Villám Lilla piros-kékben folytatja

A 2019-2020-as szezonban is a bajnok Vasasban röplabdázik a magyar válogatott átló, Villám Lilla.

A saját nevelésű röplabdázó – aki tavaly nyáron két nyíregyházi év után tért vissza klubunkhoz – szerződéshosszabbítása kapcsán azt mondta: annak ellenére is sokat fejlődött a mögöttünk hagyott idényben, hogy a második felében kevesebb játéklehetőséghez jutott, így úgy döntött, továbbra is nálunk szeretne bizonyítani.

"Elértük, amit a szezon elején kitűztünk magunk elé. Remek csapattá kovácsolódtunk, és bár tavaly augusztusban valószínűleg senki nem gondolta, hogy mi leszünk a bajnokok, ahogy teltek a hónapok, láttuk, hogy mindenkit meg tudunk verni. Örülök, hogy ezt a rájátszásban is sikerült bizonyítanunk" – fogalmazott a 21 éves röplabdázó.

Saját maga teljesítményével kapcsolatban kijelentette, szeretett volna az idény második felében is olyan teljesítményt nyújtani, mint az elején, de ez nem így alakult.

"Kubát remek edzőnek tartom, a Vasasnál pedig minden lehetőség adott ahhoz, hogy még előrébb lépjek" – jelentette ki Lilla, akinek maradásában vezetőedzőnk személye mellett a már biztosan maradó játékostársak is sokat nyomtak a latba.

Tavaly nyári, Budapestre való visszaköltözésével kapcsolatban kiemelte, először furcsa volt számára megint a fővárisban lenni, de az, hogy elkezdte egyetemi tanulmányait, olyan új impulzusokat adott neki, amik megkönnyítették a visszaszokást.

"Nyilván annak is megvolt az előnye, hogy Nyíregyházán szinte csak az edzésekre kellett koncenetrálnom, de azért az, hogy csak edzem és pihenek, egy idő után monoton tud lenni. Egy percig sem bántam meg, hogy beiratkoztam a SOTE-ra, mert bár nem volt mindig egyszerű összeegyeztetni a sulit és a röplabdát, de minden nap végén úgy feküdhettem le aludni, hogy hasznosan töltöttem az időmet. Ráadásul így nyáron pályára léphetek az Universiade-válogatottban is, aminek ugyancsak nagyon örülök" – nyilatkozta honlapunknak a válogatott játékos.

Utóbbi eseménnyel kapcsolatban nagyon várja a felkészülést, mert Leiszt Máté szövetségi edzővel még nem dolgozott korábban, ráadásul olyan játékosokkal is közelebbi ismertséget köthet – többek között a keretünkhöz augusztusban csatlakozó Gyimes Zsófiával -, akikkel még nem volt alkalma együtt játszani.

"Bízom abban, hogy ott is jó közösség alakul majd ki, és Nápolyban szép eredményt erünk majd el" – tekintett előre a júliusi megméretésre Lilla, aki addig a homokon bizonyíthat: Hajós Alíz párjaként elindul a strandröplabda országos bajnokság jövő hétvégi első fordulóján.

"Nagyon furcsa volt két év után megint kimenni a homokra, de nem akartam teljesen elszakadni a labdától ezekben a hetekben sem. Ennek ellenére nagyon élvezem, remélem, tudunk pár meccset nyerni Csepelen is" – mondta Villám Lilla, akinek természetesen nyomon követjük majd mind a strandon, mind az Universiadén elért eredményeit.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató