Juhár Dalma: továbbra is csak a Vasas!

Fiatal liberónk a következő idényben is bajnokcsapatunkat erősíti.

Saját nevelésű liberónk, Juhár Dalma a 2019-2020-as szezonban is a Vasas Óbuda röplabdacsapatát erősíti majd.

A még mindig fiatal, 20. életévét majd az ősszel betöltő röplabdázó honlapunknak elmondta: egy pillanatig sem volt kérdéses számára, hogy klubunkban folytassa karrierjét.

"Tizenkét éve itt röplabdázom, a Vasas a második családom” – jelentette ki Dalma, aki a sikeres írásbeli érettségik után jelenleg a szóbelikre készül.

"A tanulás mellett az edzésekre is jut időm, szinte minden nap mozgok, mert augusztusban szeretném a legjobb formámban elkezdeni az edzőtábort” – adott helyzetjelentést a mindennapjairól liberónk, akinek fontos változást hoz majd a következő szezon.

"Egyelőre nem felvételizem egyetlen felsőoktatási intézménybe sem, ugyanis szeretnék csak a röplabdázásra koncentrálni. Nyilván a későbbiekben tervbe van véve az egyetem, de szerencsére a szüleim támogattak abban, hogy megvalósíthassam a nagy célomat, és igazi profi röplabdás legyek” – nyilatkozta Dalma, akinek édesapja, Juhár Tamás maga is profi sportoló volt: labdarúgóként 1990 és 2002 között 344 mérkőzésen lépett pályára a Vasas színeiben.

Mindez azt jelenti, hogy fiatal játékosunk a következő idényben egész végig napi két edzésen vesz majd részt, amire szüksége is lesz, a szakmai stáb ugyanis az ideinél jóval nagyobb szerepet szán neki: miután Nikolina Bozicevic nem marad klubunknál, Dalma lesz együttesünk első számú liberója.

"Rengeteget tanultam a mögöttünk hagyott idényben, elsősorban mentálisan fejlődtem rengeteget. Nagyobb lett az önbizalmam, több dolgot mertem elvállalni, de ez nem jelenti azt, hogy elégedett lennék: augusztustól még többet szeretnék tanulni. A két legfontosabb dolog, hogy ha hibázom, azt azonnal felejtsem el, illetve erős személyiség legyek a pályán. Liberóként bátornak kell lennem, irányítanom kell a védekezést. Nyilván technikai dolgokban is szeretnék előre lépni, mert folyamatosan fejlődni kell, de a mentális dolgok a legfontosabbak” – fogalmazott liberónk.

Elmondta, a mostani csapat fantasztikus volt, szerinte az volt a legfontosabb, hogy el tudták engedni egymás hibáit, nem azokkal foglalkoztak, hanem azoktól függetlenül próbálták a lehető legjobb viszonyt kialakítani egymással. Meglátása szerint ez viszonylag hamar sikerült is, elfogadták és segítették egymást. Ebben nagy szerepe volt Jakub Głuszaknak is, aki nemcsak edzője volt a csapatnak, hanem amikor kellett, barát is volt: ha valakinek nem ment a játék, odament hozzá, beszélgetett vele, érdekelte, kivel mi van, próbálta megérteni az esetleges hullámvölgyek miértjét.

"Sokáig felejthetetlen lesz ez a múlt szezon, még most is minden nap eszembe jut a bajnoki cím, főleg, hogy az utcán ha Vasas-szurkolókkal találkozom, megállítanak és gratulálnak. Még mindig alig hiszem el, hogy bajnokok lettünk, főleg az előzmények után” – emlékezett vissza Juhár Dalma. Szerinte az ellenfelek alábecsülték a Vasast, ami őt és a többieket is felpiszkálta.

"Több helyről is hallottuk, hogy mindenki velünk szeretett volna játszani. Azt gondolom, nem tiszteltek minket, de mi soha nem kételkedtünk magunkban, és abban, hogy meg tudjuk nyerni a bajnoki aranyérmet. Örülök, hogy mindezt a pályán is meg tudtuk mutatni” – mondta játékosunk.

Poszttársával, Ninával kapcsolatban kiemelte, az első naptól fogva nagyon jó volt a viszonyuk, és örül, hogy Lévai Vivien után személyében egy másik válogatott liberótól is tanulhatott.

"Erősítettük és támogattuk egymást az edzéseken és a mérkőzéseken is. Nagyon boldog vagyok, hogy a csapat- és poszttársam volt, sokat tanultam tőle játékban és emberileg is. Hiányozni fog” – köszönt el horvát légiósunktól Dalma, akinek a szeme előtt egy cél lebeg: tanulni, tanulni és tanulni.

"Nyilván célom, hogy felnőtt válogatott legyek, ezért fogok dolgozni. Úgy érzem, készen állok arra, hogy megmutassam magam akár a bajnokcsapat első számú liberójaként is. Ugyan nyáron pihenni is fogok, de már most nagyon várom az augusztusi kezdést. Nagyon motivált vagyok” – tekintett előre Juhár Dalma.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató