Töviskes Ákos csapatunk új gyúrója

A 35 esztendős szakember főállásban segíti csapatunkat az új idényben.

Bár a szakmai stáb nagy része – Jakub Gluszak vezetőedző, Kőnig Gábor másodedző, Kleczli Csaba statisztikus, dr. Zsáry András orvos – az októberben rajtoló idényben is a Vasas sikeréért dolgozik, két új taggal egészül ki a csapat: egyikük Töviskes Ákos, aki Dienes Csillát váltja gyúróként.

Ákos a csapat, valamint a stáb egy része számára sem ismeretlen, ugyanis többek között az 1998-as válogatott mellett ő volt a masszőr: akkor Kőnig mellett Török Katával, vagy éppen Juhár Dalmával is együtt dolgozott, de Ambrosio Melani és Mihály Dorka is volt már a "kezei között".

"Egy családtagomat masszíroztam és akkor éreztem meg, milyen lehetőségek vannak ebben a szakmában. 24 éves voltam" – mesélte honlapunknak a kezdetekről Ákos, aki – a korábbi szezonoktól eltérően – főállású munkatársként segíti a lányok prevencióját és végzi a kezelésüket.

"Nagyon tetszett, hogy azzal tudok javítani az emberek egészségi állapotán, hogy hozzájuk érek" – tette hozzá stábunk új tagja, aki a felismerést követően tanfolyamokon képezte magát, mielőtt szülővárosa, a Hajdúböszörmény NB III-as labdarúgócsapata mellett vállalt munkát.

"Az egyik legfontosabb leckét ott, az első napon megtanultam: az akkori csapatkapitány odajött hozzám, és azt mondta, ami az öltözőben történik, az ott is marad" – mesélte nevetve Ákos, aki azóta is ezt az elvet követi.

"Minden eddigi állomáshelyemen jó volt a kapcsolatom a játékosokkal, de a bizalomért meg is kell dolgozni" – mondta a szakember, aki három évet töltött a labdarúgóknál, illetve közben egy szezonon át a helyi férfi kézilabdacsapat gyúrói feladatait is ellátta.

Ezt követően költözött fel Budapestre, ahol megismerkedett Horváth Andrással, aki már akkor is utánpótlás-válogatottnál dolgozott – rajta keresztül került bele a röplabdás körforgásba.

"Szerettem volna főállású gyúróként dolgozni egy olyan csapatnál, amelynek komoly céljai vannak, így amikor Sarlós Marci megkeresett, nem kellett sokat gondolkoznom. Az meg, hogy végül úgy alakultak a dolgok, hogy a bajnokcsapathoz jöhetek, csak külön öröm" – jelentette ki Töviskes Ákos, aki szerint egy női együttesnél különösen fontos, hogyan áll hozzá a játékosokhoz. – "Van két húgom, meg négy lány unokatesóm, szóval volt honnan merítenem, hogyan kell jó nexust kialakítani a lányokkal" – tette hozzá.
Saját munkájával kapcsolatban kiemelte, hogy bár közvetlenül nem sokat tud hozzátenni egy mérkőzés alakulásához, tudja, hogy a közvetett szerepe mennyire fontos.

"Remélem, a Vasasnál csak prevenciós kezelések lesznek, de természetesen mindig minden helyzetre készen kell állni. Egyébként ez is csapatmunka, főleg, ha egy probléma visszatérő: akkor a játékos az előző évek tapasztalatából valószínűleg tudja, mi a legjobb neki. Persze az én dolgom az is, hogy adott esetben megpróbáljam meggyőzni, próbáljuk ki az én módszeremet is, hátha az többet segít. Aztán ha az edzésen nem működik mondjuk egy újfajta tape-elés, még mindig vissza lehet állni a megszokottra" – engedett betekintést kicsit a szakmája szépségeibe Ákos.

"Mindig van mit tanulni, így biztos vagyok abban, hogy én is fogok fejlődni a következő szezonban is. Sok apró részletből áll össze az a tudás, amit aztán az ember átad a lányoknak, nyitottnak kell lenni az új dolgokra is" – zárta szavait újdonsült masszőrünk, aki szabadidejében edzőterembe jár, jógázik, valamint ha teheti, sokat olvas.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató