Sanja Kalicaninnal teljes a keretünk!

A magyar mezőny egyik legjobb centere Nyíregyházáról érkezik.

Sanja Kalicaninnal vált teljessé bajnoki címvédő együttesünk kerete: a 29 éves szerb center a kupagyőztes Fatum Nyíregyháza csapatától szerződik a fővárosba.

"Nagyon későn, 17 évesen kezdtem csak el röplabdázni, azt is orvosi javaslatra, addig ugyanis komoly hátproblémáim voltak" – mesélt a kezdetekről Sanja, aki az elmúlt két idényben egyaránt elhódította a Magyar Kupát a nyírségiekkel.

"Első csapatom a Radnicki Kragujevac volt, onnan az Obrenovac, a Stara Pazova, majd a Nyíregyháza következett. Szerbiában is nyertem kupát, bajnok azonban még soha nem voltam. Ezen nagyon szeretnék változtatni a következő szezonban" – fogalmazott Sanja, aki önmagát keményen dolgozó, harcos játékosnak tartja.

A csapatváltás okáról azt mondta, egyfelől szeretett volna közelebb lenni párjához, a magyar válogatott center Szabó Alpárhoz, illetve nem tetszett neki a mód, ahogy elveszítették az előző két bajnoki döntőt a Békéscsaba, illetve csapatunk ellen.

Vasasba szerződésével kapcsolatban azt mondta, nem  mi voltunk az elsőszámú terve az idény után:

"A szezont követően már mindenben megegyeztem egy német első osztályú csapattal, alá is írtam a szerződést, de aztán valami félresiklott, mert mégsem igazoltak le. Ezt követően új lehetőség után kellett néznem, több klubtól is volt ajánlatom, de a Vasasban volt valami az előző szezonban, ami nagyon megfogott. Fantasztikusnak tűnt az atmoszféra, ez pedig talán a legfontosabb abban, hogy sikeres legyél" – világította meg döntése hátterét Kalicanin.

Hozzátette, jól szervezett, taktikus csapatot látott a Folyondár utcában, ez is vonzó volt számára.

"A Bajnokok Ligája ráadásul a krémek krémje, fantasztikus lehetőség, hogy más országok bajnokai, illetve főtáblára jutás esetén a világ legjobb csapataival találkozhatunk majd" – tekinttett kicsit előre is új centerünk.

Sanja az előző idényben blokkhatékonyságban Ayshan Abdulazimova mögött a második legjobb volt a teljes Extraligában, így azeri légiósunkkal együtt igazán hatákony párost alkothatnak a hálónál.

"Elégedett vagyok az előző évvel, mert tudom, hogy minden meccsen mindent megtettem a csapatért, a maximumot nyújtottam. Persze mindig van miben javulni, szóval ez nem jelenti, hogy emiatt majd kevésbé dolgoznék a továbbiakban. Szerb származásomból fakadóan a mentalitásom más, mint az itteni játékosoknak, ezt nagy erősségemnek tartom. A mottóm, hogy ami ma elég volt, az holnap már nem lesz. Ebben a szellemiségben edzek minden nap“ – mondta ars poeticájáról Kalicanin.

A center kifejtette, két évvel ezelőtt nem volt könnyű döntés elhagynia Szerbiát, de mivel a körülmények nem éppen ideálisak a szerb kluboknál (sokszor nem kapnak fizetést), így ha komolyan akart sportolni, meg kellett hoznia ezt a döntést.

Az idény vége óta eltelt időben elsősorban barátaival találkozott, hiszen volt mit bepótolnia: az idény közben az edzések és a mérkőzések mellett kevés ideje jutott másokra. Természetesen az edzéseket sem hanyagolta el, hiszen augusztusban szeretné a lehető legjobb formában elkezdeni az edzőtábort.

"Szeretek főzni és olvasni, így most ezeknek a szenvedélyeimnek is tudok hódolni. Az ételek közül a pizzát, az italok közül a török kávét kedvelem legjobban. Magyarul sok mindent megértek, egyre jobban beszélem is, de nehéz nyelv, így lassan megy a tanulás“ – zárta interjúját magyar nyelven Sanja, aki tavasszal megkapta a magyar állampolgárságot is.

Játékoskeretünk ezzel teljes, a továbbiakban a szakmai stábotot mutatjuk majd be, ugyanis abban is történik néhány változás: Kiss Dániel helyett új erőnléti edző, Dienes Csilla helyett pedig új gyúrója lesz csapatunknak. A többi pozícióban (Jakub Głuszak, Kőnig Gábor, Kleczli Csaba, dr. Zsáry András) nem lesz változás.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató