A munka és a csapategység sikere

Elsőként Sarlós Márton ügyvezető értékelte a magunk mögött hagyott szezont.

"Szűk egy évvel ezelőtt az Extraliga-tagság megőrzését ünnepeltük szurkolóinkkal az MTK csarnokában egy kiemelkedően nehéz, viszontagságos idény zárásaként. Nagyot fordult velünk a világ azóta” – foglalta össze röviden az elmúlt 12 hónapot a Vasas Röplabda Kft. ügyvezetője, Sarlós Márton, aki második évében bajnoki címet ünnepelhetett az együttessel.

Az új projekt első, és talán legfontosabb lépéseként a megfelelő vezetőedző megtalálását jelölte meg. "Utólag kijelenthetjük, hogy Jakub Głuszak kinevezése telitalálatnak bizonyult, profi szemléletével és hatalmas munkakedvével új lendületet adott a klubnak” – mondta a szakemberrel kapcsolatban az ügyvezető.

Hozzátette, az előző nyár az építkezésről szólt, a játékoskeret kialakítása nem volt zökkenőmentes – gondoljunk csak Papp Orsolya váratlan visszavonulására –, de végül sikerült megtalálni azokat a röplabdázókat, akik mind játéktudásukat, mind pedig mentalitásukat tekintve illeszkedtek elképzelésekhez.

"Augusztustól aztán elkezdődött a kőkemény munka a Folyondár utcában és lépésről-lépésre kialakult az az egészen egyedülálló csapategység is, mely sikeres szereplésünk egyik kulcsa volt. A szezon során egyetlen komolyabb hullámvölgye volt csak csapatunknak, igaz ez a Challenge Kupában és a Magyar Kupában is kiesést eredményezett. Nem lehetünk azonban elégedetlenek, hiszen mindkét porondon közel álltunk a továbbjutáshoz, ráadásul két komoly játékerőt képviselő, remek csapat ellen búcsúztunk” – emlékezett vissza a januári történesekre Sarlós Márton.

Kiemelte, ezt követően a csapat visszatalált a helyes útra, és gyakorlatilag hibátlan teljesítménnyel hozta le az idény hátralévő részét.

"A bajnoki szereplés szerintem mindenkit kárpótolt, főleg azt követően, hogy – ahogy tapasztaltam –a szezon elejéhez hasonlóan a végéhez közeledve is sokan leírták csapatunkat. Kuba és a lányok szerencsére a pályán tudtak válaszolni a kétkedőknek” – mondta ügyvezetőnk.

A jövőre, a hogyan továbbra vonatkozó kérdéssel kapcsolatban megjegyezte, történelmi idény előtt állt a szakosztály, hiszen a Vasas először indul el a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

"A jövő tervezése már javában zajlik, elsődleges célunk az idei, sikeres keret egyben tartása és megerősítése. Játékosaink közül már szerződést hosszabbított csapatkapitányunk Ana Tiemi, valamint Ayshan Abdulazimova, Ambrosio Melani, Mária Kostelanská és Török Kata, valamint bejelentettük Gyimes Zsófia érkezését is. A következő hetekben számos további, jó hírrel szolgálhatunk majd, érdemes lesz figyelni online felületeinket. A szakmai munkát továbbra is Jakub Głuszak és Kőnig Gábor irányítja majd, de ahogyan a játékoskeretben, úgy a szakmai stábban is lesznek változások” – mondta a szakosztály első embere.

"Végül, de nem utolsó sorban ezúton szeretném megköszönni az anyagi és erkölcsi támogatást Jámbor Jánosnak, aki nélkül ma biztosan nem lenne bajnokcsapat a Vasas Óbuda. Szintén szeretnék köszönetet mondani Markovits Lászlónak és a Vasas Sport Club vezetőségének, hiszen egész évben teljes mellszélességgel támogatták csapatunkat. Köszönöm továbbá Bús Balázs polgármester úrnak és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának, a Linartech Kft.-nek, a Palaro Kft.-nek és az LV Sportnak egész éves támogatásukat. Mellettük mindent köszönök szurkolóinknak, akik egész évben varázslatos hangulatot teremtettek minden mérkőzésen, otthon és idegenben egyaránt. Nélkülük nem sikerült volna, a teljes csapat és stábunk nevében köszönöm azt a rengeteg szeretetet és folyamatos támogatást, melyet Tőlük kaptunk. Jövőre ugyanitt folytatjuk, addig is: Hajrá Vasas!” – zárta szavait Sarlós Márton.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató