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda.

Az albán bajnok ellen Jakub Głuszak vezetőedző visszatért a szokásos kezdőhatosához, azaz a szélen Török Kata és Mária Kostelanská, centerben Ayshan Abulazimova és Sanja Kalicanin, feladó poszton a csapatkapitány Ana Tiemi, átlóként pedig Trine Kjelstrup szerepelt, a liberó Juhár Dalma volt.

Már a bemutatásnál bemutatták az albánok, milyen hangulat vár lányainkra, folyamatos füttyszó közepette léptünk pályára. Ezek után nem volt meglepő, hogy villámrajtot vett a házigazda (4-0), Trine Kjelstrup révén iratkoztunk fel az eredményjelzőre, két jó blokk pedig hamarosan az egyenlítésünket jelentette (6-6). Kostelanská támadásával már hárommal vezettünk (7-10), és a folytatásban még növeltük is az előnyt (12-18). Szlovák légiósunk mellett Török is jó százalékkal támadott, a szettet a szintén remekül teljesítő Kjelstrup támadása zárta le (19-25, 0-1).

A második játszma eleje szorosabb küzdelmet hozott, de Gluszaknak viszonylag hamar időt kellett kérnie, mert csapata egymás után többször hibázott (7-5). Ennél jobban nem tudott ellépni a Partizani, Kostelanská egymás után háromszor használta remekül a blokkot, vezérletével hárommal vezettünk, amikor az ellenfél mestere, a török Nejat Sancak már második időkérését használta el (10-13). A folytatás is hasonló forgatókönyv szerint zajlott, annyi különbséggel, hogy Török szállította a pontjainkat, ez azonban összességében mit sem változtatott a lényegen: kevesebb, mint egy óra elteltével ünnepelhettük a főtáblára jutást (17-25, 0-2)!

A harmadik etapra sort cseréltünk, csak Kostelanská maradt hírmondónak a pályán a kezdőből, a Partizaninál maradt ugyanaz a hat játékos. Ennek ellenére a mérkőzés képe mit sem változott: három magyar válogatott röplabdázóval felálló csapatunk jól kezdett, több ponttal vezetett (8-11). Sancak második időkérése sem zavarta meg csapatunkat, amely rendkívül magabiztos játékkal simán jutott fel összességében a BL-főtáblájára (16-25, 0-3).

Folytatás jövő kedden, Szombathelyen, ahol a harmadik sorozatban, a Magyar Kupában is bemutatkozunk a Haladás vendégeként. A nyolcaddöntő első mérkőzése 19.30 órakor kezdődik.

——————————————————————————————-

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, visszavágó
Partizani Tirana (albán) – Vasas Óbuda 0-3 (-19, -17, -16)
Tirana, Olimpiai Park, 600
néző. Vezette: Nastase (román), Porvaznik (szlovák)

Partizani: Kushi 8, Manns 1, Hudecova 12, Picaku, Basa 13, Kilic 2. Csere: Gjermeni, Fagu (liberók), Nezaj 2, Mukandayiseng, Beshiri 1. Vezetőedző: Nejat Sancak

Vasas: Ana Tiemi 3, Kostelanská 15, Kalicanin 5, Kjelstrup 8, Török 10, Abdulazimova 8. Csere: Juhár, Mihály (liberók), Gyimes 4, Ambrosio 3, Villám 3, Bleicher R. 1, Dékány 4, Hajós 2. Vezetőedző: Jakub Głuszak

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Głuszak:Idegesen kezdtünk, mert rajtunk volt a teher, de amikor hozzászoktunk a csarnokban hangulathoz, elkezdtünk olyan agresszívan játszani, ahogy azt kellett. A siker kulcsa a jó blokkvédekezés volt, gratulálok a lányoknak a győzelemhez, sokat tettek azért, hogy főtáblára jussunk.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató