Előny a döntőben!

Őrült meccset nyertünk a Folyondárban a Nyíregyháza ellen!

A bajnoki döntő első mérkőzése előtt Nikolina Bozicevicet díjazták a szurkolók, a szavazatok alapján ugyanis ő lett az Újpest elleni harmadik elődöntő legjobbja.

Mindkét edző a megszokott kezdőhatosát vezényelte pályára a csordultig megtelt Folyondár utcai csarnokban, ahol a Vasas-szurkolók csodálatos élőképpel köszöntötték döntős csapatukat.

Váltott pontszerzéssel indult a finálé, mindkét csapat magas színvonalú támadójátékkal rukkolt elő (6-6). A vendégek vezettek először két ponttal (9-11), majd amikor újabbat szereztek, Jakub Głuszak időt kért. Együttese ekkor többet rontott, így hiába zárkózott egy pontra, egyenlíteni nem tudott, csak amikor egy bravúros mezőnyvédekezés után Mária Kostelanská bombázott az ellenfél térfelére (14-14). Védekezésben s blokkban sem nagyon találtuk az ellenfél ütőit, amikor pedig ismét kiegyenlítettünk, nyitásrontásunk borzolta a kedélyeket (18-19). Török Kata sánca után Hollósy jelzett (20-19), válogatott ütőnk azonban nem sokkal később megint leszedte Jazmine White-ot (22-20). Egy szélesre szálló nyírségi ütés után közel kerültünk a részsikerhez, de Varga Elizabet támadása után már csak egy volt az előnyünk (23-22). Török pontjával szettlabdához jutottunk, a másodikat Kostelanská akciójával használtuk ki (25-23, 1-0).

A második etapot összeszedetlenül kezdtük, így hamar hárompontos vendég előnyt mutatott az eredményjelző (4-7). A mezőnymunkánk hagyott kívánni valót maga után, ennek ellenére, amikor eljutottunk addig, hogy az ellenfél is rontson, egalizáltunk (10-10). Danielle Brisebois két pontja után Głuszaknak mondanivalója támadt (11-14), és bár szépen összeállt a vendégek sánca, foggal-körömmel küzdve visszazárkóztunk (14-15), majd a vezetést is átvettük (16-15). Egy nagyon fontosnak tűnő, nagyon hosszú labdamenetet hibával zártunk (18-19), hamarosan pedig időt is kellett kérnünk, mert megint sokat rontottunk (19-21). Brisebois a kulcspillanatokban precíz volt, így nálunk hiába szerzett több pontot is Nuria Lopes da Silva, a vendégek egyenlítettek (21-25, 1-1).

A harmadik játszmát is a kupagyőztes kezdte koncentráltabban (4-8), mindezt lengyel mesterünk két benyelt ász után elégelte meg, és kiabálva kérte számon a teljesítményt csapatán. Török pontot érő szervája után már csak egy volt a hátrányunk (9-10), de a hatékonyabban sáncoló vendégek hamarosan visszaállították a különbséget (11-15). Da Silvát Ambrosio Melani váltotta, Hollósy pedig kér elrontott támadásuk után kikérte első idejét (14-17). A következő labdamenetet ugyan mi nyertük, kettőnél közelebb nem tudtunk kerülni, akármennyire is kitartóan próbálkoztunk (18-21). Ütőerőben ezúttal fölénk nőttek a vendégek, akik így egy szettre kerültek a győzelemtől (19-25, 1-2).

A negyedik játékrészre visszajött da Silva, de ezúttal is nekünk kellett futunk az eredmény után (4-6), mielőtt végre előrukkoltunk pár jó nyitással, és azok segítségével fordítottunk (8-6). Egy rontás, majd két jó nyírségi blokk következett, mielőtt ismét feliratkoztunk az eredményjelzőre. Hollósy nem sokkal később másodszor kért nagyon ingerülten időt (12-9), három labdamenettel később pedig Głuszaknak támadt mondanivalója (12-12). Fej fej melletti küzdelem bontakozott ki, Dékány Bernadett majd a túloldalon Varga ütötte a pontokat, majd hogy még jobban fokozódjon a hangulat, néhány bírói ítélettel is elégedetlen volt mindkét fél (18-17). Dékány vezérré lépett elő, sorozatban szerezte a pontokat (23-18), végül Török blokkoutja jelentette a rövidített játszmát (25-19, 2-2).

A hirtelen halál maratoni labdamenettel kezdődött, és mindkét csapat idegesen röplabdázott (4-4). Minden játékos utolsó erőtartalékait mozgósította, nálunk továbbra is Dékány volt elemében, a túloldalon Varga és Brisebois termelte a pontokat. A térfélcserénél eggyel mi álltunk jobban (8-7), de nem tudtuk leszakítani a nyírségieket (9-9). Dékány ugyan hátra forgott, de ha már így alakult, nyitott egy ászt, Hollósy Lászlónak pedig nem maradt időkérése (11-9). Török használta okosan a sáncot, Dékány újabb ászt szervált, de amikor két meccslabdát is hárítottak a vendégek, Głuszak is megnyomta a csengőt (14-11). Harmadszorra már nem rontottunk, Ayshan Abdulazimova blokkoutja véget vetett az összecsapásnak (15-11, 3-2).

Folytatás két nap múlva a második mérkőzéssel ugyancsak este héttől, Nyíregyházán.

—————————————————————————————————

EXTRALIGA, DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Vasas Óbuda – Fatum Nyíregyháza 3-2 (23, -21, -19, 19, 11)
Folyondár utca, 600
néző. Vezette: Tillmann, Vári

Vasas: Török 15, da Silva 8, Kostelanská 14, Dékány 21, Abdulazimova 9, Ana Tiemi 4. Csere: Bozicevic (liberó), Mihály, Ambrosio 1. Vezetőedző: Jakub Głuszak

Nyíregyháza: White 12, Francesco, Matic 9, Kalicanin 8, Varga 25, Brisebois 25. Csere: Tóth F. (liberó), Szabó L., Lászlop, Mayfield 1. Vezetőedző: Hollósy László

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Głuszak: – Tudtuk, mennyire nehéz mérkőzés lesz. Jól kezdtünk, s bár a második játszmában közel jártunk a szett megnyeréséhez, sok könnyű hibát követtünk el. A harmadik felvonásban egyáltalán nem azt játszottuk, amit tudunk, de aztán a negyedik felétől megint megtaláltuk a ritmust, és megállítottuk a támadást a négyes pozícióból. Változtattunk a blokkban és védekezésben, ezért is javultunk fel.

Hollósy László: – Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen szépen felkészültünk, és látszott, hogy működött a kitalált taktika. Sajnálom, hogy a negyedik szettben nem játszottunk elég bátran ahhoz, hogy befejezzük, de a meccs biztató a folytatásra nézve, hogy igenis, partiban vagyunk a Vasassal. Ritmusból jövünk, jó formában vannak a csajok fizikailag és mentálisan is. Az ötödik játszma lutri.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató