Győzelemmel hangoltunk a BL-re

Hazai pályán 3-1-re győztük le a BRSE-t.

Bajnoki címvédő röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda pénteken a nagy rivális Békéscsabai RSE-t fogadta a Folyondár utcában. Ez volt együttesünk utolsó felkészülési mérkőzése azelőtt, hogy útra kel Montenegróba a Luka Bar elleni Bajnokok Ligája-selejtezőre.

Jól kezdtük a mérkőzést, Török Kata és Trine Kjelstrup volt elemében, így bár az elején a vendégek vezettek néhány ponttal, 11-8-nál Vasja Samecnek kellett időt kérnie. Ana Tiemi jól irányította a csapatot, Ayshan Abdulazimova is beszállt a ponttermelésbe, és bár néhány bekapott ász rondította az összképet, Glemboczki Zóra szélesre szálló ütése nyomán összességében simán kerültünk előnybe (25-18, 1-0).

A második játszmát jobban kezdte a BRSE, Bodnár Dorottya ásza után döntött úgy Jakub Głuszak, hogy a mérkőzés során először időt kér (5-8). A folytatásban kiegyenlített küzdelmet láthatott a szép számú közönség – nagyjából annyian voltak a lelátón, mintha bajnoki mérkőzést játszanánk –, de amikor ismét egyre több hiba csúszott a játékunkba, vezetőedzőnk megint megállította a meccset (12-15). A rontásoktól nem sikerült megszabadulnunk, így annak ellenére egyenlített simán a Békéscsaba, hogy a Głuszak a hajrában hármat is cserélt (18-25, 1-1).

A harmadik felvonást a ’BL-csapatunkkal’ kezdtük, ugyanis Dékány helyén maradt Mária Kostelanská, azaz amikor Juhár Dalma nem volt a pályán, csak egy magyarral játszottunk. A bosszantó nyitásfogadási és támadási hibák továbbra is megmaradtak nálunk, így nem tudtunk előnyt kialakítani (10-10). Mindkét vezetőedző többször is fennhangon kérte számon játékosaitól­ a kommunikáció hiányából adódó hibákat, és a szoros állás egyre jobban feltüzelte a játékosokat is (17-17). Megint hármat rontottunk egymás után, de Gyimes Zsófia ászát követően csak egy volt így is a hátrányunk (20-21), sőt, Kostelanská támadásával egalizáltunk. Gyimes megint védhetetlenül szervált, és bár 24-23-nál a csabaiaknak volt játszmalabdája, végül nagy csatában mi szereztük meg ismét a vezetést (27-25, 2-1).

 

A negyedik felvonásra sort cserélt Głuszak, de együttesünk idei erősségét jól jelzi, hogy így is ott voltak négyen a pályán a magyar válogatott (bő) keretéből. Nem illetődtek meg az újonnan beállók, fej fej melletti küzdelemre késztették a kezdőjével szereplő viharsarkiakat (13-11). Villám Lilla és Ambrosio Melani is jól teljesített, de szinte mindenki hozzátett ahhoz, hogy a BRSE csak 17-nél vegye át a vezetést. A hajrá is szoros küzdelmet hozott, és bár 21-23-nál veszni látszott a szett, egy jó Villám-blokkal, egy Gyimes-támadással, majd Villám két ászával fordítottunk és győztünk. A békéscsabaiaknak ezúton is köszönjük a találkozót, amely jó utolsó felkészülési állomás volt a Bajnokok Ligája előtt (25-23, 3-1).

—————————————————————————–

Vasas Óbuda – Békéscsabai RSE 3-1 (18, -18, 25, 23)

Vasas: Török 13, Kalicanin 6, Kjelstrup 11, Dékány 5, Abdulazimova 14, Ana Tiemi 1. Csere: Juhár, Mihály (liberók), Gyimes 4, Bleicher 1, Villám 7, Kostelanská 7, Ambrosio 4, Hajós. Vezetőedző: Jakub Głuszak

BRSE: Glemboczki 8, Pekárik 10, Dapic 12, Klaric 14, Bodnár 10, Evans 3. Csere: Molcsányi (liberó), Fábián, Szedmák. Vezetőedző: Vasja Samec Lipicer

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató