Válogatott társaság

Dékány Bernadett, Török Kata és Villám Lilla mellett Ambrosio Melani is tagja a női válogatott (bő) keretének.

A bajnoki elődöntő után kihirdetett bő, harmincfős válogatott keretben három plusz egy játékosunk kapott helyet: Jan De Brandt Dékány Bernadettre, Török Katára és Villám Lillára a szűkebb húszas, míg fiatal centerünkre, Ambrosio Melanira a bővebb, harmincas névsorban számít.

Játékosainkat arról kérdeztük a bajnoki szünetben, mit szóltak a meghívóhoz, és milyen reményekkel várják a május 6-án kezdődő felkészülést.

"Örülök, hogy a hosszú kihagyásom ellenére tudtam olyan teljesítményt nyújtani, aminek köszönhetően bent lehetek a húszfős keretben. Hosszú, de fontos nyár vár ránk, amelynek a csúcspontja a hazai Európa-bajnokság lesz. Megtisztelő a meghívó, de ez még nem jelent semmit: sokat kell dolgoznom azért, hogy ott legyek a 14-es végső keretben is. A bajnoki döntő után egyértelműen ez lesz a célom, erre fogok koncentrálni” – mondta honlapunknak Dékány Bernadett.

"Boldog voltam, amikor megkaptam a meghívót, és nagyon örülnék, ha pályára is léphetnék a válogatottban ezen a nyáron – fogalmazott már Török Kata, aki egyéves kihagyást követően áll ismét a nemzeti csapat rendelkezésére. – Jannal még nem dolgoztam együtt, így kíváncsian várom a közös munkát. Sok nagyon jó játékos szerepel a posztomon, Sándor Renáta kivételével mindenkivel dolgoztam már együtt. Igyekeznem kell lépést tartani majd velük, be szeretném bizonyítani, hogy ott a helyem a keretben és lehet rám számítani. Szeretném sokkal több mindenben segíteni a csapatot, mint két éve.”

Villám Lilla ezúttal „rövidített” programot vállal csak: az Európa-liga sorozatot ezúttal tanulmányi okok miatt kihagyja, vizsgái után pedig az egyetemi seregszemlére készülő Universiade-válogatotthoz csatlakozik majd.

"Nem volt egyszerű meghoznom ezt a döntést, mert nagyon szeretek ott lenni a válogatottban, de az iskola miatt mérlegelnem kellett. Remélem, így is ki tudom magamból hozni a maximumot, az egyetemi csapat mindenkinek egy ugrás lesz az ismeretlenbe. Egy korosztályból érkező játékosokkal leszünk ott, kíváncsi vagyok, Leiszt Mátéval milyen lesz a közös munka. Persze nem csak nyaralni megyünk, szeretnénk eredményt is elérni, ha már több mint húsz év után képviselhetjük a magyar színeket. Remélem, az esetleges jó szereplésben nekem is nagy részem lesz” – nyilatkozta Lilla.

Ambrosio Melani – egyelőre – „csak” a bő keret tagja, de második felnőtt szezonját töltő játékosunk ennek ellenére is nagyon örült, amikor meglátta a nevét a kerettagok között.

"Megtisztelő, hogy a kapitány úr felfigyelt rám, ez nyilván nagyban köszönhető annak, hogy viszonylag sokat játszottam. Nagyon örülnék neki, ha edzhetnék is a felnőtt válogatottal és megmutathatnám magam, de tudom, hogy még nagyon sokat kell tanulnom, technikailag és mentálisan is jobbá kell válnom. Mindenesetre a meghívó nagy pluszmotiváció számomra, a cél innentől kezdve adott: úgy dolgozni, hogy legközelebb már a másik névsorban legyen ott a nevem” – jelentette ki 19 éves röplabdázónk.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató