Készen állunk!

Csapatunk készen áll a Bajnokok Ligája-kalandra.

A ausztriai durrdefektet leszámítva eddig minden ideálisan alakul bajnokcsapatunk számára, amely alig 24 óra múlva vívja klubtörténeti mérkőzését a montenegrói aranyérmes Luka Bar otthonában: ez lesz együttesünk első fellépése Európa legrangosabb klubsorozatában, a Bajnokok Ligájában.

„Az ősz legfontosabb célja a főtáblára jutás, ami nemcsak a klubnak, hanem az egész magyar röplabdasportnak történelmi jelentőségű lenne” – mondta az MTI-nek adott nyilatkozatában csapatunk lengyel vezetőedzője, Jakub Gluszak arra utalva, hogy magyar együttes korábban még soha nem szerepelt az elitsorozat csoportkörében.

A szakember az esélyekkel kapcsolatban megjegyezte: természetesen nem becsüljük le a montenegrói riválist, de képesnek érzi csapatát akár már az idegenbeli győzelemre is.

„Jól sikerült a felkészülésünk, a lányok sikerre éhesek. Szeretnénk már kedden olyan eredményt elérni, ami után a visszavágón nem kell izgulnunk” – tette hozzá Gluszak.

Török Kata úgy fogalmazott: a csapategység remek, az új játékosok és stábtagok hamar beilleszkedtek, így készen állnak a szezon első tétmérkőzésére.

„Hasznos felkészülésen vagyunk túl, de így is rettentően izgatottak vagyunk. Tudjuk, a BL teljesen más szint, egy új kihívás mindannyiunk számára, de ez motivál bennünket” – jelentette ki a válogatott röplabdázó. Hozzátette, tisztában vannak azzal, hogy nem mindenkinek adatik meg a lehetőség a szereplésre a Bajnokok Ligájában, ennek megfelelő alázattal készülnek már az első összecsapásra is.

A körülményekre egyébként semmi panaszunk nem lehet: a helyiek mindent megtesznek azért, hogy itteni tartózkodásunk tökéletes legyen. A hotel és az étkezések megfelelőek, az edzéslehetőség is biztosított – eddig egy kondícionáló és egy labdás edzésen vettünk részt, melyet további kettő követ majd hétfő este és kedd délelőtt -, a csarnokba pedig kedd reggelre lekerül a Taraflex-borítás is, így igazi BL-hangulatban játszhatjuk majd le első mérkőzésünket.

Az edzések és a játékosok hangulata továbbra is kiváló, amihez sokat hozzátesz a remek idő: a tengerparti Barban jelenleg 23 fok és szikrázó napsütés van, így játékosaink közül többen is nagyot sétáltak ebéd előtt a hangulatos településen.

A találkozó – melyet a Digi Sport élőben közvetít – kedden 18 órakor kezdődik.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató