Durst Anna 12 év után távozik

Saját nevelésű, 21 éves feladónk új kihívásokat keres, ezért döntött a váltás mellett.

2007, 2014, 2019.

Három fontos évszám Durst Anna életében: 2007-ben kezdett röplabdázni, 2014-ben lett felnőtt kerettag a Vasasban, 2019-ben pedig lejátszotta – egy ideig biztosan – utolsó mérkőzését piros-kékben. Feladónk ugyanis úgy döntött, eligazol, és augusztustól más csapat színeiben méreti meg magát.

"Az egyik szemem sír, a másik nevet, hiszen ennyi év után nehéz a búcsú. Ugyanakkor nagyon izgatott vagyok, nagyon várom már az új kihívást, motiváltnak érzem magam hogy egy más környezetben, új edzővel dolgozhatok a következő szezonban” – fogalmazott honlapuknak Anna, aki serdülő, ifjúsági, junior és Magyar Kupa-aranyérmét egészítette ki szűk egy hónapja a magyar bajnoki elsőséggel.

"Többször elsírtam magam az utolsó meccs után, mert én akkor már tudtam, hogy az nekem nem csak ebben a bajnokságban volt az utolsó, hanem Vasas-mezben is. Öröm- és szomorúság-könnyek voltak egyszerre, főleg azért, mert az elmúlt idényekben mindig ott voltunk a tűz közelében, de valahogy az utolsó lépést idáig soha nem tudtuk megtenni. Nem tudom, leszek-e még valaha magyar bajnok, de örülök, hogy ez a vágyam teljesült” – mondta feladónk.

A jövővel kapcsolatban elárulta, egyelőre nem mondhatja el, melyik együttesben folytatja pályafutását, de hiába a búcsú, a folytatásban is nyomon fogja követni a Vasas mérkőzéseit, és ha ideje engedi, személyesen is kilátogat majd a Folyondár utcába, ahol "életre szóló barátságokat hagy ott”.

"Lezárult egy fejezet számomra a röplabdában, de ugyanezzel nyílik egy új is. Nem titok, első számú feladóként számítanak rám új állomáshelyemen, nagyon jól esett, hogy a vezetőedző bizalmat szavazott nekem. Ugyan ősszel kezdem az egyetemen a mesterképzést, de biztos vagyok abban, hogy fel fogok tudni nőni a feladathoz, eddig sem volt baj az iskola és a röplabda összeegyeztetésével, ezután sem fog ez gondot jelenteni. Annyiból még könnyebb is lesz a dolgom, hogy nem fogunk külföldre utazni…” – jelentette ki Anna.

Az utolsó vasasos évéről úgy nyilatkozott, Kubától és Anától rengeteg mindent tanult. Előbbitől elsősorban a sikerorientált mentalitást sajátította el: azt, hogy ne a hibáktól féljen, hanem a jó dolgokra koncentráljon, ráadásul a technikai hibáin is sokat javított.

"Anától rengeteget ellestem abból, egy feladónak mi mindenre kell figyelnie a pályán és azon kívül. A játékszervezésben rengeteget tanultam tőle, a videózásokon is igyekeztem a lehető legtöbbet ellesni. Az ugyanakkor frusztrált, hogy nem kaptam túl sok szerepet a szezon során” – emlékezett vissza a mögöttünk hagyott idényre Durst Anna, aki azt is elárulta, mi fog neki legjobban hiányozni.

"Az itteni közösség és közönség. Utóbbiak, a szurkolók egészen lenyűgöző, hogy mindig minden meccsen kint voltak. Elsősorban 2017-2018-as idény volt maga a csoda, amikor minden volt, csak jó eredmények nem, ők azonban így is kitartottak mellettünk. Ezt a hangulatot nagyon hiányolni fogom” – fogalmazott Anna, akinek új állomáshelyén sok sikert kívánunk!

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató