Dékány Bernadett a Vasasban marad!

A 26 éves, válogatott ütőjátékos a következő szezonra is elkötelezte magát együttesünk mellett.

Újabb fontos kérdés dőlt el a Vasas Óbuda 2019-2020-as játékoskeretével kapcsolatban: a szezon közben hazatért négyes ütő, a jelenleg a magyar válogatottal készülő Dékány Bernadett a következő idényben is bajnoki címvédő csapatunkat erősíti!

"Amikor januárban a Vasas lehetőséget adott nekem a hosszú kihagyásom után, az volt a célom, hogy újra formába kerüljek. Ez azt gondolom jól sikerült, ráadásul nagyon jól éreztem magam, a csapattársaimmal és a vezetőedzővel is jól kijöttem, és mivel Kuba mellett többen is a maradás mellett döntöttek, nekem sem kellett sokat gondolkoznom a hosszabbításon" – mondta honlapunknak szerződése aláírása után Dékány.

Állítsa szerint a külföldön szereplés továbbra is ott van az álmai között, azonban az ismerős, itthoni közeg nagyon jó hatással volt rá, ráadásul egy olyan Vasasnak lehet a kulcsembere, amely a következő idényben a Bajnokok Ligájában is szerepel.

"Amikor hazatértem, egyáltalán nem gondolkoztam bajnoki címben, vagy BL-ben, de az ez utóbbiban való pályára lépés finoman szólva sem adatik meg minden évben, így ez jelentősen befolyásolta a döntésemet” – fogalmazott az ütőjátékos. Hozzátette: a szakosztály vezetősége által felvázolt jövőképet jónak tartja, ez is a hosszabbítás mellett szólt.

Meglátása szerint az, hogy a keret magja együtt marad, nagy előnyt jelenthet a csapat számára.

"Megismertük egymást a pályán és azon kívül is, tudjuk a másik szokásait, ami főleg a következő idény kezdetén lesz fontos, már csak azért is, mert mi vagyunk a címvédők, így mindenki minket akar majd elkapni. Nekünk azonban ezzel nem szabad foglalkoznunk, csak saját magunkkal, illetve mindig a soron következő mérkőzéssel kell törődnünk, és akkor megismételhető az elmúlt szezon sikere" – tekintett előre a jövőre Dékány Bernadett.

A saját állapotáról azt mondta, a mezőnymunkájával és a nyitásfogadásával már elégedett, de támadásban még nem érzi magát úgy, mint a kihagyása előtt. Ennek ellenére örül, hogy a bajnoki döntőben, amikor igazán számított, és amikor nehéz helyzetben volt a csapat, a hálónál is meg tudta oldani a feladatát.

"Ebben vélhetően benne volt az elmúlt pár évben összegyűjtött külföldi tapasztalat, amit most itt, a válogatottnál is igyekszem kamatoztatni. Mindig van mit javítani, mindig van miben fejlődni, ebben is jó lesz a nemzeti csapattal eltöltött idő. Az edzések már most kemények, és nagyon soknak tűnik most az előttünk álló négy hónap, de a hazai Európa-bajnokság mindenkinek nagy motiváció” – zárta szavait röplabdázónk, akinek – és a keret minden tagjának – természetesen ezúton is sok sikert kívánunk a nemzeti csapatban!

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató