Pachlinski: jobb edzővé akarok válni

Új erőnléti- és pályaedzőnk, a lengyel Krystian Pachlinski motiváltan vágott bele új munkájába csapatunknál.

"Tízévesen kezdtem el röplabdázni, a pályafutásomat öt évvel ezelőtt fejeztem be. Akkor még úgy gondoltam, a strandon folytatom, de egy térdsérülés közbeszólt" – foglalta össze karrierjét Krystian, melynek során a lengyel másodosztályban játszott.

"Legjobb eredményem az itteni bronzérmem, de egyetemi szinten aranyat és ezüstöt is szereztem, illetve lengyel strandröplabda Grand Prix-ezüstöm is van" – mondta erőnléti edzőnk.

Vezetőedzőnkkel, Jakub Głuszakkal akkor találkozott, amikor annak szülővárosában, a GTPS Gorzów Wielkopolski csapatában játszott.

"Magyarországra azért jöttem, hogy jobb edzővé váljak ,és minél jobb eredményekhez segítsem hozzá a klubot" – fogalmazta meg céljait Pachlinski, aki szerint a Kubával való közös munka során megtanulhatja, milyen az igazi profizmus.

"Ő fiatal kora ellenére is ezt a szellemiséget tudja átadni csapatának. Igyekszem megosztani vele és a játékosokkal is a meglátásaimat annak érdekében, hogy lépésről lépésre előre lépjünk" – jelentette ki Krystian.

Női csapatokkal csak néhány évvel ezelőtt kezdett dolgozni, így nagyon megtisztelőnek tartja, hogy máris élvezi Kuba bizalmát.

"Nagyon jó megfigyelőnek tartom, így örülök, hogy azt gondolta, a csapat hasznára lehetek" – mondta a szakember, aki szerint a kemény munka, a nyugodtság és a megbocsátani tudás a legfontosabb a munkájuk során.

Lengyelországi tanulmányai során az egyetemen erőnléti- és röplabdaedzői képesítést szerzett, ugyanakkor nem gondolja, hogy a tanulás már befejeződött számára.

"Az igazán jó szakember folyamatosan képzi magát, tapasztalatot cserél a kollégáival, majd az elsajátított dolgokat igyekszik kipróbálni a gyakorlatban is" – fogalmazta meg amolyan ars poeticáját Krystian, aki a fizikai, a taktikai, a technikai és a mentális felkészítést egyformán fontosnak tartja.

"Egyelőre remekül érzem magam Budapesten, már kezd kialakulni a megfelelő csapatszellem, amire nagy szükségünk lesz a szezon során. A nagyvárosi életet viszont még meg kell szoknom" – mondta új edzőnk, aki feleségét és fiát hagyta hátra Lengyelországban.

"Nem könnyű, hogy tudod, havonta csak 2-3 alkalommal találkozol a szeretteiddel, de a feleségem mindenben támogat, ezt a mostani döntést pedig együtt hoztuk meg" – mondta Krystian, akit barátai a legendás brazil játékos után Gibának hívnak.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató