Megint legyőztük a BRSE-t

A harmadik szettől kezdve fiataljaink játsztottak a bajnok otthonában.

A hazaiaknál a régóta sérült Pekárik Eszter mellett Szedmák Réka és Nikoleta Perovic is hiányzott: előbbi a Busto ellen szenvedett térdszalag-szakadást, utóbbinak a hasfala fájt.

Nálunk Villám Lilla visszakerült a kezdőbe, és Ambrosio Melani is lehetőséget kapott a bizonyításra Dékány Bernadett, illetve Nuria Lopes da Silva helyén.

A mérkőzésnek – a presztízsen kívül – semmi tétje nem volt, hiszen mi biztos alapszakasz-elsőként, a házigazdák pedig biztos harmadikként várták az összecsapást.

A viharsarkiak kezdtek jobban (5-1), Jakub Głuszak vezetőedző hamar kikérte mindkét idejét (7-1), mert a szezon során megszokott remek mezőnymunkánkból semmi nem látszott. Néhány hazai rontással és pár jó támadással megérkeztünk a mérkőzésbe (10-8), majd Tatjana Bokan szélesre szálló ütésével egyenlítettünk, s a vezetést is átvettük (10-11). Mindkét együttes rengeteget rontott, de ennek is köszönhetően az állás egészen a végjátékig szorosan alakult (18-18). Ayshan Abdulazimova hatalmas blokkjával vezettünk, Bogdan Paul időkérése után (19-21) pedig ismét azeri centerünk mattolta a BRSE támadóit. Török Kata második jó nyitássorozata játszmalabdát ért, ezekből a harmadikat értékesítettük is (21-25, 0-1).

A második felvonás hosszú labdamenetekkel és javarészt csabai pontokkal indult (6-2), Głuszak pedig hamarosan pályára küldte Juhár Dalmát és Darja Erzent (10-5), majd másodszor is megnyomta a csengőt (13-7). Nem igazán találtuk a ritmust, a hazaiaknak pedig olykor szerencséje is volt például egy hálóról lecsorgó nyitással (18-11), így a hajrára hiába közelítettük meg kicsit a riválist (22-17), a BRSE különösebb megerőltetés nélkül egyenlített (25-20, 1-1).

A harmadik szettre lengyel vezetőedzőnk pályára küldte Durst Annát, Mihály Dorkát és da Silvát, de Erzen is maradt. A hazaiak is változtattak: Fábián Fanny adott fel, Glemboczki Zóra volt az egyik szélső. Ebben a felállásban jobban röplabdáztunk, az eddig kevesebbet játszók igyekeztek élni a játéklehetőséggel (7-7). Mindkét oldal jobb százalékkal támadott, mint korábban, nálunk da Silva és Erzen járt az élen, de mindenki megoldotta a feladatát (13-12). Két labdamenettel később Abdulazimova kapta meg a jól megérdemelt pihenőjét, előbb Durst, majd Török nyitott jót, Erzen nyolcadik pontja pedig a vezetésünket jelentette (16-17). Mihály leszedte Ivanovicot, Paul azonnal időt kért (18-20), de így is négy pontra hízlaltuk előnyünket (19-23). Ambrosio támadásával játszmalabdához jutottunk, egy hosszúra szálló csabai ütés pedig a pontszerzésünket jelentette (20-25, 1-2).

A negyedik etap első szakaszában a címvédő többször is jól blokkolt (6-2), de kisvártatva egyenlítettünk, mert lelkesen és okosan röplabdáztunk (6-6). Hosszú labdamenetek következtek, Głuszaknak viszont hamarosan időt kellett kérnie, mert csapata játékába több hiba is csúszott (12-9). Török szerváival ismét egyenlítettünk, majd ászával a vezetést is átvettük (13-14). Jól nyitottunk, a BRSE sokat rontott, így Paul másodszor is időt kért (14-17). Mihály Dorka nagyszerűen teljesített, de minden pályán lévő játékosnak volt említésre méltó megmozdulása (17-19). A közvetlen végjáték hárompontos Vasas-előnyről indult (19-22), Erzen vonalat eltaláló ütésével jutottunk mérkőzéslabdához, amik közül az elsőt Durst ászával kis is használtuk (21-25, 1-3).

Az elődöntőben az Újpesttel találkozunk, az első mérkőzést március 24-én, azaz jövő vasárnap vívjuk fővárosi riválisunkkal, 18 órai kezdettel.

————————————————————————

EXTRALIGA, 20. (UTOLSÓ) FORDULÓ
Swietelsky-Békéscsabai RSE – Vasas Óbuda 1-3 (-21, 20, -20, -21)
Békéscsaba, 500
néző. Vezette: Tillmann, Adler

BRSE: Tálas 1, Bokan 14, Bodovics 6, Ivanovic 13, Mlinar 5, Bodnár 6. Csere: Molcsányi, Szpin (liberók), Glemboczki 8, Fábián 2, Sebestyén 3. Vezetőedző: Bogdan Paul

Vasas: Ana Tiemi, Kostelanská 7, Ambrosio 7, Villám L. 3, Török  18, Abdulazimova 9. Csere: Bozicevic, Juhár (liberók), Erzen 12, Durst 3, da Silva 4, Mihály 6. Vezetőedző: Jakub Głuszak

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató