Magyar Eb-rajt, négy Vasas-játékossal

Együttesünk adja a legtöbb játékost a magyar válogatottba!

Négy Vasas-játékossal – Bleicher Réka, Dékány Bernadett, Gyimes Zsófia, Török Kata – a keretben pénteken megkezdi Európa-bajnoki szereplését a magyar válogatott.

Együttesünkből két további játékos érdekelt még az Eb-n: ugyancsak Budapesten szerepel az azeri nemzeti csapattal Ayshan Abdulazimova, míg Mária Kostelanská a szlovák csapat tagjaként Pozsonyban lép majd pályára.

A négy magyar szereplőt kértük meg, mesélje el várakozásait a kontinenstornával kapcsolatban.

Bleicher Réka, feladó


„Egy közhellyel tudnám kezdeni, mert tényleg így van: izgatottan várom már az első meccset, szerintem az egész csapat így van ezzel. Nagyon hosszú úton vagyunk túl, tartalmas, eseménydús nyár volt, mindenki megérdemli a csapatból, hogy méltó legyen a befejezés. Ezért meg is fogunk tenni mindent hazai pályán, hazai közönség előtt.”

Dékány Bernadett, négyes ütő


„Nagyon várom már, hogy végre elkezdődjenek a mérkőzések, amikért egész nyáron dolgoztunk. Nagyon motiváltnak látom a csapatot, mindenki jó formában van. Mindent meg fogunk tenni, hogy a fő célunkat, a nyolc közé jutást elérjük. Jó mérkőzésekre számítok és én is próbálok majd a csapatnak segíteni, amiben csak tudok.”

Gyimes Zsófia, center


„Nagyon izgatott vagyok, hogy ma már játszunk. Ez életem eddigi legnagyobb sporteseménye, igyekszem emiatt nem túlságosan izgulni. Azt gondolom, ha jól és szívvel játszunk, bármi lehetséges.”

Török Kata, négyes ütő


„Hihetetlen érzés itt lenni, nagyon vártuk már a napot, hogy végre elkezdődjön az Eb, hiszen egész nyáron erre készültünk. Plusz motiváció, hogy itthon játszhatunk, reméljük, tényleg sokan eljönnek szurkolni nekünk! Szeretnénk továbbjutni a csoportból, de mindig csak az előttünk lévő meccsre koncentrálunk, így elsőként az észtek ellenivel. Ha pályára léphetek majd, megpróbálok mindent megtenni, hogy a lehető legjobb teljesítménnyel segítsem a csapatot a sikerhez.”

Sarlós Márton, a Vasas Röplabda Kft. ügyvezetője a következőképpen nyilatkozott:
„Nagy öröm számunkra, hogy négy lányt is adhatunk a szűk keretbe. A következő napok egyértelműen a nemzeti csapatról szólnak majd, az egész együttesnek szurkolunk, de természetesen külön figyelünk a saját játékosainkra. Hajrá magyarok!

Fotók: Muzslay Péter

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató