BL-főtábla és két döntő a cél

Nemzetközi színtéren a Bajnokok Ligája-főtábla, a hazai sorozatokban pedig két döntős szereplésröplabdacsapatunk célja.

Kedden, az Óbudai Autójavítóban tartotta idénynyitó sajtótájékoztatóját röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda. Az eseményt szép számú médiaérdeklődés kísérte.

A sajtótájékoztató elején Krénusz Andrea, az Óbudai Autójavító Kft. Volkswagen Centrum marketing-vezetője elmondta: óbudai cégként figyeltek fel a friss magyar bajnok Vasasra, és amikor Sarlós Márton megkereste őket az együttműködési ajánlattal, nem sokat gondolkoztak a válaszon.

"A szakosztály számára egyelőre három vadonatúj Volkswagen T-Cross autókat adtunk, de amennyiben az együttműködés sikeres lesz, a jövőben szeretnénk kibővíteni azt" – jelentette ki Krénusz Andrea.

Sarlós Márton ügyvezető azt mondta: a szezont két részre kell bontani, ősszel a BL, tavasszal a magyar sorozatokra koncentrálva.

"Kemény munka vár mind a játékosokra, mind a stábra, de azt gondolom, készen állunk a kihívásokra” – fogalmazott a sportvezető. Hozzátette, a bajnoki cím után magasra került a mérce, de a jelenlegi kerettel nem tűzhetnek ki más célt, mint sportágtörténelmet írva bekerülni Európa legjobb húsz csapata közé, a magyar sorozatokban pedig fináléba jutni.

A sorozat anyagi vonzata kapcsán kijelentette: Jámbor Jánosnak és cégeinek, a Linartech Kft-nek és a Pannonbau Budapestnek, a Vasas Sport Clubnak, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának, illetve az újonnan belépő szponzoroknak (a Mizuno sportszergyártónak, a Nutri8 táplálékkiegészítőket forgalmazó kft-nek, és az Óbudai Autójavítónak) köszönhetően a szakosztály stabil lábakon áll, felkészültek a megnövekedett feladatokra és költségekre.

"Nyilván nem egyszerű a sok szervezési és papírmunka, de azt hiszem, minden klub szeretne magának ennyire kellemes gondot, mint a Bajnokok Ligája" – fogalmazott Sarlós Márton.

Markovits László, a Vasas SC elnöke szerint a Jámbor János többségi tulajdonában lévő röplabda-szakosztály kiválóan építkezik, ezt bizonyítja a csapat tavaszi sikere.

"Manapság minden sikeres csapatnál elengedhetetlen, hogy a szponzorok, vagy egy mecénás mögé álljon. Mi az anyaegyesület részéről az ő általuk biztosított összeg kiegészítésével szeretnénk minél nagyobb mértékben hozzájárulni a sikerekhez” – mondta Markovits, aki szerint a következő években a Folyondár utcai létesítmény teljes körű felújítása lesz a legfontosabb feladatuk, ezzel biztosítva a megfelelő infrastrukturális hátteret a röplabdásoknak.

Az együttes lengyel vezetőedzője, Jakub Gluszak számára a legfontosabb, hogy csapata a szemnek is tetszetős röplabdát játsszon.

"Idén is mindig csak mérkőzésről mérkőzésre tekintünk előre. A Bajnokok Ligája teljesen más sorozat, mint amikben eddig szerepeltünk, hiszek benne, hogy ebben a nagy kalandban részt tudunk venni” – utalt arra Gluszak, hogy a BL-főtábla kiharcolása sportágtörténeti tett lenne, magyar csapat ugyanis soha nem szerepelt még az európai elitsorozat legjobbjai között. 

"Szeretném, ha a csapat megismételné legalább a tavalyi teljesítményét. A BL egy újabb lépcsőfok lenne mindannyiunk pályafutásában, szeretnénk meglépni ezt a lépést” – fogalmazott az együttes nyáron Újpestről szerződtetett válogatott feladója, Bleicher Réka, akinek nyáron a nápolyi Universiadén és a budapesti Európa-bajnokságon is ott volt a magyar csapatban.

A Vasas Óbuda első meccsét a BL-selejtezőben, október 8-án Monentenegróban, a ZOK Luka Bar otthonában játssza, a bajnokságot október 11-én a Jászberény vendégeként kezdi.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató