Következhet a Tirana!

Jakub Głuszak vezetőedző nehéz meccsre számít az albán bajnok ellen.

Vezetőedzőnk, Jakub Gluszak szerint hosszú mérkőzésre kell készülnünk az albán Partizani Tirana elleni szerdai női röplabda Bajnokok Ligája selejtezőn. 

A lengyel szakember az európai szövetség (CEV) honlapjának azt mondta, kemény összecsapásra számít az albán bajnok ellen.

"A Partizani az előző körben megmutatta, erős, erőteljes röplabdát játszó csapata van, éppen ezért hosszú labdamenetekre és mérkőzésre kell felkészülnünk" – jelentette ki Gluszak.

Hozzátette, bízik abban, hogy játékosai ezúttal a "szebbik arcukat" fogják mutatni, és jó teljesítménnyel hálálják meg szurkolóiknak a biztatást.

Ellenfelünk keretében két török, egy-egy szlovák, amerikai és ruandai légiós szerepel, közülük a legnagyobb név a feladóátló Yeliz Basa: a török játékos távol-keleti bajnokságok mellett játszott a török és a cseh élvonalban is. Másik legjobbjuk, a négyes ütő Romana Hudecova tagja volt a szlovákok idei Európa-bajnoki keretének.

A Tirana az előző körben kettős győzelemmel (hazai pályán 3-1, idegenben 3-2) búcsúztatta a bosnyák Brckót, hazája bajnokságát pedig három 3-0-s sikerrel kezdte.

Érdekesség, hogy az albánok nem kapkodják el a Budapestre utazást: gépük csak kedden (ma) este 23 órakor landol Ferihegyen, így az ilyenkor szokásos mérkőzésnap előtti edzést nem is veszik igénybe, csak egyetlen, szerda délelőtti gyakorlással hangolnak a találkozóra.

A mieink a selejtező első fordulójában a montenegrói Luka Bar együttese ellen mindkétszer 3-0-ra diadalmaskodtak, az Extraligában azonban mindkét eddigi fellépésünkön öt szettre kényszerültünk: a Jászberény otthonában 3-2-re nyertünk, múlt pénteken a Folyondárban ugyanakkor 3-2-re kikaptunk a Békéscsabától.

A szerdai BL-találkozó 18 órakor kezdődik a Ludovika Arénában, a visszavágót jövő csütörtökön játsszuk az albán fővárosban.

A másik ágon a cseh Olomouc és az ukrán Himik csatázik a húszcsapatos főtábláért, melynek sorsolását pénteken Szófiában tartják.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató