Két győzelem, egy vereség Brnóban

Lányaink sok hibával játszottak a háromnapos tornán, de két riválist így is legyőztek.

Bajnoki címvédő röplabdacsapatunk, a Vasas Óbuda Brnóban, félig-meddig a hagyományos Brno Grand Prix keretében játszotta második felkészülési tornáját. Jakub Głuszak vezetőedző együttese tavaly másodikként végzett a csehországi versenyen, idén azonban három mérkőzéséből csak kettő volt hivatalosan a torna része, a szombati, Selmy Brno elleni összecsapás ’csak’ egy sima felkészülési mérkőzés volt.

Pénteken a házigazda VK KP Brno volt az ellenfél, és már ekkor nyilvánvalóvá vált, hogy az egy héttel korábbi, nyitrai versenyhez képest itt sokkal komolyabb ellenállásra kell készülnünk: az első szett tükörsima, a második kicsit szorosabb megnyerése után a rivális sebességet váltott, és valósággal elgázolta együttesünket a harmadik játszmában. A negyedik játékrészre aztán  helyre állt a rend, csereként beállt játékosaink is felvették a meccsritmust, így végül 3-1-re nyertünk.

A második mérkőzésen a brnói csapat, a Selmy ellen szerepeltünk, a cseh bajnokság előző idényének ötödikje pedig alaposan meglepett minket: riválisunknál több kiváló egyéni teljesítmény is akadt, míg mi rengeteget rontottunk: összesen 31 ki nem kényszerített hibával zártunk, ráadásul a brnóiak összehoztak 11 blokkot is, így a kevesebbet rontó cseh csapat 3-1-es győzelmet aratott. Az első két szett csak a minimális, létpontos különbséggel dőlt el a Brno javára, a harmadikban jobban játszva c csak 20 pontot engedélyeztünk a riválisnak, ugyanakkor a negyedik etapot tükörsimán nyerte a Selmy.

A vasárnap reggeli összecsapáson az előző hétvégéről már ismerős szlovák VTC Pezinok volt az ellenfél. Ekkor jobbára azok a játékosok kaptak lehetőséget, akik pénteken és szombaton kevesebbet játszottak, és bár az első szettet a Pezinok nyerte, ezt követően egyre javuló játékkal föléjük kerekedtünk, így győzelemmel és jó szájízzel zártuk a tornát.

Együttesünk kedden tartja évadnyitó sajtótájékoztatóját, s csütörtökig a Folyondárban folytatja a felkészülést. Következő edzőmeccseit pénteken és szombaton játssza Kaposváron: előbb 18 órakor a nyáron alaposan megerősödött, házigazda Diamant ellen mérheti fel Jakub Głuszak, hol tart a csapat, majd másnap 11-től a román bajnokságban edződő, bolgár, japán, horvát, szerb és brazil légióst is foglalkoztató Dinamo Bucuresti lesz az ellenfél.

————————————————————————————————————-

Vasas Óbuda – VK KP Brno (cseh) 3-1 (16, 18, -13, 13)

Vasas: Kostelanská 8, Kalicanin 6, Villám 4, Török 15, Abdulazimova 10, Ana Tiemi. Csere: Juhár, Mihály (liberók), Bleicher, Kjelstrup 6, Gyimes 4, Ambrosio 4, Dékány 3

 

Vasas Óbuda – Selmy Brno (cseh) 1-3 (-26, -23, 20, -14)

Vasas: Ana Tiemi 2, Kostelanská 8, Kalicanin 6, Kjelstrup 15, Török 17, Abdulazimova 10. Csere: Juhár, Mihály (liberók), Gyimes 1, Bleicher, Dékány 11, Ambrosio, Hajós 1, Villám

 

Vasas Óbuda – VTC Pezinok (szlovák) 3-1 (-24, 22, 14, 14)

Vasas: Hajós 2, Gyimes 6, Bleicher 7, Dékány 22, Ambrosio 9, Kjelstrup 6. Csere: Mihály, Juhár (liberók), Kostelanská 10, Villám 8.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató