Jó volt újra pályán lenni – Dékány Bernadett

Az olaszországi évek után hazatérő válogatott ütő jó játékkal hálálta meg vezetőedzőnk bizalmát.

Ugyan a napok számát tekintve a soron következő rangadó (március 7., csütörtök, Nyíregyháza-Vasas) lassan közelebb van, mint a legutóbbi, még mindig jó érzés visszagondolni a címvédő BRSE elleni diadalra: lányaink kiváló és taktikus játékkal, a kisebb megingásoktól eltekintve magabiztosan verték a csabaiakat, az utolsó szettben rég látott fölénnyel diadalmaskodva (25-11).

A találkozó nagy meglepetése Dékány Bernadett csatasorba állítása volt: utólag mondhatjuk, hogy Jakub Głuszak vezetőedző ötlete bevált, hiszen januárban visszatért ütőnk jó teljesítménnyel járult hozzá a sikerhez.

"Jó volt újra a pályán lenni, azt gondolom, hogy ez kezdésnek megfelelő volt” – fogalmazott még a mérkőzés után Dékány, aki szerint – elsősorban a meccshiány miatt – még voltak bizonytalanságok a játékában, ugyanakkor örül, hogy teljesítményével hozzá tudott járulni a címvédő elleni sikerhez.

"Nagyon fontos volt, hogy a második szettet meg tudtuk nyerni, az hihetetlen energiákat szabadított fel bennünk” – utalt arra, hogy abban a játékrészben a BRSE három játszmalabdánkat is hárította, ennek ellenére is be tudtuk húzni az etapot.

"Végig azt éreztem, hogy felszabadultan röplabdázunk, jó volt egy ilyen csapatban játszani. Ez nagyon sokat számított” – tette hozzá a 26 éves válogatott játékos, akit természetesen megkérdeztünk arról is, mit vár a csütörtöki, Nyíregyháza elleni összecsapástól.

"Nem kérdés, hogy kemény és szoros mérkőzésre számítok, hiszen mindkét csapatnak az alapszakasz megnyerése a célja. Fontos lesz, hogy jól kezdjünk, végig higgadtak maradjunk és kiegyensúlyozott játékot hozzunk. Nem lesz könnyű találkozó, de mindent meg fogunk tenni, hogy elérjük a célunkat” – jelentette ki Dékány Bernadett.

A csütörtöki összecsapás – melyet az M4 Sport élőben közvetít – 20 órakor kezdődik a Continental Arénában.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató