Statisztikákban is az élmezőnyben

Alapszakasz-győztes játékosaink teljesítménye egyénileg is kiemelkedő.

A Magyar Röplabda Szövetség a mostani szezontól kezdődően élő eredménykövetéssel és statisztikákkal segíti a sportág szerelmeseit. A számok nyilván nem mutatnak teljes képet (minden mérkőzésen a hazai csapat statisztikusának adatai kerültek bele a rendszerbe), de jó iránymutatás arra nézve, melyik mutatóban kik a legjobbak.

Játékosaink közül az alapszakasz álomcsapatába ketten, Török Kata és Ayshan Abdulazimova kerültek be, míg a cserék között Mária Kostelanskát is megtalálhatjuk. Szlovák ütőjátékosunk az összesített pontlistán is az előkelő ötödik helyet szerezte meg 237 ponttal, ez a négyes ütők között a második legjobb teljesítmény: posztjáról csak a Nyíregyháza kanadai légiósa, Danielle Brisebois (249) teljesített jobban a húsz mérkőzésen. Török csapattársától alig elmaradva (235) a hetedik.

A pontátlag-listán novemberben megsérült ütőnk, Panagiota Dioti nevét találjuk a negyedik helyen, míg a blokkolók listáján Abdulazimova a második (Sanja Kalicanin egy századdal előzi meg), az összes blokkok számában pedig azeri légiósunk a harmadik.

Török Kata a mezőny második legjobb nyitója 29 ásszal, Kostelanská ezen a listán ötödik (24). Támadási hatékonyságban két centerünk, Abdulazimova és Nuria Lopes da Silva is az élmezőnyben tanyázik: előbbi harmadik (49%), utóbbi vezeti a vonatkozó rangsort (57%).

A magyar bajnokság elődöntője jövő vasárnap, március 24-én 18 órakor hazai pályán kezdődik számunkra. Az ellenfél az Újpest csapata lesz.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató