BL-továbbjutás!

Együttesünk másodjára is 3-0-ra győzte le a Luka Bar csapatát.

Kedden a Ludovika Arénában vívta a Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóját a montenegrói Luka Bar ellen csapatunk, a Vasas Óbuda.

Jakub Głuszak vezetőedző két helyen változtatott a kezdőcsapaton a múlt kedden látottakhoz képest, amelybe Mária Kostelanská és Gyimes Zsófia került be.

Sokkal felszabadultabban kezdett a Luka Bar, mint az első összecsapáson, sokáig jól tartotta magát a vendégcsapat, ám lányaink 10-8 után ritmust váltottak és Kostelanská vezérletével folyamatosan növelték előnyüket (16-8). Két labdamenettel később tízre hízott a különbség, csapatunk végül fölényesen nyerte meg a nyitó felvonást (25-10, 1-0).

A második szettben szlovák légiósunk remek szerváival villámrajtot vettünk (4-0), majd az ő pontos támadásával és sikeres blokkjaival növeltük tovább az előnyünket (11-3). A bariak időkérései és cseréi ellenére egy ideig nem változott a játék képe, együttesünk vezetőedzője egyre több játékosát cserélte be. A hajrában közelebb jött a vendégcsapat, de 46 per játék után ennek ellenére is elkönyvelhettük a továbbjutást (25-19, 2-0).

A harmadik szettet Bleicher Rékával, Ambrosio Melanival, Török Katával és Villám Lillával kezdtük, és bár egy ideig megint tartotta a lépést a Bar, Török vezérletével a játékrész derekán öttel vezettünk (14-9). Juhár Dalma több remek mezőnyvédekezést is bemutatott, és bár a vége felé több ki nem kényszerített hiba is becsúszott a játékunkba, 64 perc után már a győzelmet ünnepelhettük (25-16, 3-0).

Folytatás pénteken a Folyondár utcában a Békéscsaba elleni Extraliga-találkozón, a következő BL-mérkőzésünket október 23-án, jövő szerdán vívjuk az albán Partizani Tirana vagy a bosnyák Brcko ellen.

A keddi mérkőzés legjobbja Mária Kostelanská lett, aki a Nutri8 ajándékcsomagját vehette át a találkozót követően.

——————————————————————————————

Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Vasas Óbuda – Luka Bar (montenegrói) 3-0 (10, 19, 16)
Ludovika Aréna, 700
néző. Vezette: Boulanger (belga), Michlic (lengyel)

Vasas: Ana Tiemi 1, Kostelanská 13, Kalicanin 5, Kjelstrup 10, Dékány 6, Gyimes 9. Csere: Juhár, Mihály (liberók), Bleicher R., Villám L. 4, Ambrosio 5, Török 8, Hajós. Vezetőedző: Jakub Głuszak

Luka Bar: Tvrdisic 2, Burzannovic 11, Carapic 3, Vukovic 9, Petrovic 5, Vukoslavcevic 1. Csere: Cenovic (liberó), Durakovic, Raznatovic, Barjaktarovic. Vezetőedző: Vladimir Milacic

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Gluszak: – Talán nem a mi szintünkön van a Luka Bar, de jó ellenfél volt, hiszen a játékosaink többsége még nem játszott a Bajnokok Ligájában és szükség van arra, hogy megtapasztalják az atmoszférát. Elégedett vagyok, hogy mindkét mérkőzést három nullára nyertük meg. Nem mondom, hogy jobb lenne egyik vagy másik ellenfél, akármelyik következik, alaposan felkészülünk rá.

Vladimir Milacsics: – Elismerésem a Vasasnak, sok sikert kívánok a folytatásra. Ami minket illet, a fiatalok alkotta csapatunktól senki sem várhatta el, hogy továbbjusson, még a szettnyerés is nagy teljesítmény lett volna. Tapasztalatszerzésnek számított mindkét mérkőzés.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató